Avocadoen > 10-minutters karameller med kondenseret mælk

10-min­ut­ters karameller med kon­denseret mælk

Karameller med kondenseret mælk lavet på 10 minutter i mikroovn

10-min­ut­ter karameller med kon­denseret mælk er fuld­stændigt uimod­ståelige vanil­jekarameller, som du kan koge på 10 min­ut­ter i mikroov­nen. Hån­den på hjertet, det tager 10 min­ut­ter at koge karamellerne i mikroov­nen. Men der­til kom­mer selvføl­gelig også den tid, det tager karamel­massen at blive fast i kølesk­a­bet. Det kræver lidt tålmodighed. 

Karamellerne skal opbe­vares i køleskab, og de skal være iskolde, når du skær­er og pakker dem ind. Ellers risik­er­er du, at de klistrer.

Jeg bruger en brown­ieform på 20 x 20 cm, som jeg for­er med bagepa­pir. Når karamellerne er kølet helt af i for­men, kan de skæres ud. Alt mellem 2 x 2 cm og 3x3 cm er passende. Skær­er du i 2x2 cm, kan du få 9 rækker på hver led, dvs. 81 små karameller. Skære du karamel­massen i 3x3 cm, får du 6 rækker på hver led, dvs. 36 ret store karameller.

Pak karamellerne ind i mad­pa­pir (det bæredygtige valg), karamel­pa­pir (det smukke valg) eller vend dem i en af føl­gende (det hur­tige valg): flormelis, kakaop­ul­ver eller lakrid­spul­ver. Lakrid­spul­ver er min favorit, men karamellerne kan godt beg­y­n­de at klistre lidt efter et par dage. 

Du får halvde­len af en dåse kon­denseret mælk til overs. Her har jeg sam­let alle mine opskrifter med 1/2 dåse kon­denseret mælk. Der er flere slags kon­fekt imellem, fx nutel­laku­ber med nutel­la (eller nougat) eller hjem­melavet fudge. Skal du have noget at drikke til karamellerne i stedet kan du også lave denne søde, cremede viet­name­siske iskaffe eller fløjl­sagtig, sød og frisk avo­ca­dos­mooth­ie – de er også begge med en halv dåse. Og har du ikke kon­denseret mælk til overs, men kan bare godt lide karamel af kon­denseret mælk, så prøv denne usandsyn­ligt gode og meget pop­ulære brown­ie med karamel.

10-min­ut­ters karameller med kon­denseret mælk

10-min­ut­ter karameller med kon­denseret mælk er fuld­stændigt uimod­ståelige vanil­jekarameller, som du kan koge på 10 min­ut­ter i mikroov­nen. Nemt hjem­melavet slik. 
Forb. tid5 min­ut­ter
Tilb. tid10 min­ut­ter
Køletid3 timer
Sam­let tid3 timer 15 min­ut­ter
Ret: Kon­fekt
Antal: 81 stk.
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Mikroovn

Ingre­di­enser

  • 125 g brun farin
  • 125 g sukker
  • 1 tsk. vanil­je­sukker med top
  • 125 g smør i tern
  • 180 g lys sirup
  • 200 g kon­denseret mælk 1/2 dåse

Sådan gør du

  • Put alle ingre­di­enser i en ovn­fast skål og bland det lidt sammen.
  • Sæt skålen i mikroov­nen Kog 2 min­ut­ter ved fuld effekt og rør rundt.
  • Kog i 4 min­ut­ter og rør rundt.
  • Kog 4 minutter.
  • Nu skulle karamel­massen gerne være færdig, men det afhænger af mikroov­nens effekt. Hvis du er tvivl, kan du teste ved at dryppe en lille smule karamel­masse i et glas med iskoldt vand. Det skal for­blive sam­let som en kugle, når det ram­mer van­det. Hvis ikke kan du koge lidt videre i mikroovnen.
  • Bek­læd en form på 20x20 cm med bagepapir.
  • Hæld karamel­massen ud i for­men og stil den på køl nogle timer, til den er helt kold og hård.
  • Skær karamellerne ud i passende stykker. Hvis karamellerne beg­y­n­der at klistre, så stil dem på køl igen til de er kolde, før du skær­er videre.
  • Pak karamellerne ind i papir, eller vend dem i pul­ver, så de ikke klistr­er sammen.
  • Opbe­var karamellerne i køleskab. 

Video

Not­er

Tip: hvis du nøjes med at koge karamellen ca. halvde­len af tiden, har du en lækker tyk karamelsovs, der kan bruges i kager og desserter. 

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften