Avocadoen > Mandarinsyltetøj i mikroovn

Man­darin­syl­tetøj i mikroovn

Mandarinsyltetøj, mandariner og stjerneanis.

Man­darin­syl­tetøj er hur­tigt at lave i mikroovn. Det tager under 10 min­ut­ter. Denne måde at sylte en lille por­tion frugt er et fint hjælpemid­del i kam­p­en mod madspild.

Nogle gange har jeg en por­tion frugt tilovers, der er så lille, at det ikke giv­er mening at finde en gryde frem for at sylte. Her er mikroov­nen genial, for man kan putte sukker og frugt i et glas og koge det i få min­ut­ter. Bagefter kan syl­tetø­jet opbe­vares i samme glas, som det er kogt i. Der bliv­er alt­så heller ikke nogen unødig opvask. Man­darin­syl­tetøj i mikroovn bliv­er oven i købet rigtig godt, for­di man­darinerne behold­er lidt bid. 

Jeg har kry­dret man­darin­syl­tetø­jet med stjernea­nis. Det kan selvføl­gelig ude­lades, men den gør man­darin­syl­tetø­jet lidt mere inter­es­sant ved at til­fø­je en dyb smag, som måske bedst kan beskrives som henad kirse­bær. Brug fx man­darin­syl­tetø­jet på denne kokos-blomkåls­grød.

Se alle mine andre opskrifter på syl­tetøj her.

Man­darin­syl­tetøj i mikroovn

Et par kedelige man­dariner kan blive til det lækreste­syl­tetøj, som ovenikø­bet kan laves på under 10 min­ut­ter i mikroovnen. 
Forb. tid2 min­ut­ter
Tilb. tid7 min­ut­ter
Sam­let tid9 min­ut­ter
Ret: Syl­tetøj
Antal: 1 glas
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Glas med låg som kan tåle mikroovn
  • Mikroovn

Ingre­di­enser

  • 100 g Man­darin eller anden frugt (2–3 man­dariner)
  • 50 g sukker
  • 1 En stjernea­nis kan ude­lades

Sådan gør du

  • Put først sukker i glas­set, som du vil koge syl­tetø­jet i og tilsæt dernæst stjernea­nis og så frugten. Und­lad at røre. På den måde undgår du, at sukkerkrys­tallerne klistr­er fast til kanten
  • Sæt glas­set i mikroov­nen og kog ved fuld effekt (min mikroovn er på 900 W) i 2 min­ut­ter, til syl­tetø­jet er kom­met i kog. Rør rundt efter det første min­ut. Pas på – glas­set bliv­er meget varmt. Jeg lad­er det stå i mikroov­nen, når jeg rør­er rundt.
  • Nu koges syl­tetø­jet færdigt ved lav effekt, ca 180–350 W, til det har en passende kon­sis­tens. Det tager ca. 5 min­ut­ter. Hold øje med syl­tetø­jet, mens det koger, og tag det ud og rør rundt ca. hver min­ut. Juster mikroov­nens effekt, hvis det enten går af kog eller koger for vild.
  • Fisk stjernea­nis op, og sæt låg på glasset.

Not­er

Opbe­var man­darin­syl­tetø­jet i køleskabet.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Tips til at koge syl­tetøj og marme­lade i mikroovn:

Man skal bruge en skål eller et glas, som tåler kogn­ing, fx et syl­te­glas eller henkogn­ings­glas. Det er smart at bruge et glas med låg. Så kan man bare kan sætte låg på glas­set og putte det i køleskab efter afkøling. På den måde spar­er man opvask.

Sæt glas­set i mikroov­nen og kog ved fuld effekt (min mikroovn er på 900 W) i 2 min­ut­ter, til syl­tetø­jet er kom­met i kog. Rør rundt efter det første min­ut. Pas på – glas­set bliv­er meget varmt. Jeg lad­er det stå i mikroov­nen, når jeg rør­er rundt. Vær meget for­sigtig, når du tager glas­set ud af mikroovnen. 

Nu koges syl­tetø­jet færdigt ved lav effekt, ca 180 W, til det har en passende kon­sis­tens. Det tager ca. 5 min­ut­ter. Se her, hvor­dan du bedøm­mer, om syl­tetø­jet er færdigt. Mikroovne er forskel­lige, så hold øje med syl­tetø­jet og juster mikroov­nens effekt, hvis syl­tetø­jet enten går af kog eller koger for vildt. Rør rundt ca. hver min­ut i starten til sukkeret er opløst. Frem­gangsmå­den for sol­bær, stikkels­bær og ribs er lidt anderledes. Følg opskriften på sol­bær­syl­tetøj, hvis du ønsker at koge disse bær til syltetøj. 

Opskriften er på 100 g frugt, men man kan godt koge op til 300–400 g frugt. Bruger du mere bær eller frugt, kan det bedre svare sig at koge syl­tetø­jet i en gryde. Hvis du bruger mere frugt, skal sukker­mæng­den også øges, så der altid er mindst halvt så meget sukker som frugt.

I mod­sæt­ning til, når man koger i gryde, skal koge­ti­den for­længes, når man koger i mikroovn. Hvis du fx laver en por­tion med 150 g frugt og 75 g sukker, skal du måske koge 3 min­ut­ter ved fuld effekt og 7 min­ut­ter ved lav effekt. Her må du prøve dig lidt frem. Syl­tetø­jet skal boble over hele over­fladen, før du skruer ned for effekten.

Med disse små por­tion­er, skal man fylde i små syl­tetøjs­glas. Jeg bruger en lille sovs­eske til at få syl­tetø­jet ned i glassene.

Se alle mine opskrifter på syl­tetøj og marme­lade i mikroovn.

Hold­barhed og opbe­var­ing af syl­tetøj og marme­lade i mikroovn

Da der kun er halvt så meget sukker som frugt eller bær i denne opskrift, skal syl­tetø­jet opbe­vares i køleskab og spis­es hur­tigt. Det gør dog ikke så meget, da por­tio­nen er lille. I køleskab hold­er syl­tetø­jet sig fint et par uger eller lige­frem måned­er, hvis man er omhyggelig med hygiejnen.

Hvis man vil lave langtid­sh­old­bart syl­tetøj, skal man bruge lige så meget sukker som frugt, når der ikke er tilsat kon­server­ingsmi­dler. Her kan du læse mere om syl­tetøj og marme­lade uden tilsæt­ningsstof­fer, og hvor­dan man rengør glas til syltetøj.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften