Svensk pølseret med bagt selleri og peberfrugt
Denne version af svensk pølseret er med bagt selleri i stedet for kartofler. Knoldsellerien skæres i tern og bages i airfryer, før de tilsættes pølseretten. Turen i airfryeren gør sellerien mør og meget mere mild i smagen, end hvis man koger den.
Svensk pølseret er efter sigende en dansk gryderet og skulle altså ikke have noget med Sverige at gøre. Jeg synes det nemmeste er at lave retten på en pande. Når man bruner ingredienserne på panden, får man trukket smagen bedre frem. Det gælder både løg, peberfrugt, pølser, paprika, chili og tomapuré.
Dette er en alternativ udgave af svensk pølseret med selleri, men den har alt det gode fra den traditionelle ret med pølser. Og så har jeg tilføjet peberfrugt, som giver en sød god smag til retten og lidt ekstra farve.
Selvom sellerien er bagt og både er mør og lækker, smager den tydeligt igennem. Hvis du ikke bryder dig om selleri, er dette altså ikke en ret for dig. Efter at jeg har vænnet mig til at spise svensk pølseret med selleri, synes jeg faktisk, at den traditionelle er lidt tam i sammenligning.
Svensk pølseret er rigtig comfort food – et andet ord for kalorierig, snasket, nostalgisk mad 😉. Der er derfor brug for en god salat ved siden af.
Svensk pølseret
Ingredienser
- 1 selleriknold ca. 300 g
- 1 løg
- 1 peberfrugt
- 500 g pølser fx wienerpølser eller grillpølser
- 1 spsk. paprika
- ¼ tsk chiliflager
- 1 lille dåse tomatpuré
- 2 ½ dl fløde
- Smør til stegning
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær sellerien i tern på ca. 1 x 1 cm. Vend dem i lidt olivenolie og bag dem i airfryer 20 minutter ved 200 grader.
- Imens skæres pølserne i mindre stykker og brunes på en pande.
- Sæt pølserne til side.
- Snit løg i tern og svits dem på en pande i lidt smør til de er klare.
- Skær peberfrugt i tern og tilsæt dem til løgene.
- Skub grøntsagerne til side og put lidt mere smør på panden. Heri svitser du paprika, chiliflager, friskkværnet peber og tomatpure.
- Hæld fløden over og lad det simre til løg og peberfrugt er møre.
- Hæld pølserne i panden med løg.
- Tilsæt selleri og lad retten simre færdig ved svag varme i 5 minutter.
- Smag til med salt og peber.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.