Svensk pølseret med selleri bagt i airfryer og peberfrugt

Denne version af svensk pølseret er med selleri bagt i airfryer i stedet for kartofler. Knoldsellerien skæres i tern og bages i airfryer, før de tilsættes pølseretten, og det bliver meget lækkert. Turen i airfryeren gør sellerien mør og meget mere mild i smagen, end hvis man koger den. I min airfryer er der ikke plads til at lave svensk pølseret til fire personer, så jeg laver selve retten på panden, når jeg har bagat sellerien i airfryer.
Svensk pølseret er efter sigende en dansk gryderet og skulle altså ikke have noget med Sverige at gøre. Dette udgave er lidt alternativ pga. selleri, men den har alt det gode fra den traditionelle ret med pølser. Og så har jeg tilføjet peberfrugt, som giver en sød god smag til retten og lidt ekstra farve.
Selvom sellerien er bagt og både er mør og lækker, smager den tydeligt igennem. Hvis du ikke bryder dig om selleri, kan du erstatte selleri med kartofler. Efter at jeg er begyndt at lave svensk pølseret med selleri, synes jeg faktisk, at den traditionelle er lidt tam i sammenligning.
Svensk pølseret
Ingredienser
- 1 selleriknold ca. 300 g
- 1 løg
- 1 peberfrugt
- 500 g pølser fx wienerpølser eller grillpølser
- 1 spsk. paprika
- ¼ tsk chiliflager
- 1 lille dåse tomatpuré
- 2 ½ dl fløde
- Smør til stegning
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær sellerien i tern på ca. 1 x 1 cm. Vend dem i lidt olivenolie og bag dem i airfryer 20 minutter ved 200 grader.
- Imens skæres pølserne i mindre stykker og brunes på en pande.
- Sæt pølserne til side.
- Snit løg i tern og svits dem på en pande i lidt smør til de er klare.
- Skær peberfrugt i tern og tilsæt dem til løgene.
- Skub grøntsagerne til side og put lidt mere smør på panden. Heri svitser du paprika, chiliflager, friskkværnet peber og tomatpure.
- Hæld fløden over og lad det simre til løg og peberfrugt er møre.
- Hæld pølserne i panden med løg.
- Tilsæt selleri og lad retten simre færdig ved svag varme i 5 minutter.
- Smag til med salt og peber.
Se andre opskrifter med selleri
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
