Opskrifter med limequat
Her finder du mine bedste opskrifter med limequat. Du kan også læse lidt om denne lille citrusfrugt, hvordan du bruger limequat, og hvordan limequat smager.
Hvad er limequat
Limequat er en krydsning mellem lime og kumquat og ligner en mellemting mellem en forvokset kumquat og en lille aflang citron. Som andre citrusfrugter indeholde de en del C‑vitamin. Limequat dyrkes i tropiske områder og er mest almindelige i Florida, men limequatterne på billedet er italienske, så de kan åbenbart også gro i lidt køligere klima. De lå pludselig på grønthylden i mit lokale supermarked, og det var første gang, jeg stødte på limequat. På pakken stod der, at skallen kan spises, så jeg blev nysgerrig.
Hvordan smager limequat?
Det er en sjov oplevelse af spise en rå limequat. Jeg forventede en meget syrlig citronsmag, men skallen er hverken bitter eller sej som på en citron, faktisk mere sød. Frugtkødet fra limequat er til gengæld syrligt og let bittert i smagen – og meget saftigt.
Hvordan bruger man limequat?
Limequat kan bruges alle de steder, hvor man ville bruge citrusfrugter som lime eller citron. Der kan godt være en del (flotte) grønne sten i limequat, som du skal huske at tage ud, inden du bruger den.
Nu elsker jeg citrusfrugter, og jeg havde virkelig svært ved at beslutte mig for, hvad jeg skulle lave med disse – for mig – nye eksotiske frugter i citrusfamilien. Jeg endte med at lave en virkelig lækker kylling med limequat, rosmarin og hvidløg. Flere opskrifter kommer uden tvivl, for der er massevis af anvendelsesmuligheder for limequat, som jeg glæder mig til at afprøve.
Ideer til opskrifter med limequat:
- Drinks som dark ‘n’ stormy eller mojito
- Limequatsyltetøj
- Koldskål med limequat
- Kylling med citrus (Pollo al limone e aglio)
- På morgenmaden
- Limequat pie (a la Key lime pie)
- Citrussorbet
- Dressing
- Ovnbagt laks med limequat
- …