Avocadoen > Opskrifter med limequat

Opskrifter med limequat

Limequat

Her find­er du mine bed­ste opskrifter med lime­quat. Du kan også læse lidt om denne lille cit­rusfrugt, hvor­dan du bruger lime­quat, og hvor­dan lime­quat smager.

Hvad er limequat

Lime­quat er en kryd­sning mellem lime og kumquat og lign­er en mellemt­ing mellem en for­vok­set kumquat og en lille aflang cit­ron. Som andre cit­rusfrugter inde­holde de en del C‑vitamin. Lime­quat dyrkes i tro­piske områder og er mest almin­delige i Flori­da, men lime­quat­terne på billedet er ital­ienske, så de kan åben­bart også gro i lidt køligere kli­ma. De lå plud­selig på grøn­thylden i mit lokale super­marked, og det var første gang, jeg stødte på lime­quat. På pakken stod der, at skallen kan spis­es, så jeg blev nysgerrig.

Hvor­dan smager limequat?

Det er en sjov oplevelse af spise en rå lime­quat. Jeg for­vent­ede en meget syrlig cit­ron­s­mag, men skallen er hverken bit­ter eller sej som på en cit­ron, fak­tisk mere sød. Frugtkødet fra lime­quat er til gengæld syrligt og let bit­tert i sma­gen – og meget saftigt.

Hvor­dan bruger man limequat?

Lime­quat kan bruges alle de sted­er, hvor man ville bruge cit­rusfrugter som lime eller cit­ron. Der kan godt være en del (flotte) grønne sten i lime­quat, som du skal huske at tage ud, inden du bruger den.

Nu elsker jeg cit­rusfrugter, og jeg havde virke­lig svært ved at beslutte mig for, hvad jeg skulle lave med disse – for mig – nye ekso­tiske frugter i cit­rusfam­i­lien. Jeg endte med at lave en virke­lig lækker kylling med lime­quat, ros­marin og hvidløg. Flere opskrifter kom­mer uden tvivl, for der er mas­se­vis af anven­delses­mu­lighed­er for lime­quat, som jeg glæder mig til at afprøve.

Ideer til opskrifter med limequat:

Opskrifter med limequat

1
Limequatsyltetøj
Lime­quat­syl­tetøj
I denne opskrift på lime­quat­syl­tetøj bruges hele skiv­er af lime­quat. Det ser så fint ud. Syl­tetø­jet min­der om orange­marme­lade, men er meget hur­tigere at lave. 
Opskrift på limequatsyltetøj
2
Helstegt kylling med hele hvidløg, limequat (citrus) og rosmarin.
Hel kylling i ovn
Lækker mør kylling med cit­rus, hvidløg og ros­marin. Kyllin­gen er spatch­cocked, hvilket gør, at den bliv­er hur­tigere og mere jævnt færdig.
Opskrift med kylling med lime­quat, ros­marin og hvidløg
3
Gulerodssalat med kanel og vanilje
Gulerodssalat med kanel og vanilje
Denne gulerodssalat er så lækker at den – næsten – er en dessert. Den er lavet med revne gulerød­der og æbler, rist­ede man­dler, lime­quat i tern og en dress­ing af olie, cit­russaft, kanel og vanilje.
Opskrift på gulerodssalat med lime­quat, kanel og vanilje
4
Grøn yoghurtbowle med yoghurt, avocado,kiwi, pære og limequat
Frugt­bowle – februar
I feb­ru­ar måneds frugt­bowle har jeg brugt avo­ca­do, pære, grøn kiwi og lime­quat. Lime­quat og avo­ca­do klæder hinan­den rigtig godt med advo­ca­doens fedme og lime­quat­tens syre.
5
Gul mojito med limequat
Gul moji­to med limequat
Gul moji er en tra­di­tionel moji­to lavet med de små cit­rusfrugter lime­quat. Du kan også bruge almin­delig lime. 
Opskrift på gul moji­to med limequat
6
Koldskål med ymer og limequat
Hjem­melavet kold­skål med ymer og limequat
Hjem­melavet kold­skål med kærnemælk, ymer og lime­quat. Serv­er med man­delk­nas, der smager af kam­mer­junkere, men er helt uden mel.
Se opskrift på kold­skål med limequat
7
Skål med yoghurt, jordbær, mandared, gul kiwi, limequat og kokos.
Frugt­bowle – marts
Marts inde­hold­er to slags cit­rusfrugter, nem­lig lime­quat (en kryd­sning mellem lime og kumquat) og man­dared (en kryd­sning mellem man­darin og blo­dap­pelsin) – og så er jord­bærsæ­so­nen endelig startet i Europa. Og ja, jeg ved godt, at man kun skal spise jord­bær, når de er danske, men når man er i marts, så føles tiden så uen­delig lang til de første danske jord­bær, at man kan komme til at tyvs­tarte med de udenlandske.
8
Kokos-blomkålsgrød med revet gulerod, ingefær, limequat og hasselnødder
Boost­eren
Kokos-blomkåls­grød med revet gulerod, lime­quat, inge­fær og hasselnødder.
Opskrift på kokos-blomkåls­grød med gulerod, inge­fær, lime­quat og hasselnødder

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *