Avocadoen > Pizza uden mel

Piz­za uden mel

Pizza uden mel med blomkålsbund

I min fam­i­lie elsker vi piz­za, og jeg har der­for længe eksper­i­menteret med at lave piz­za uden mel. Jeg synes det bed­ste alter­na­tiv er at bruge blomkål. Piz­za­en kom­mer til at ligne almin­delige piz­za­er ret meget, og sma­gen er i top.

For at få blomkålen så tør som muligt, starter jeg med at over­hælde blomkål­sris med kogende vand. Dernæst kan man hælde blomkål­srisen i et viskestykke og kram­mer væsken ud af den. Jeg bruger blomkål­sris fra frost, for­di det er nemt og hur­tigt, men har du tid, kan du også rive frisk blomkål. 

Bun­den består af blomkål­sris, parme­san, æg og lidt loppe­frøskaller. Forde­len ved piz­za med blomkåls­bund er, at den ikke skal hæve, så piz­za­en er ret hur­tig at lave. Den bliv­er ikke så sprød som almin­delig piz­za, men til gengæld får den lagt mere smag.

Det undr­er mig stadig, at det kan lade sig gøre at få en piz­z­abund ud af blomkål. Piz­za uden mel bliv­er ikke sprød som almin­delig piz­za, så for­ven­ter du en brødagtig kon­sis­tens, skal du finde en anden måde at lave piz­z­abund. Men blomkåls­bun­den bliv­er sam­men­hæn­gende og fun­ger­er rigtig fint som under­lag for piz­zafyld. Her har jeg brugt både skinke med champignon og pep­per­oni med peber­frugt som top­ping, for­di jeg ikke kunne beslutte mig. Men du kan selvføl­gelig nøjes med enten det ene eller det andet eller vælge helt andre toppings.

Serv­er piz­za­en med salat, fx spid­skålssalat med avo­ca­do eller fran­sk mor­mor­salat.

Piz­za uden mel

Den lækreste piz­za uden mel med bund af blomkål i stedet for brød. Her får du en piz­z­abund med super­god smag. 
Forb. tid35 min­ut­ter
Tilb. tid20 min­ut­ter
Ret: Hov­e­dret
Køkken: Ital­ien­sk
Antal: 2 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

Tomatsovs

  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 løg
  • 1 tsk. salt
  • Oliveno­lie

Bund

  • 300 g blomkål frosne blomkål­sris
  • 70 g parme­san
  • 2 æg
  • 1 spsk. loppe­frøskaller fx HUSK

Piz­zafyld

  • 100 g ost
  • 20 g pep­per­oni
  • ½ peber­frugt I skiver
  • 2 skiv­er skinke
  • 4 champignon i tyn­de skiver
  • oregano

Sådan gør du

Tomatsovs

  • Svits løg i lidt oliveno­lie i en gryde og tilsæt de øvrige ingre­di­enser. Lad tomatsovsen sim­re, mens du klargør de andre ting til pizzaen.
  • Blend tomatsovsen.

Bund

  • Hæld blomkål­sris i en skål, der tåler varme, og over­hæld dem med rigeligt kogende vand. Lad dem trække et par minutter.
  • Dræn blomkål­srisene for vand ved at hælde dem i et viskestykke, som du har bredt ud over en sigte. Når de er kølet lidt af, kan du trykke væsken ud af blomkål­srisene i viskestykket.
  • Bland æg, parme­san og loppe­frøskaller med de afkølede og nu ret tørre blomkål­sris. Du kan med fordel blende hele molevitten. 
  • Fordel blandin­gen på en bage­plade med bagepa­pir og bag bun­den ved 225 ℃ i 10 min­ut­ter til den er lyse­brun i kanten.
  • Kom tomatsovs på den varme piz­z­abund, put pep­per­oni og skinke på bun­den og fordel osten ud over. Slut af med peber­frugt og champignon.
  • Bag piz­za­en færdig i 13–15 min­ut­ter og drys med oregano.

Not­er

Der bliv­er en del tomatsovs til overs. Frys det ned og brug det i en gry­deret eller som salsa.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften