Avocadoen > Kokos-blomkålsgrød

Kokos-blomkåls­grød

Kokos-blomkålsgrød

Opskrift på på grød uden gryn og korn

Kokos-blomkåls­grød er en basis­grød, som kan vari­eres på alle mulige måder. Grø­den er lavet på blomkål­sris og kokos­mel og tils­magt med vanil­je, og det smager over­rask­ende godt. Alt­så jeg men­er, det er svært at forestille sig, hvor­dan en grød lavet på blomkål smager, men det er virke­lig godt. Og jeg synes bestemt ikke, at grø­den smager af blomkål.

Blomkåls­grød med kokos bliv­er cremet og lækker som en havre­grød, mens det revne kokos og blomkål­srisene giv­er lidt bid som i risen­grød. Jeg vil sige, at kokos-blomkåls­grød er en virke­lig god erstat­ning for både havre­grød og risen­grød. Den kan enda også bruges som et sun­dere alter­na­tiv til risalamande.

Både kokos, blomkål og fløde er søde ingre­di­enser, så grø­den bliv­er ret sød i sig selv og behøver egentlig ikke mere sød­ning. Et drys kanel, og den er ready til go, men den smager alt­så også ret godt med lidt syl­tetøj som top­ping. Prøv fx med æble-aro­ni­a­syl­tetøj eller limequatsyltetøj.

Undgå mad­spild

Jeg laver nogle gange blomkåls­grød, hvis jeg har fået en rest blomkål­sris tilbage fra afte­nen før. Så tager jeg det ikke så nøje med mængderne, men tilsæt­ter lidt fløde og kokos­mel efter gefühl, koger et par min­ut­ter og smager til med lidt salt og vaniljesukker.

Kokos-blomkåls­grød med fire forskel­lige vari­anter af toppings

Her får du en grun­dop­skrift på kokos-blomkåls­grød og forslag til fire forskel­lige vari­anter. Du kan selvføl­gelig også bare selv variere med dine fore­trukne toppings.

Kokos-blomkåls­grød

Opskrift på grød uden gryn og korn, der er lavet påblomkål­sris og kokos­mel og tils­magt med vanil­je. Denne grød er en basis­grød, som kan vari­eres på alle mulige måder. 
Tilb. tid7 min­ut­ter
Sam­let tid7 min­ut­ter
Ret: Mor­gen­mad
Diæt: Gluten­fri
Antal: 1 per­son
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 100 g blomkål­sris
  • ½ dl vand
  • ½ dl fløde
  • 2 spsk kokos­mel revet kokos
  • 1 nip vanil­je­sukker
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Bring vand og blomkål­sris i kog i en lille gryde og kog et par minutter.
  • Tilsæt de resterende ingre­di­enser og kog, til du synes kon­sis­tensen er god. Det tager 5 min­ut­ters tid.
  • Serv­er med dine yndlingstoppings.

Vari­a­tion­er

Boost­eren

Kokos-blomkåls­grød med revet gulerod, lime­quat, inge­fær og hasselnødder.
Forb. tid10 min­ut­ter
Sam­let tid10 min­ut­ter
Ret: Mor­gen­mad
Diæt: Gluten­fri
Antal: 1 per­son
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 1 por­tion kokos-blomkålsgrød
  • ½ revet gulerod
  • revet ingefær
  • 1 lime­quat eller man­darin i små stykker
  • hasselnødder

Solen

Kokos-blomkåls­grød med man­darin­syl­tetøj og valnødder.
Forb. tid5 min­ut­ter
Sam­let tid5 min­ut­ter
Ret: Mor­gen­mad
Antal: 1 per­son
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 1 por­tion kokos-blomkålsgrød
  • ½ Man­darin­syl­tetøj
  • 1 Val­nød­der

Not­er

Se her, hvor­dan du laver lyn­hur­tigt man­darin­syl­tetøj.
Kender du ikke lime­quat? Læs om den lille fæt­ter til lime og kumquat: lime­quat

Havre­grøds-wannabe

Kokos-blomkåls­grød med kanel og kokosflager.
Forb. tid5 min­ut­ter
Sam­let tid5 min­ut­ter
Ret: Mor­gen­mad
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 1 por­tion kokos-blomkålsgrød
  • Kanel
  • kokos­flager

Risala­mande-looka­like

Kokos-blomkåls­grød med man­dler og aroniasyltetøj
Forb. tid5 min­ut­ter
Sam­let tid5 min­ut­ter
Ret: Mor­gen­mad
Diæt: Gluten­fri
Antal: 1 per­son
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 1 por­tion kokos-blomkålsgrød
  • Lidt aro­ni­a­syl­tetøj kirse­bærsovs eller andet syltetøj
  • Lidt man­dler

Not­er

Se her, hvor­dan du laver aro­ni­a­syl­tetøj.

Nyeste opskrifter på mor­gen­mad uden mel, korn eller andre for­mer for stivelse

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Husk at du også kan besøge Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Grød af blomkålsris og kokosmel med mandler.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften