Kokos-blomkålsgrød
Opskrift på på grød uden gryn og korn
Kokos-blomkålsgrød er en basisgrød, som kan varieres på alle mulige måder. Grøden er lavet på blomkålsris og kokosmel og tilsmagt med vanilje, og det smager overraskende godt. Altså jeg mener, det er svært at forestille sig, hvordan en grød lavet på blomkål smager, men det er virkelig godt. Og jeg synes bestemt ikke, at grøden smager af blomkål.
Blomkålsgrød med kokos bliver cremet og lækker som en havregrød, mens det revne kokos og blomkålsrisene giver lidt bid som i risengrød. Jeg vil sige, at kokos-blomkålsgrød er en virkelig god erstatning for både havregrød og risengrød. Den kan enda også bruges som et sundere alternativ til risalamande.
Både kokos, blomkål og fløde er søde ingredienser, så grøden bliver ret sød i sig selv og behøver egentlig ikke mere sødning. Et drys kanel, og den er ready til go, men den smager altså også ret godt med lidt syltetøj som topping. Prøv fx med æble-aroniasyltetøj eller limequatsyltetøj.
Undgå madspild
Jeg laver nogle gange blomkålsgrød, hvis jeg har fået en rest blomkålsris tilbage fra aftenen før. Så tager jeg det ikke så nøje med mængderne, men tilsætter lidt fløde og kokosmel efter gefühl, koger et par minutter og smager til med lidt salt og vaniljesukker.
Kokos-blomkålsgrød med fire forskellige varianter af toppings
Her får du en grundopskrift på kokos-blomkålsgrød og forslag til fire forskellige varianter. Du kan selvfølgelig også bare selv variere med dine foretrukne toppings.
Kokos-blomkålsgrød
Ingredienser
- 100 g blomkålsris
- ½ dl vand
- ½ dl fløde
- 2 spsk kokosmel revet kokos
- 1 nip vaniljesukker
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Bring vand og blomkålsris i kog i en lille gryde og kog et par minutter.
- Tilsæt de resterende ingredienser og kog, til du synes konsistensen er god. Det tager 5 minutters tid.
- Server med dine yndlingstoppings.
Variationer
Boosteren
Ingredienser
- 1 portion kokos-blomkålsgrød
- ½ revet gulerod
- revet ingefær
- 1 limequat eller mandarin i små stykker
- hasselnødder
Solen
Ingredienser
- 1 portion kokos-blomkålsgrød
- ½ Mandarinsyltetøj
- 1 Valnødder
Noter
Havregrøds-wannabe
Ingredienser
- 1 portion kokos-blomkålsgrød
- Kanel
- kokosflager
Risalamande-lookalike
Ingredienser
- 1 portion kokos-blomkålsgrød
- Lidt aroniasyltetøj kirsebærsovs eller andet syltetøj
- Lidt mandler
Noter
Nyeste opskrifter på morgenmad uden mel, korn eller andre former for stivelse
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Husk at du også kan besøge Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.