Tunsalat a la Joe & the Juice
![Tunsalat](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/03/tunsalat_spicy.jpg)
Her har jeg forsøgt at finde sammensætningen på en tunsalat a la Joe & the Juice. En god tunsandwich er altså virkelig lækker, og deres tunacado-sandwich er uovertruffen. Jeg synes denne opskrift er virkelig lækker og minder en del om den tunsalat, man får på Joe & the Juice. Brødet kan jeg selvfølgelig ikke levere, når det skal være uden mel, men tunsalaten smager også godt på hjemmelavet knækbrød.
Opskrift på en hurtig tunsalat eller tunmousse. – jeg tror, man kalder denne opskrift begge dele. Måske kan man sige, at en tunmousse er blendet, mens tunsalaten er rørt – det ville give mening, men det er ikke noget, jeg har belæg for at sige. I så tilfælde er det her en tunsalat.
Glem alt om smør og husblas, som man ofte bruger i tunmousse og som gør, at tunblandingen skal stå og størkne i køleskabet i flere timer. I denne opskrift er det tun, creme fraiche og mayonnaise, der er rørt sammen med forårsløg, tabasco, citron, dild og lage fra syltede agurker eller jalapenos. Det tager ikke lang tid, og tunsalaten er klar til at blive spist med det samme. Dild er selvfølgelig bedst, når det er frisk, men det dild, man køber uden for sæsonen smager ikke af noget. Så er der mere smag i det tørrede.
Tunsalat som aftensmad
En gang om ugen har vi besluttet, at der skal være fisk på menuen til aftensmad. En sandwich med tunsalat a la Joe & the Juice er et populært valg til fiskedagen. Det fungerer som nem og hurtig aftensmad. Er der god tid, laver jeg også en avocadosmoothie til.
Det er nok i overkanten at beregne tre dåser tun til fire personer, men tundåserne bliver altså mindre og mindre, og 2 dåser tun er lige i underkanten herhjemme, hvor to af de fire personer er sultne teenagere. Så ud fra devisen hellere for meget end for lidt, har jeg sat opskriften til fire personer.
Tunsalat a la Joe and the Juice
Ingredienser
- 3 dåser tun 300 g
- 4 spsk. creme fraiche
- 2 spsk. mayonnaise
- 2 spsk. Citronsaft ca. ½ citron
- 1 spsk. Lage fra syltede agurker eller jalapenos
- 2 forårsløg
- 1 tsk. tabasco eller anden form for chilisovs
- 1 tsk. tørret dild eller frisk dild, hvis det er i sæson
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Hak forårsløg fint.
- Dræn tunen.
- Kom alle ingredienserne i en skål og mos med en gaffel, til tunen er findelt, og tunmoussen er blevet sammenhængende.
- Smag til med salt, (rigeligt) peber, citron og tabasco eller anden chilisovs.
Noter
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.