Gulerodssalat med limequat, ristede mandler, kanel og vanilje

Denne gulerodssalat med limequat er vendt i en dressing af saft fra limequat, kanel og vanilje. Det smager overraskende godt. Jeg synes, denne gulerodssalat er så lækker, at den næsten fungerer som en slags dessert. Altså det vil nok skuffe nogle, hvis man kalder den en dessert. Men når man tænker over det, er det alle smagene fra en gulerodskage, der er blandet sammen i en salat. Vi spiser da heller ikke gulerodssalaten til maden, men efter maden. Så sætter vi ekstra skåle på bordet, så salaten ikke behøver at blive blandet med sovs eller hvad der nu er på tallerkenen.
Som alternativ til limequat, som er lidt syrlig/bitter, kan man også vælge at bruge rosiner, mandarin, appelsin, æble eller granatæblekerner. Bruger man appelsiner, er det bedst at filetere appelsinbådene. Det gør man ved at skære top og bund af appelsinen og skære skrællen af siderne med en skarp kniv. Herefter kan man skære appelsinbådene ud ved at skære ind langs lamellerne.
Jeg medgiver, at denne opskrift på gulerodssalat er lidt anderledes. Jeg laver da også tit en helt traditionel gulerodssalat med æble og rosiner, og det er bestemt ikke dårligt. Men nogle gange, vil man gerne prøve noget nyt. Er du ikke bleg for at prøve andre variationer af gulerodssalat, har du måske også lyst til at prøve gulerodssalat med kakifrugt, granatæble og ingefær.
Gulerodssalat med limequat, ristede mandler, kanel og vanilje
Equipment
- Rivejern eller foodprocessor
Ingredienser
- 700 g gulerødder
- 2 spsk. mandler
- 1 limequat (saften) eller saften fra 1/2 citron (1 hel, hvis den er lille)
- 1 spsk. olie efter eget valg
- 2 limequat kan erstattes af rosiner, mandarin, appelsin, æble eller granatæblekerner.
- ½ tsk kanel
- 1 knsp. vanilje
- 1 tsk. honning .
Sådan gør du
- Rør marinaden sammen af citrussaft, olie, kanel og vanilje
- Riv gulerødder fordel hurtigt marinaden over.
- Tilsæt citrusfrugt eller granatæblekerner.
- Rist mandlerne i airfryer ved 150 grader i 5 minutter. Airfryere er forskellige, så hold øje med mandlerne. Har du ikke en airfryer, kan du også riste mandlerne let på en tør pande. Hak dem groft og drys dem over salaten lige inden servering.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
