Avocadoen > Gulerodssalat med limequat, ristede mandler, kanel og vanilje

Gulerodssalat med lime­quat, rist­ede man­dler, kanel og vanilje

Gulerodssalat med kanel og vanilje

Denne gulerodssalat med lime­quat er vendt i en dress­ing af saft fra lime­quat, kanel og vanil­je. Det smager over­rask­ende godt. Jeg synes, denne gulerodssalat er så lækker, at den næsten fun­ger­er som en slags dessert. Alt­så det vil nok skuffe nogle, hvis man kalder den en dessert. Men når man tænker over det, er det alle sma­gene fra en gulerod­sk­age, der er bland­et sam­men i en salat. Vi spis­er da heller ikke gulerodssalat­en til maden, men efter maden. Så sæt­ter vi ekstra skåle på bor­det, så salat­en ikke behøver at blive bland­et med sovs eller hvad der nu er på tallerkenen.

Som alter­na­tiv til lime­quat, som er lidt syrlig/bitter, kan man også vælge at bruge rosin­er, man­darin, appelsin, æble eller granatæblek­ern­er. Bruger man appelsin­er, er det bedst at filetere appelsin­bå­dene. Det gør man ved at skære top og bund af appelsi­nen og skære skrællen af siderne med en skarp kniv. Herefter kan man skære appelsin­bå­dene ud ved at skære ind langs lamellerne.

Jeg med­giv­er, at denne opskrift på gulerodssalat er lidt anderledes. Jeg laver da også tit en helt tra­di­tionel gulerodssalat med æble og rosin­er, og det er bestemt ikke dårligt. Men nogle gange, vil man gerne prøve noget nyt. Er du ikke bleg for at prøve andre vari­a­tion­er af gulerodssalat, har du måske også lyst til at prøve gulerodssalat med kak­ifrugt, granatæble og inge­fær.

Gulerodssalat med lime­quat, rist­ede man­dler, kanel og vanilje

Denne gulerodssalat med lime­quat, rist­ede man­dler, kanel og vanil­je er så lækker, at den – næsten – er en dessert. Vi spis­er den da også efter maden i små skåle.
Forb. tid20 min­ut­ter
Sam­let tid20 min­ut­ter
Ret: Salat
Diæt: Veg­an­sk, Vegetarisk
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Rive­jern eller foodprocessor

Ingre­di­enser

  • 700 g gulerød­der
  • 2 spsk. man­dler
  • 1 lime­quat (saften) eller saften fra 1/2 cit­ron (1 hel, hvis den er lille)
  • 1 spsk. olie efter eget valg
  • 2 lime­quat kan erstattes af rosin­er, man­darin, appelsin, æble eller granatæblekerner.
  • ½ tsk kanel
  • 1 knsp. vanil­je
  • 1 tsk. hon­ning .

Sådan gør du

  • Rør mari­naden sam­men af cit­russaft, olie, kanel og vanilje
  • Riv gulerød­der fordel hur­tigt mari­naden over.
  • Tilsæt cit­rusfrugt eller granatæblekerner.
  • Rist man­dlerne i air­fry­er ved 150 grad­er i 5 min­ut­ter. Air­fryere er forskel­lige, så hold øje med man­dlerne. Har du ikke en air­fry­er, kan du også riste man­dlerne let på en tør pande. Hak dem groft og drys dem over salat­en lige inden servering.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften