Avocadoen > Shepherds pie med blomkålsmos og svinekød

Shep­herds pie med blomkålsmos og svinekød

Shepherds pie med blomkålsmos

Denne opskrift på shep­herds pie er med blomkålsmos og svinekød. Kødsovs med rød­vin, løg, gulerød­der og sel­l­eri bages i ovnen med et lag blomkålsmos på top­pen. Til sidst gratineres med et lag ost. Hvem kan ikke lide det på en kold vin­ter­dag? Jeg spørg­er bare – måske find­es du derude et sted?

Egentlig bruges lam­mekød til shep­herds pie. Navnet bety­der hyr­dens tærte, og hyrder vogter nok ikke grise, men får. Helt så bogstaveligt behøver det nu nok ikke at tages. Du kan sagtens vælge andet hakket kød end svinekød, fx kyllingekød. Med oksekød kaldes ret­ten for cot­tage pie. Der er så mange gode smags­gi­vere i ret­ten, så den bliv­er lækker uanset hvad – rigtig com­fort food. 

Jeg er ret glad for mad i ovnen. Det skønne ved ovn­mad er – ud over den abso­lut fan­tastiske smag, som mad får af at bages i ovnen – at man kan nå at rydde op og lave salat, mens maden pass­er sig selv i ovnen. Og så elsker jeg, at maden er rygende varm, når man server­er den. Shep­hers pie er ingen und­tagelse, og det er virke­lig god vin­ter­mad. Grøntsagerne, løg, gulerød­der og blomkål, er da også let tilgæn­gelige i Dan­mark om vinteren. 

Shep­herds pie med blomkålsmos – bedre end originalen

Det har virke­lig over­ras­ket mig hvor godt blomkålsmos er. Blomkålsmosen har en blød og fyldig smag. Fak­tisk synes jeg, at sma­gen er end­nu bedre end kartof­fel­mos, og blomkålsmos lig­ger slet ikke så tungt i maven. En shep­herds pie med blomkål­slåg bliv­er bare end­nu bedre end den originale. 

Grøntsagerne i ret­ten kan hakkes i food­proces­sor, hvis du har en. Jeg kan bedst lide, at det er meget fint hakket (som de fleste børn), men det er jo en smagssag, så kør så længe, du synes. Food­proces­soren er en smart metode til hur­tigt at få hakket grøntsagerne til en kødsovs, som også kan bruge fx i en spaghet­ti bolog­nese. Har du ikke en food­proces­sor, kan du selvføl­gelig også sagtens hakke det hele med en kniv.

Du find­er opskriften på blomkålsmos her.

Shep­herds pie med blomkålsmos

Denne opskrift på Shep­herds pie er med hakket svinekød og blomkålsmos, hvilket er over­rask­ende godt – bedre end med kartof­fel­mos! Dejlig varm og kry­dret ovnmad.
Forb. tid40 min­ut­ter
Tid i ovn30 min­ut­ter
Sam­let tid1 time 10 min­ut­ter
Ret: Hov­e­dret
Køkken: Britisk
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Ovn­fast fad
  • food proces­sor (kan und­lades)

Ingre­di­enser

Kødsovs

  • 3 gulerød­der
  • 3 stilke blad­sel­leri
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Ros­marin gerne frisk
  • Timi­an gerne frisk
  • 1 lille dåse kon­cen­tr­eret tomat­pure 40 g
  • 2 spsk. engel­sk sovs
  • 2 spsk. ketchup
  • 2 dl rød­vin
  • 500 g svinekød
  • Olie til stegning

Sam­ling

  • 1 por­tion blomkålsmos
  • 100 g ched­dar

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Rengør gulerød­der, blad­sel­leri og løg og skær dem i grove stykker.
  • Put grøntsagerne i en food­proces­sor og kør, til du synes stør­relsen på stykkerne er tilpas.
  • Sauter grøntsagerne i lidt olie.
  • Imens steges kødet på en pande med lidt olie. Når kødet er brunet, hældes rød­vin ved, og der steges videre.
  • Mens alko­holen for­damper fra pan­den, tilsættes hvidløg og tomat­pure til gry­den med grøntsager (skrab grøntsagerne lidt til side og put lidt olie i gry­den, som hvidløg og tomat­pure kan svit­ses i.
  • Tilsæt ros­marin, timi­an, ketchup og engel­sk sovs og hæld også kødet i gryden.
  • Lad kødsovsen sim­re i 15 min­ut­ter – gerne læn­gere, hvis du har tid.
  • Imens laves blomkålsmosen efter opskriften.
  • Smag kødsovsen til med engel­sk sovs, salt og peber.
  • Læg kødsovsen i bun­den af et ild­fast fad og dæk med blomkålsmosen.
  • Sæt fadet i ovnen i 20 min­ut­ter, og drys så med revet ost.
  • Sæt fadet i ovnen igen og bag videre i ca.10 min­ut­ter til osten er gylden.

Not­er

Du skal bruge en por­tion blomkålsmos.
Tip: Serv­er shep­herds pie med en salat – vi får ofte gulerod­salat til, for­di det er så nemt, når nu food­proces­soren er fun­det frem.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Shepherds pie med svinekød og blomkålsmos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften