Avocadoen > Blomkålsmos med smør

Blomkålsmos med smør

Blomkålsmos

Blomkålsmos med smør er meget lækkert tilbe­hør, der kan bruges i stedet for kartof­fel­mos. Blomkålsmos er lav på kul­hy­drat og uden stivelse. Når blomkål er kogt og blendet, bliv­er det utroligt cremet og lækkert. 

Mos af blomkål er meget hur­tigere at lave end kartof­fel­mos, da der ikke skal skrælles, og blomkålen bare skal koge i 5 min­ut­ters tid. Jeg tilsæt­ter kun smør og ingen mælk til mosen, da den ellers bliv­er for tynd.

Jeg bliv­er stadig over­ras­ket over hvor godt blomkålsmos er. Den bliv­er virke­lig mild og delikat. Fak­tisk vil jeg gå så langt som til at sige, at jeg synes, det smager end­nu bedre end kartoffelmos.

Blomkål er kål, og kål er godt for krop­pens mikroor­gan­is­mer. Nogle kalder lige­frem kål for gaven til maven. Kål udfor­dr­er ikke blod­sukkeret på samme måde som ris, hvid pas­ta og andre hur­tige kul­hy­drater. Så blomkålsmos er også et godt alter­na­tiv, hvis man går efter et keto-ven­ligt tilbehør. 

Brug fx blomkålsmos som tilbe­hør til gry­deretter som stroganoff eller som låg på shep­herds pie.

Blomkålsmos
Udskriv
5 fra 1 stemme

Blomkålsmos med smør

Blomkålsmos er hur­tigt at lave og kan bruges i stedet for kartof­fel­mos. Blomkål giv­er en lækker cremet mos med en virke­lig delikat smag med få kulhydrater.
Forb. tid10 min­ut­ter
Sam­let tid10 min­ut­ter
Ret: Tilbe­hør
Diæt: Veg­e­tarisk
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Stavblender eller blender

Ingre­di­enser

  • 1 blomkål eller to, hvis de er små
  • 50 g smør
  • 1 knsp. muskat (stødt eller revet)
  • Salt og peber
  • Per­sille til pynt

Sådan gør du

  • Skær blomkålen i kvarte og skær stokken i kvarte. Dels resten af blomkålen i buket­ter, og kog dem i let­saltet vand til de er møre. Det tager ca. 5 minutter.
  • Hæld van­det fra gry­den og tilsæt smør. Blend til mosen er jævn med­min­dre du ønsker en mere rustik blomkålsmos. I så fald kan du mose den med en kartoffelmoser.
  • Smag til med muskat­nød, salt og peber og drys hakket per­sille over.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Blomkålsmos

2 Comments

    1. Tak for kom­mentaren – dejligt at høre, at du kunne lide det 😀. Jeg synes også det er super­let og hur­tigt at lave blomkålsmos.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften