Blomkålsmos med smør

Blomkålsmos med smør er meget lækkert tilbehør, der kan bruges i stedet for kartoffelmos. Blomkålsmos er lav på kulhydrat og uden stivelse. Når blomkål er kogt og blendet, bliver det utroligt cremet og lækkert.
Mos af blomkål er meget hurtigere at lave end kartoffelmos, da der ikke skal skrælles, og blomkålen bare skal koge i 5 minutters tid. Jeg tilsætter kun smør og ingen mælk til mosen, da den ellers bliver for tynd.
Jeg bliver stadig overrasket over hvor godt blomkålsmos er. Den bliver virkelig mild og delikat. Faktisk vil jeg gå så langt som til at sige, at jeg synes, det smager endnu bedre end kartoffelmos.
Blomkål er kål, og kål er godt for kroppens mikroorganismer. Nogle kalder ligefrem kål for gaven til maven. Kål udfordrer ikke blodsukkeret på samme måde som ris, hvid pasta og andre hurtige kulhydrater. Så blomkålsmos er også et godt alternativ, hvis man går efter et keto-venligt tilbehør.
Brug fx blomkålsmos som tilbehør til gryderetter som stroganoff eller som låg på shepherds pie.
Blomkålsmos med smør
Equipment
- Stavblender eller blender
Ingredienser
- 1 blomkål eller to, hvis de er små
- 50 g smør
- 1 knsp. muskat (stødt eller revet)
- Salt og peber
- Persille til pynt
Sådan gør du
- Skær blomkålen i kvarte og skær stokken i kvarte. Dels resten af blomkålen i buketter, og kog dem i letsaltet vand til de er møre. Det tager ca. 5 minutter.
- Hæld vandet fra gryden og tilsæt smør. Blend til mosen er jævn medmindre du ønsker en mere rustik blomkålsmos. I så fald kan du mose den med en kartoffelmoser.
- Smag til med muskatnød, salt og peber og drys hakket persille over.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Se andre opskrifter på tilbehør

Smager rigtig godt.
Og superlet og hurtig at lave.
Tak for kommentaren – dejligt at høre, at du kunne lide det 😀. Jeg synes også det er superlet og hurtigt at lave blomkålsmos.