Avocadoen > Vinaigrette med sennep og rødvinseddike

Vinai­grette med sen­nep og rødvinseddike

Vinaigrette med olivenolie, sennep, rødvinseddike og mayonnaise

Opskrift på olie/ed­dike-dress­ing

Denne vinai­grette er god til langt de fleste typer salat. Da hov­ed­in­gre­di­enserne er oliveno­lie og rød­vinsed­dike, hed­der den også olie/ed­dike-dress­ing. Den er meget nem at lave og smager super­godt med fed­men fra oliveno­lie og syren fra eddike. Jeg bruger vinai­grette til både spid­skål, hjerte­salat og feld­salat. Fak­tisk vil jeg påstå, at hvis du kun skal vælge én dress­ing, så skal du vælge denne vinaigrette.

Vinai­grette laves tra­di­tionelt med tre dele oliveno­lie og en del eddike. Sådan har jeg lært af min mor­mor, som var halvt fran­sk. Min mor­mor brugte ikke may­on­naise i dressin­gen, som jeg har gjort her, men det gør man nu ofte i Frankrig. May­on­naise hjælper med at binde ingre­di­enserne sam­men. Olie/ed­dike-dress­ing har det nem­lig med at skille, så snart den har stået lidt. Med may­on­naise i dressin­gen kan den nemt rystes sam­men igen.

Når du laver salat, så husk at tørre salat­en efter du har skyl­let den. Ellers har mari­naden svært ved at hænge ved salat­bladene. Du skal også først hælde dressin­gen over lige inden server­ing, så salat­en ikke falder sam­men, inden man når at spise den. Det er især vigtigt med de fine lette grønne salat­blade som hov­ed­salat eller feld­salat. Spid­skål er lidt mere robust.

Jeg har en dress­ing­shak­er, som jeg bruger til vinai­grette. Den er god, for­di den også er pæn at stille på bor­det, men i prin­cip­pet kan du også bruge et syl­tetøjs­glas eller anden behold­er med låg, der lukker tæt.

Brug fx denne dress­ing til fran­sk mor­mor­salat, spid­skålssalat med avo­ca­do eller den gud­dom­meligt smukke brasil­ianske salat.

Vinai­grette

Vinai­grette med oliveno­lie, sen­nep, rød­vinsed­dike og may­on­naise – den eneste dress­ing du behøver til din salat.
Forb. tid5 min­ut­ter
Sam­let tid5 min­ut­ter
Ret: Salat
Køkken: Fran­sk
Antal: 1 por­tion
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 4 spsk rød­vinsed­dike
  • 2 tsk dijon­sen­nep
  • 2 spsk may­on­naise
  • 12 spsk oliveno­lie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Put eddike, sen­nep, may­on­naise samt salt og peber i et glas eller shaker
  • Ryst godt sammen
  • Tilsæt olien og ryst igen.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften