Avocadoen > Omelet med ost

Omelet med ost

Omelet med ost

Omelet er en genial frokost eller mor­gen­mad, og det er en af de ret­ter jeg oftest laver, hvis jeg er hjemme til frokost. Som tilbe­hør bruger jeg, hvad jeg har i kølesk­a­bet af grøntsager eller andre rester, som jeg varmer på pan­den ved siden af omelet­ten. Ret­ten er veg­e­tarisk – med min­dre selvføl­gelig, at du put­ter skinke, pølse eller andet kød på panden. 

Denne opskrift giv­er en virke­lig cremet og lækker omelet. Hem­me­lighe­den er fløde og ost 😋. Ønsker du at spare på fedtet, eller har du ikke fløde i huset, kan den sagtens erstattes af mælk. Osten kan selvføl­gelig også ude­lades, men den er alt­så prikken over i’et efter min mening. 

Omelet med ost

En omelet er en genial frokost eller mor­gen­mad også uden brød. Denne er med ost, som til­fø­jer lækker smag og gør omelet­ten cremet. 
Tilb. tid10 min­ut­ter
Sam­let tid10 min­ut­ter
Ret: Frokost, Mor­gen­mad
Diæt: Veg­e­tarisk
Antal: 1 per­son
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 2 æg
  • 2 spsk fløde eller mælk
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
  • Ost i skiver
  • Grøntsager som cher­ry­to­mater forårsløg eller peberfrugt
  • Salat og avo­ca­do til servering

Sådan gør du

  • Opvarm en llille pande lang­somt, til den er varm.
  • Imens piskes æg, fløde og salt og peber sammen.
  • Når pan­den er varm tilsættes smør til pan­den. Når smøret er bruset af, tilsættes ægge­b­land­en til panden
  • Steg til omelet­ten beg­y­n­der at størkme på oversiden.
  • Nu forde­les osteskiverne på den ene halvdel af omelet­ten, og den anden halvdel af omelet­ten foldes ind over delen med ost på, så den bliv­er til en halvmåne.
  • På den halvdel af pan­den, der nu er fri, steges grøn­tager eller andet tilbehør.
  • Når omelet­ten har fået et parmin­ut­ter mere, og osten er smeltet, tages omelet­ten af pan­den. Grøntsagerne steges og det hele anrettes på tallerke­nen med salat ved siden af.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften