Avocadosalat
![Avocadosalat](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/03/avocadosalat.jpg)
Denne avocadosalat med agurk er virkelig god. Salaten består af avocado, agurk og
spidskål, men det er især chili-limedressingen, der gør den til noget særligt.
Dressingen er rørt sammen af mayonnaise, lime og sriracha, som giver et godt
syrligt og stærkt modspil til både avocado og agurk i salaten. Sriracha er en chilisovs,
men jeg synes ikke, at selve dressingen bliver meget stærk, når sriracha
blandes med mayonnaise.
Jeg har også testet dressingen med andre chilisovser som tabasco, men jeg
synes altså, at sriracha gør sig bedst i dressingen, fordi den bidrager godt
til både konsistens, farve og smag. Dressingen får en flot lyserød farve med
sriracha, og hvidløget i sriracha-saucen står godt til de øvrige ingredienser i
salaten. Men altså det er i småtingsafdelingen – det kan sagtens gå i en snæver
vending, hvis det er den chilisovs, man nu har i huset. Hvis du vil have en mere
flydende dressing, kan du med fordel vælge tabasco.
Tilføj æg, og du har en flot påskesalat til frokostbordet
![avocadosalat med æg](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/03/avocado_salat_aeg_i.jpg)
Denne salat kan bruges som tilbehør til en hovedret, men den er også perfekt som mættende frokost, hvis du topper med hårdkogt æg.
Kombination af de forskellige grønne nuancer tager sig rigtig godt ud med det gule æg, så jeg synes også, at avocadosalat med æg kunne være en rigtig flot salat til påske. .
Avocadosalat skal serveres straks
Når du laver salat med avocado, så husk at skære avocadoen til sidst lige
inden anretning af salaten, så avocadoen har sin friske grønne farve i behold. Så start med at blande dressingen og skære spidskål og agurk. Anret salaten med avocado til sidst hæld dressing over og pynt med purløg.
Avocadosalat
Ingredienser
- ½ spidskål
- ½ agurk
- 2 små avocadoer eller 1 stor
Dressing
- 5 spiseskefulde mayonnaise
- 1 lime
- 2 tsk sriracha
- Salt og peber
Pynt
- Purløg
Sådan gør du
- Bland dressingen.
- Snit spidskålen fint og læg det i et fad.
- Skær agurken i tern og læg i et lag over spidskålen.
- Skær avocado i tern og fordel ud over salaten.
- Hæld dressing ud over salaten.
- Pynt med klippet purløg og server straks.