Avocadoen > Avocadosalat

Avo­ca­dos­alat

Avocadosalat

Denne avo­ca­dos­alat med agurk er virke­lig god. Salat­en består af avo­ca­do, agurk og
spid­skål, men det er især chili-lime­dressin­gen, der gør den til noget særligt.

Dressin­gen er rørt sam­men af may­on­naise, lime og sriracha, som giv­er et godt
syrligt og stærkt mod­spil til både avo­ca­do og agurk i salat­en. Sriracha er en chilisovs,
men jeg synes ikke, at selve dressin­gen bliv­er meget stærk, når sriracha
blandes med mayonnaise.

Jeg har også testet dressin­gen med andre chilisovs­er som tabas­co, men jeg
synes alt­så, at sriracha gør sig bedst i dressin­gen, for­di den bidrager godt
til både kon­sis­tens, farve og smag. Dressin­gen får en flot lyserød farve med
sriracha, og hvidløget i sriracha-saucen står godt til de øvrige ingre­di­enser i
salat­en. Men alt­så det er i småt­ingsafdelin­gen – det kan sagtens gå i en snæver
vend­ing, hvis det er den chilisovs, man nu har i huset. Hvis du vil have en mere
fly­dende dress­ing, kan du med fordel vælge tabasco.

Til­føj æg, og du har en flot påske­salat til frokostbordet

avocadosalat med æg

Denne salat kan bruges som tilbe­hør til en hov­e­dret, men den er også per­fekt som mæt­tende frokost, hvis du top­per med hård­kogt æg.

Kom­bi­na­tion af de forskel­lige grønne nuancer tager sig rigtig godt ud med det gule æg, så jeg synes også, at avo­ca­dos­alat med æg kunne være en rigtig flot salat til påske. . 

Avo­ca­dos­alat skal serveres straks

Når du laver salat med avo­ca­do, så husk at skære avo­ca­doen til sidst lige
inden anret­ning af salat­en, så avo­ca­doen har sin friske grønne farve i behold. Så start med at blande dressin­gen og skære spid­skål og agurk. Anret salat­en med avo­ca­do til sidst hæld dress­ing over og pynt med purløg.

Avo­ca­dos­alat

Avo­ca­dos­alat med agurk, spid­skål og dress­ing med chili og lime. Salat­en er god som tilbe­hør til aftens­mad eller kan spis­es som frokost med æg på. 
Forb. tid15 min­ut­ter
Sam­let tid15 min­ut­ter
Ret: Frokost, Salat
Diæt: Veg­e­tarisk
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • ½ spid­skål
  • ½ agurk
  • 2 små avo­ca­do­er eller 1 stor

Dress­ing

  • 5 spis­eske­fulde mayonnaise
  • 1 lime
  • 2 tsk sriracha
  • Salt og peber

Pynt

  • Purløg

Sådan gør du

  • Bland dressin­gen.
  • Snit spid­skålen fint og læg det i et fad.
  • Skær agurken i tern og læg i et lag over spidskålen.
  • Skær avo­ca­do i tern og fordel ud over salaten.
  • Hæld dress­ing ud over salaten.
  • Pynt med klip­pet purløg og serv­er straks.

Not­er

Tip: Til­føj et æg pr. per­son, og du får en flot påskesalat.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften