Avocadoen > Limequatsyltetøj

Lime­quat­syl­tetøj

Limequatsyltetøj

Kan du lide engel­sk orange­marme­lade, er lime­quat­syl­tetøj også noget for dig. Lime­quat er en lille cit­rusfrugt, og det særlige er, at skallen kan spis­es rå. I syl­tetøj til­fø­jer skallen fra lime­quat en let bit­ter smag, som man nok skal være vok­sen for at værd­sætte, selv om det er min­dre bit­tert end orange­marme­lade. Jeg synes, lime­quat­syl­tetøj er lækkert og bruger det fx på græsk yoghurt. Lime­quat­syl­tetøj pass­er i det hele taget per­fekt på mor­gen­bor­det. Her find­er du andre opskrifter med lime­quat.

Det gode ved lime­quat­syl­tetøj er, at cit­rusfrugterne er så små, at man kan nøjes med at skære den i skiv­er. Det ser så fint ud med de hele skiv­er cit­rus i syl­tetø­jet. Jeg har kry­dret syl­tetø­jet med vanil­je. Som jeg har nævnt før, kan man sagtens bruge en tom vanil­jes­tang. Jeg opbe­var­er de tomme vanil­jeskaller i en krukke med sukker, til jeg skal bruge dem. Det har den fordel, at jeg også altid har vanil­je­sukker på lager.

Lime­quat­terne skal skæres i meget tyn­de skiv­er. På den måde er man sikker på at få alle sten ud af frugten. Dernæst dækkes skiverne med vand og forko­ges i 5 min­ut­ter. Lime­quat har en mere blød skal og behøver heldigvis ikke stå og udbløde i vand i mange timer, som når man laver orange­syl­tetøj. Det er der­for meget hur­tigere at lave lime­quat­syl­teøj end andet andet cit­russyl­tetøj med skal. 

Til denne opskrift har jeg brugt 100 g lime­quat og 100 g sukker. Det giv­er to små glas syl­tetøj. Syl­tetø­jet behøver ikke kon­server­ingsmid­del, når det er lavet med lige dele sukker og frugt. Læs mere om at sylte uden kon­server­ingsmid­del her. Du kan sagtens jus­tere opskriften, så den pass­er til den mængde frugt, du har, så længe du bruger lige meget sukker og frugt. Har du fx 150 g frugt, tilsæt­ter du 150 g sukker. 

Lime­quat­syl­tetøj

I denne opskrift på lime­quat­syl­tetøj bruges hele skiv­er af lime­quat. Det ser så fint ud. Syl­tetø­jet min­der om orange­marme­lade, men er meget hur­tigere at lave. 
Forb. tid15 min­ut­ter
Tilb. tid10 min­ut­ter
Sam­let tid25 min­ut­ter
Ret: Syl­tetøj
Antal: 2 glas (små)
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • 2 syl­tetøjs­glas (eller et stort)

Ingre­di­enser

  • 100 g lime­quat
  • 100 g sukker
  • 1 vanil­jes­tang skallen fra en du har taget korn fra

Sådan gør du

  • Vask lime­quat­terne grundigt – skallen skal bruges. 
  • Skær lime­quat i tyn­de skiver.
  • Dæk skiverne med rigeligt vand og kog i 5 minutter.
  • Hæld van­det fra gen­nem en sigte og hæld lime­quatskiverne tilbage i gryden.
  • Put sukker og vanil­jes­tang i gryden.
  • Kog til syl­tetø­jet har den rette kon­sis­tens. Det tager ca. 10 minutter.
  • Hæld på skold­ede glas og sæt låg på med det samme. 
  • Opbe­vares køligt, men behøver ikke at være i køleskab, så længe glas­set ikke er åbnet. 

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Limequatsyltetøj med vanilje

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften