Limequatsyltetøj
Kan du lide engelsk orangemarmelade, er limequatsyltetøj også noget for dig. Limequat er en lille citrusfrugt, og det særlige er, at skallen kan spises rå. I syltetøj tilføjer skallen fra limequat en let bitter smag, som man nok skal være voksen for at værdsætte, selv om det er mindre bittert end orangemarmelade. Jeg synes, limequatsyltetøj er lækkert og bruger det fx på græsk yoghurt. Limequatsyltetøj passer i det hele taget perfekt på morgenbordet. Her finder du andre opskrifter med limequat.
Det gode ved limequatsyltetøj er, at citrusfrugterne er så små, at man kan nøjes med at skære den i skiver. Det ser så fint ud med de hele skiver citrus i syltetøjet. Jeg har krydret syltetøjet med vanilje. Som jeg har nævnt før, kan man sagtens bruge en tom vaniljestang. Jeg opbevarer de tomme vaniljeskaller i en krukke med sukker, til jeg skal bruge dem. Det har den fordel, at jeg også altid har vaniljesukker på lager.
Limequatterne skal skæres i meget tynde skiver. På den måde er man sikker på at få alle sten ud af frugten. Dernæst dækkes skiverne med vand og forkoges i 5 minutter. Limequat har en mere blød skal og behøver heldigvis ikke stå og udbløde i vand i mange timer, som når man laver orangesyltetøj. Det er derfor meget hurtigere at lave limequatsylteøj end andet andet citrussyltetøj med skal.
Til denne opskrift har jeg brugt 100 g limequat og 100 g sukker. Det giver to små glas syltetøj. Syltetøjet behøver ikke konserveringsmiddel, når det er lavet med lige dele sukker og frugt. Læs mere om at sylte uden konserveringsmiddel her. Du kan sagtens justere opskriften, så den passer til den mængde frugt, du har, så længe du bruger lige meget sukker og frugt. Har du fx 150 g frugt, tilsætter du 150 g sukker.
Limequatsyltetøj
Equipment
- 2 syltetøjsglas (eller et stort)
Ingredienser
- 100 g limequat
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang skallen fra en du har taget korn fra
Sådan gør du
- Vask limequatterne grundigt – skallen skal bruges.
- Skær limequat i tynde skiver.
- Dæk skiverne med rigeligt vand og kog i 5 minutter.
- Hæld vandet fra gennem en sigte og hæld limequatskiverne tilbage i gryden.
- Put sukker og vaniljestang i gryden.
- Kog til syltetøjet har den rette konsistens. Det tager ca. 10 minutter.
- Hæld på skoldede glas og sæt låg på med det samme.
- Opbevares køligt, men behøver ikke at være i køleskab, så længe glasset ikke er åbnet.
Noter
Se nyeste opskrifter på syltetøj
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.