Kyllingelasagne med aubergine og squash – uden lasagneplader
Her får du opskriften på kyllingelasagne med aubergine og squash i skiver i stedet for lasagneplader. Denne lasagne er uden mel eller anden stivelse og dermed også glutenfri. Den smager virkelig godt, da aubergine og squash giver meget mere smag til lasagnen end lasagneplader.
Kødsovsen har jeg loadet med grøntsager. Ud over at de er sunde og kan erstatte lidt af kødet, så tilføjer de også masser af smag til lasagnen. Jeg har brugt hakket kylling til kødsovsen, men du kan sådan set bruge en hvilken som helst slag hakket kød.
Jeg er kommet frem til, at lasagne uden lasagneplader bliver bedst uden bechamelsovs, da lagsagnen ellers bliver for flydende i konsistensen. Til gengæld er der masser af ost i denne opskrift.
Vi er ret vilde med lasagner herhjemme, og der er også noget virkelig rart ved retter, der kan stilles i ovnen og passe sig selv. Så kan man nå at rydde op i køkkenet imens. Er du også glad for lasagne, så prøv også denne græskarlasagne med kylling. Den er virkelig noget for sig.
Kyllingelasagne med aubergine og squash som lasagneplader
Equipment
- Ildfast fad ca. 30x20 cm
Ingredienser
Kødsovs
- 250 g champignon (en lille bakke)
- 2 stængler bladselleri ca. 75 g
- 2 gulerødder ca. 200 g
- 1 dåse flåede tomater
- 1 løg ca. 150 g
- 2 dl rød- eller hvidvin
- 400 g hakket kyllingekød
- krydderurter fx estragon, rosmarin, salvie, timian, oregano
- ½ tsk chiliflager
- Salt og peber
- Olivenolie
Squash- og aubergineplader
- 1 aubergine ca. 300 g
- 1 squash ca. 300 g
Til samling af lasagnen
- 200 g ost revet
Sådan gør du
Kødsovs
- Skær løg og bladselleri i tern og riv gulerødder groft.
- Steg løg, bladselleri og gullerødder i en gryde i lidt olivenolie ved ikke for høj varme. De skal blive klare uden at brune. Tilsæt så en dåse flåede tomater, krydederierne og lidt salt, og lad det simre i gryden.
- Imens rives champignoner groft og steges i lidt olie på en meget varm pande, så væsken fordamper. Tilsæt lidt salt undervejs, så de sidste væske trækkes ud. Sæt champignonerne til side.
- Stegn nu kyllingekødet på panden, også i olivenolie, og kværn peber over kødet. Når det er brunet tilsættes vin, og der steges videre, til vinen er fordampet.
- Imens blendes tomatsovsen (eller lad den være, hvis du godt kan lide, at der er grøntsagsstykker i). Tilsæt de stegte revne champignoner og kødet.
- Lad kødsovsen simre minimum et kvarter, men gerne længere, hvis du har tid. Det bliver den kun bedre af.
Squash og aubergineplader
- Tænd ovnen på 230 g varmluftsovn.
- Skær squash og aubergine i skiver på langs. De skal være ca 1/2 cm tykke
- Læg dem på to bageplader, pensl (eller spray) med olienolie på begge sider og kværn en smule salt ud over.
- Sæt pladerne i ovnen på 230 g varmluft. Squash og auberginer skal have til de er møre, det tager ca. et kvarter. Hold øje med dem – det er ikke sikkert, de er færdige på samme tid. Skru ovnen ned til 180 grader.
Samling
- Pensl et ovnfast fad med lidt olivenolie. Læg et lag squash- eller aubergineskiver, fordel kødsovs over og drys med lidt ost.
- Fortsæt lagvis, til du har det hele i fadet. Afslut med et lag ost.
- Bages 45 minutter ved 180 grader varmluft.
Nyeste opskrifter på aftensmad uden stivelse
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.