Avocadoen > Kyllingelasagne med aubergine og squash – uden lasagneplader

Kyllinge­lasagne med aubergine og squash – uden lasagneplader

Kyllingelasagne med squash og aubergine

Her får du opskriften på kyllinge­lasagne med aubergine og squash i skiv­er i stedet for lasag­ne­plad­er. Denne lasagne er uden mel eller anden stivelse og dermed også gluten­fri. Den smager virke­lig godt, da aubergine og squash giv­er meget mere smag til lasag­nen end lasagneplader.

Kødsovsen har jeg load­et med grøntsager. Ud over at de er sunde og kan erstat­te lidt af kødet, så til­fø­jer de også mass­er af smag til lasag­nen. Jeg har brugt hakket kylling til kødsovsen, men du kan sådan set bruge en hvilken som helst slag hakket kød.

Jeg er kom­met frem til, at lasagne uden lasag­ne­plad­er bliv­er bedst uden bechamelsovs, da lagsag­nen ellers bliv­er for fly­dende i kon­sis­tensen. Til gengæld er der mass­er af ost i denne opskrift.

Vi er ret vilde med lasag­n­er her­hjemme, og der er også noget virke­lig rart ved ret­ter, der kan stilles i ovnen og passe sig selv. Så kan man nå at rydde op i køkkenet imens. Er du også glad for lasagne, så prøv også denne græskar­lasagne med kylling. Den er virke­lig noget for sig.

Kyllinge­lasagne med aubergine og squash som lasagneplader

Denne kyllinge­lasagne er virke­lig lækker med aubergine- og squash­skiv­er i stedet for lasag­ne­plad­er. De til­fø­jer ekstra smag til retten.
Forb. tid30 min­ut­ter
Tilb. tid30 min­ut­ter
Bagetid45 min­ut­ter
Sam­let tid1 time 45 min­ut­ter
Ret: Hov­e­dret
Køkken: Ital­ien­sk
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Ild­fast fad ca. 30x20 cm

Ingre­di­enser

Kødsovs

  • 250 g champignon (en lille bakke)
  • 2 stæn­gler blad­sel­leri ca. 75 g
  • 2 gulerød­der ca. 200 g
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 løg ca. 150 g
  • 2 dl rød- eller hvidvin
  • 400 g hakket kyllingekød
  • kry­d­derurter fx estragon, ros­marin, salvie, timi­an, oregano
  • ½ tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • Oliveno­lie

Squash- og aubergineplader

  • 1 aubergine ca. 300 g
  • 1 squash ca. 300 g

Til sam­ling af lasagnen

  • 200 g ost revet

Sådan gør du

Kødsovs

  • Skær løg og blad­sel­leri i tern og riv gulerød­der groft.
  • Steg løg, blad­sel­leri og gullerød­der i en gryde i lidt oliveno­lie ved ikke for høj varme. De skal blive klare uden at brune. Tilsæt så en dåse flåede tomater, kryd­ed­erierne og lidt salt, og lad det sim­re i gryden.
  • Imens rives champignon­er groft og steges i lidt olie på en meget varm pande, så væsken for­damper. Tilsæt lidt salt under­ve­js, så de sid­ste væske trækkes ud. Sæt champignon­erne til side.
  • Stegn nu kyllingekødet på pan­den, også i oliveno­lie, og kværn peber over kødet. Når det er brunet tilsættes vin, og der steges videre, til vinen er fordampet.
  • Imens blendes tomatsovsen (eller lad den være, hvis du godt kan lide, at der er grøntsagsstykker i). Tilsæt de stegte revne champignon­er og kødet.
  • Lad kødsovsen sim­re min­i­mum et kvarter, men gerne læn­gere, hvis du har tid. Det bliv­er den kun bedre af.

Squash og aubergineplader

  • Tænd ovnen på 230 g varmluftsovn.
  • Skær squash og aubergine i skiv­er på langs. De skal være ca 1/2 cm tykke
  • Læg dem på to bage­plad­er, pensl (eller spray) med olieno­lie på begge sider og kværn en smule salt ud over.
  • Sæt pladerne i ovnen på 230 g varm­luft. Squash og aubergin­er skal have til de er møre, det tager ca. et kvarter. Hold øje med dem – det er ikke sikkert, de er færdi­ge på samme tid. Skru ovnen ned til 180 grader.

Sam­ling

  • Pensl et ovn­fast fad med lidt oliveno­lie. Læg et lag squash- eller aubergine­skiv­er, fordel kødsovs over og drys med lidt ost.
  • Fort­sæt lagvis, til du har det hele i fadet. Afs­lut med et lag ost.
  • Bages 45 min­ut­ter ved 180 grad­er varmluft.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Kyllingelasagne med aubergine og squash

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften