Dressing til artiskokker – med krydderurter og sennep
Denne dressing med krydderurter og sennep stammer fra min mormor, som var halvt fransk. Ingredienserne består af olivenolie, sennep lidt mayonnaise og en masse friske krydderurter. I min mormors oprindelige opskrift er der ikke mayonnaise. Jeg synes dog, det er meget nemmere at få dressingen til at hænge sammen, når man tilsætter lidt mayonnaise. Så skiller den ikke så let.
Skulle det ske, at dressingen skiller, mens du tilsætter olie, så fortvivl ikke. Tilsæt lidt ekstra mayonnaise eller sennep og giv dressingen en tur med blender. Så samler det sig fint igen.
Krydderurterne er vigtige her, så denne dressing laver jeg kun om sommeren, når man kan købe krydderurter med smag. Mange af de krydderurter, man køber om vinteren, smager overhovedet ikke af noget. Prøv at tage en kvist dild fra supermarkedets kølehylde og smag på den med lukkede øjne. Du ville ikke kunne sige, om det var dild eller gulerodstop.
Dressing med krydderurter og sennep er perfekt til artiskokker, men kan også bruges som en lidt fyldig dressing til salat. Urtedressing er også godt som som dyppelse til kød.
Dressing til artiskokker – med krydderurter og sennep
Ingredienser
- 3 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. mayonnaise
- 1,5 dl olivenolie
- Friske hakkede krydderurter som dild, estragon, purløg og persille
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at blande sennep og mayonnaise i en skål.
- Nu hælder du olien i en tynd stråle ned i skålen, mens du rører hurtigt, så dressingen hele tiden er samlet til en glat tyk masse.
- Hvis dressingen skiller, så hold pause med olien og rør, til dressingen igen er samlet.
- Kan du på et tidspunkt ikke samle dressingen igen, så tilsæt lidt mere sennep eller mayounnaise og rør godt, til den igen er glat og jævn.
- Tilsæt de hakkede krudderurter
- Smag til med salt og peber
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.