Selleribøffer i airfryer
Vegetarbøffer uden mel
Det er meget lettere at lave selleribøffer i airfryer end at stege dem på panden, hvor de skal vendes ofte for ikke at brænde på. Især, når man laver selleribøfferne uden mel eller rasp, for så er de lidt løsere i strukturen. I airfryeren får selleribøfferne lov at bage i 10 minutter, før de skal vendes første gang, og så har de samlet sig så meget, at de er nemme at vende.
Selleribøffer er en genial vegetarret uden stivelse, og de kan bruges akkurat som man ville bruge en almindelig bøf. Min version af selleribøffer indeholder hverken mel, gryn eller bælgfrugter, så de er også velegnede, hvis man ikke tåler gluten. Du kan fx bruge bøfferne i en vegetarburger med burgerdressing. Her kan jeg anbefale denne haydari med peberfrugter bagt i airfryer.
Hvis du er skeptisk overfor en grønsagsbaseret bøf lavet af selleri, så skub skepsissen til side og giv dem en chance. De smager virkelig lækkert uden at sellerismagen er specielt gennemtrængende. Det er min mands favorit vegetarbøf, hvilket – måske – kan have noget at gøre med de store mængder ost, som er i sellerifarsen 😉. Ud over selleri og ost er der blot æg og hvidløg i farsen. Alle ingredienserne smelter sammen og går op i en højere enhed, når selleribøfferne bliver bagt. Der er her sellerien ændrer karakter og bliver mere sød i smagen og fuld af umami.
Både cheddar eller parmesan kan bruges, men egentlig tager jeg det ikke så nøje, hvilken ost der kommer i. Det må gerne være en ost med lidt smag, men ellers er det en ret, hvor man kan få bugt med eventuelle ostegnallinger i køleskabet.
Sådan får du flotte gyldne selleribøffer i airfryer
Det er nemmest at bruge en foodprocessor til at rive selleri og ost, men du kan selvfølgelig også bruge et rivejern. Jeg river selleri og ost på det fineste rivejern til foodprocessoren.
Farsen skal samles ret hurtigt og formes til bøffer med det samme. Ellers når saltet at trække en masse væske ud af massen. Jeg former bøfferne med hænderne og sætter dem direkte i airfryeren. Min kan rumme 6 store bøffer. Jeg bruger bagepapir i airfryer-gryden, da de ellers kan brænde på i bunden.
Når man laver selleribøffer i airfryer må man endelig ikke give op, når man ser deres udseende efter de første 10 minutter. Her er de nemlig lyse i farven og ret våde, da sellerien afgiver en del vand. Når de har fået de 25 minutter, de skal have i alt, er al væsken fordampet.
De sidste 5 minutter sprayer jeg selleribøfferne med olie og fjerner bagepapiret, så de bliver helt tørre og flot gyldne.
Selleribøffer i airfryer
Equipment
- Airfryer
- Foodprocessor eller rivejern
Ingredienser
- 400 g selleri svarer nogenlunde til ½ stort selleri
- 150 g revet ost
- 1 stort æg 2 hvis de er små
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- Peber
- Oliespray eller olivenolie til pensling
Sådan gør du
- Skær rødderne og skrællen af sellerien.
- Riv selleri og ost fint og bland det godt.
- Slå æg ud i en kål og tilsæt presset hvidløg, salt og peber.
- Pisk æggemassen sammen og hæld den ud over den revne selleri og ost.
- Bland det hele sammen.
- Form seks bøffer og sæt dem hurtigt i airfryeren på bagepapir.
- Bag dem først 10 minutter ved 200 grader.
- Vend bøfferne om og bag videre i 10 minutter.
- Vend bøfferne igen og spray eller pensl dem med lidt olie
- Giv dem 5 minutter mere i airfryeren.
Noter
Hvis du er glad for selleribøfferne her, vil du måske også kunne lidt sellerifritter i airfryer.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.