Lakridsmandler i ovn
Til disse saltmandler med lakrids, har jeg taget udgangspunkt i en gammel opskrift, jeg en gang fik af en kollega. De lykkes hver gang. Her skal mandlerne ristes på panden i saltvand, før de tørres i ovn (eller airfryer) sammen med lakridspulver. Vil du gerne lave lakridsmandler uden at skulle have panden i brug, kan du sagtens bruge min opskrift på saltmandler i airfryer, og så blot tørre dem i ovnen i stedet for i airfryer.
Er man til lakrids, så smager de her lakridsmandler farligt godt, og man skulle virkelig ikke tro, at de stort set kun består af mandler. Er man ikke til lakrids, kan man bare undlade lakridspulver.
Lakridsmandler er langt sundere end slik. Jeg laver mandlerne til min mor, som elsker lakrids, men som har diabetes og derfor ikke spiser slik. Er man på en keto diæt, er det dog stadig en snack, man skal spise i små mængder, da mandler indeholder kulhydrater (ca. 8 pr. 100 g).
Er du på udkig efter andre sunde snacks, er mit sprøde hjemmelavede knækbrød også et godt bud.
Lakridsmandler
Ingredienser
- 100 g mandler
- 1 dl vand
- 1 tsk. salt
- 3 tsk. lakridspulver
Sådan gør du
- Put vand, salt og mandler på en pande
- Rist mandler til vandet er næsten fordampet. Mandlerne skal stadig være fugtige.
- Vend mandlerne i 2 tsk. lakridspulver
- Læg mandlerne i et ildfast fad, der passer i din airfryer (eller ovn) og giv dem 10 minutter ved 130 grader.
- Vend lakridsmandlerne i 1 tsk. lakridspulver.
Se nyeste opskrifter på snacks og konfekt
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.