Avocadoen > Vindruemarmelade med ingefær

Vin­drue­marme­lade med ingefær

Glas med vindruemarmelade med grønne druer, citroner og ingefær.

For tre år siden plant­ede vi en vin­druestok i haven. I år sat­te den for første gang blomst – lidt sent på foråret – og vi fik et par hånd­fulde grønne drueklaser, som dog ikke nåede at blive søde og modne, inden efteråret kom over os. Jeg beslut­tede mig der­for for at lave vin­druerne til marme­lade, for de skulle ikke gå til spilde. 

Syl­tetøj uden e‑numre

Jeg ønsker ikke at putte tilsæt­ningsstof­fer i marme­laden, og jeg syl­ter der­for som i gam­le dage med halvt sukker og halvt bær. Dette bliv­er en ret sød marme­lade. Du kan godt vælge at bruge min­dre sukker, men så skal syl­tetø­jet opbe­vares på køl og spis­es hur­tigt. Læs mere om at sylte uden kon­server­ingsmi­dler her.

Og så lige til det med forskellen mellem syl­tetøj og marme­lade. Jeg har val­gt at kalde denne opskrift for vin­due­marme­lade. Ifølge Den Danske Netord­bog består syl­tetøj af hele frugt­stykker, mens marme­lade beskrives som en geléagtig masse, hvor frugt eller bær er udkogt. Da denne bland­ing af bær og sukker er blendet, har jeg val­gt at kalde den for marmelade.

Vin­drue­marme­lade

En hur­tig og nem opskrift på vin­drue­marme­lade med et twist af inge­fær og citron. 
Forb. tid5 min­ut­ter
Kogetid10 min­ut­ter
Sam­let tid15 min­ut­ter
Ret: Sylt­ning
Antal: 3 glas
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • 3 små glas med låg

Ingre­di­enser

  • 400 g druer uden sten
  • 400 g sukker
  • 2 cm frisk inge­fær kan ude­lades eller fx erstattes af vanilje
  • ½ cit­ron (saft og skal)

Sådan gør du

  • Rengør glassene. Se her, hvor­dan du rengør glas til syltetøj.
  • Put vin­druer, sukker og cit­ron­saft i en mellem­stor gryde. Med min­dre der er tale om små vin­duer (som mine var), så halver dem inden kogn­ing. Så går det lidt hur­tigere med at få saften ud. Skræl inge­fær, riv den fint og tilsæt til gryden.
  • Bland det hele godt sam­men og tænd for svag varme. Når frugten beg­y­n­der at safte, kan du skrue op for varmen.
  • Kog i 5–10 min­ut­ter og tjek konsistensen.
  • Blend marme­laden og kog op igen.
  • Hæld vin­drue­marme­laden på de skold­ede glas. Sæt låg på med det samme.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften