Brasiliansk salat med avocadodressing
Til min fødselsdag på en brasiliansk cafe fik vi en salat med avocadodressing, avocadostykker, brombær og saltmandler. Den var SÅ lækker!
Vi spiste på en lille café ved Ebeltoft Vig, der hedder L’abacate med brasiliansk tilsnit . Skulle du komme på de kanter, kan jeg varmt anbefale et besøg. Abacate betyder avocado på brasiliansk, og i løbet af dagen serverer de skønne brasilianske caféretter med avocado. Om aftenen bager kokken de lækreste pizzaer, og det var dem, vi skulle have. Jeg havde bestilt en fælles salat til hele bordet som tilbehør til pizzaerne.
Der var ikke salat på menukortet, så jeg var spændt på, hvad vi ville få. Ind kom det smukkeste fad med salat i mange farver. Jeg har tænkt på den salat siden, for den var så usædvanlig fin og lækker på samme tid. Jeg har valgt at kalde salaten for brasiliansk. Det ved jeg ærlig talt ikke, om den er, men det er mit lille hint til caféen, der gav mig inspirationen.
Den smukkeste salat
Salaten har det hele. Noget sprødt (spidskål), knasende og salt (saltmandler) blødt (avocado), sødt (brombær) syrligt (citron), stærkt (rucola) og cremet (avocadodressing). Og så er den så smuk og fin med de vildeste farver.
Jeg har valgt at bruge både rød og grøn spidskål, feldsalat og rucola for at få mange forskellige farver på salaten. Du kan sagtens bruge nogle andre salatvarianter eller nøjes med færre slags. Men salaten bliver meget flot med de forskellige typer af salat. Jeg skærer et helt spidskål ad gangen og opbevarer i køleskab. Så er det lidt nemmere at lave salaten. Se mere om salatprep med spidskål.
Salaten har jeg pyntet med stedmoderblomster og hornvioler, som begge er spiselige blomster. Og så er der toppet med brombær og saltmandler. Saltmandlerne er vigtige for konsistensen og smagen af salaten, fordi de både er salte og knasende. De er nemme og hurtige at lave i airfryer – se opskriften på saltmandler i airfryer. Hvis du ikke har en airfryer, kan du også sagtens lave saltmandler i ovn (udelad blot lakridspulver).
Cremet avocadodressing og vinaigrette
Salaten er toppet med en avocadodressing – eller avocadocreme, om man vil, for den bliver ret tyk i konsistensen. Den har jeg valgt at fordele over salaten i små klatter, så den ikke forsvinder.
For at spidskålen, der ligger nederst i fadet, ikke skal blive for kedelig, har jeg også vendt den i en lille smule vinaigrette (olie/eddike-dressing). Vinaigrette kan bruges til stort set alle salater, og jeg laver altid en større portion til køleskabet. Vil du ikke lave en hel portion vinaigrette, kan du røre ½ spiseskefuld rødvinseddike med 1 knivspids sennep og 1 ½ spiseskefuld olivenolie og smage til med en lille smule salt og peber.
Salaten skal spises med det samme, så lav ikke mere, end I kan spise til et måltid. Da der er to avocadoer i salaten sammen med både spidskål og saltmandler, er det en ret mættende salat.
Brasiliansk salat med avocadodressing
Equipment
- Stavblender, blender eller minihakker (du skal bruge en blender eller minihakker for at opnå den cremede konsistens på avocadodressingen)
Ingredienser
Salat
- 200 g rød og grøn spidskål halvt af hver
- 2 spsk. vinaigrette (kan erstattes af ½ spsk. rødvinseddike, 1 knsp. sennep og 1 ½ spsk. olivenolie)
- 50 g rucola
- 50 g feldsalat
- 150 g tomater i forskellige farver
- 1 Avocado
- 50 g saltmandler
- 100 g brombær
Avocadodressing
- 1 avocado
- 2 spsk. creme fraiche
- 1 spsk. citron
- ½ tsk. flydende honning
- ½ bundt dild hvis der er i sæson – eller ½ tsk. tørret dild
- ½ tsk. tamari (kan undlades)
- Salt og peber
Pynt
- Stedmoderblomster eller hornvioler
Sådan gør du
- Snit spidskålen fint og vend den med vinaigretten.
- Blend alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
- Læg spidskål i bunden af fadet.
- Skær tomater i halve og avocado i tern og fordel over spidskålen.
- Fordel små klatter af avocadodressingen over salaten.
- Pynt med blomster, brombær og saltmandler.
- Server med det samme.
Andre gode salater
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.