Opskrifter med spidskål – og hvordan man skærer et helt spidskål
![Sådan skærer man et helt spidskål](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/04/spidskaal_prep_1000x666.jpg)
Salatprep, her med spidskål, betyder at forberede en større portion af ingredienserne til salat, så man har til flere dage ad gangen. For mig kan det godt virke uoverskueligt at lave salat på hverdagsaftener. Jeg vil sige, at det har gjort en kæmpe forskel for, hvor meget salat, vi spiser, at jeg er begyndt altid at have strimlet spidskål og et glas vinaigrette i køleskabet. Så kan man altid hurtigt sætte salat på bordet.
Spidskål er meget velegnet til salatprep, da det holder sig godt, også efter det er skåret. Og der er meget tid at spare ved at skære et helt spidskålshoved på en gang. Det tager stort set ikke længere tid at skære et helt hoved end at skære et kvart, og oprydningen er den samme, ligegyldigt hvor meget man har skåret.
Jeg bruger ofte spidskål som base i mine salater. Det har en mild og god smag og mætter godt. Kål er også rigtig godt som tilbehør til aftensmad i stedet for ris eller pasta.
Ved at skære hele spidskålshovedet på en gang, er der større chance for, at man får det spist, end hvis man lægger det halve spidskål tilbage i køleskabet. Her kan det hurtigt ligge og blive trist, fordi man ikke lige orker at skære det. Ved at skære et helt spidskålshovede kan man mindske madspild. Skåret spidskål kan holde sig op til en uge i køleskabet, hvis kålen var frisk, da du købte den. Jeg putter det i en frysepose, som jeg klemmer luften ud af og lukker tæt med en klemme.
Hvordan skærer man spidskål?
Når man skal skære et helt spidskålshoved, er det absolut nemmest med et stort bræt og en god stor køkkenkniv. Det er lækrest, hvis kålen er skåret fint, så find tålmodigheden frem og skær i tynde strimler.
Sådan skærer man spidskål
Equipment
- God køkkenkniv
- Stort skærebræt
Ingredienser
- 1 spidskål
Sådan gør du
- halver spidskålen og skyl begge halvdele i koldt vand
- Start med at skære den ene halvdel.
- Skær fra toppen i tynde skiver. Skub skiverne til side på brættet, efterhånden som du skærer.
- Skær, til du kommer til stokken. Nu deler du det halve spidskål i to dele på langs gennem stokken.
- Skær stokken af i et skråt snit.
- Fortsæt med at skære tynde skiver af spidskålen, til du er hele vejen igennem.
- Nu skærer du skiverne i mindre stykker på den anden led.
- Gentag med den anden halvdel.
Brug fx spidskålen i en af disse opskrifter:
![](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/04/spidskaal_prep_700x700.jpg)