Avocadoen > Opskrifter med spidskål – og hvordan man skærer et helt spidskål

Opskrifter med spid­skål – og hvor­dan man skær­er et helt spidskål

Sådan skærer man et helt spidskål

Salat­prep, her med spid­skål, bety­der at for­berede en større por­tion af ingre­di­enserne til salat, så man har til flere dage ad gan­gen. For mig kan det godt virke uover­skueligt at lave salat på hverdagsaften­er. Jeg vil sige, at det har gjort en kæmpe forskel for, hvor meget salat, vi spis­er, at jeg er beg­y­n­dt altid at have strim­let spid­skål og et glas vinai­grette i kølesk­a­bet. Så kan man altid hur­tigt sætte salat på bordet.

Spid­skål er meget veleg­net til salat­prep, da det hold­er sig godt, også efter det er skåret. Og der er meget tid at spare ved at skære et helt spid­skål­shoved på en gang. Det tager stort set ikke læn­gere tid at skære et helt hov­ed end at skære et kvart, og opryd­nin­gen er den samme, lig­e­gyldigt hvor meget man har skåret.

Jeg bruger ofte spid­skål som base i mine salater. Det har en mild og god smag og mæt­ter godt. Kål er også rigtig godt som tilbe­hør til aftens­mad i stedet for ris eller pasta. 

Ved at skære hele spid­skål­shovedet på en gang, er der større chance for, at man får det spist, end hvis man læg­ger det halve spid­skål tilbage i kølesk­a­bet. Her kan det hur­tigt ligge og blive trist, for­di man ikke lige ork­er at skære det. Ved at skære et helt spid­skål­shovede kan man mindske mad­spild. Skåret spid­skål kan holde sig op til en uge i kølesk­a­bet, hvis kålen var frisk, da du købte den. Jeg put­ter det i en fry­se­pose, som jeg klem­mer luften ud af og lukker tæt med en klemme.

Hvor­dan skær­er man spidskål?

Når man skal skære et helt spid­skål­shoved, er det abso­lut nemmest med et stort bræt og en god stor køkkenkniv. Det er lækrest, hvis kålen er skåret fint, så find tålmodighe­den frem og skær i tyn­de strimler.

Sådan skær­er man spidskål

Forb. tid10 min­ut­ter
Sam­let tid10 min­ut­ter
Ret: Salat
Diæt: Veg­an­sk, Vegetarisk
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • God køkkenkniv
  • Stort skære­bræt

Ingre­di­enser

  • 1 spid­skål

Sådan gør du

  • halver spid­skålen og skyl begge halvdele i koldt vand
  • Start med at skære den ene halvdel.
  • Skær fra top­pen i tyn­de skiv­er. Skub skiverne til side på bræt­tet, efter­hån­den som du skærer.
  • Skær, til du kom­mer til stokken. Nu del­er du det halve spid­skål i to dele på langs gen­nem stokken.
  • Skær stokken af i et skråt snit.
  • Fort­sæt med at skære tyn­de skiv­er af spid­skålen, til du er hele vejen igennem.
  • Nu skær­er du skiverne i min­dre stykker på den anden led.
  • Gen­tag med den anden halvdel.

Brug fx spid­skålen i en af disse opskrifter:

1
Salat med avocadodressing, avocado, brombær og saltmandler
Brasil­ian­sk salat med avocadodressing
Gudesmuk salat med avo­cado­dress­ing, avo­ca­do, brom­bær og salt­man­dler. Salat­en har det hele: sprødt, knasende, blødt, sødt, syrligt, salt, stærkt og cremet.
Opskrift på brasil­ian­sk salat med spid­skål og avodadodressing
2
Spidskålssalat med feta, rucola, blåbær og avocado
Salat med spid­skål, avo­ca­do feta og blåbær
Opskrift på salat med spid­skål, avo­ca­do og feta
3
Avocadosalat
Avo­ca­dos­alat
Avo­ca­dos­alat med agurk, spid­skål og dress­ing med chili og lime. Salat­en er god som tilbe­hør til aftens­mad eller kan spis­es som frokost med æg på. 
Opskrift på avo­ca­dos­alat med spidskål
4
Spidskålssalat med selleri, pære og estragon
Spid­skålssalat med sel­l­eri og estragon
En frisk og lækker salat af spid­skål med fint skårne stykker af knold­sel­leri, ruco­la og pære, rist­ede has­sel­nød­der og en dress­ing med estragon, sen­nep og citron.
Opskrift på spid­skålssalat med sel­l­eri og estragon
5
Frokostsalat med grillet peberfrugt og avocado
Frokost­salat med bagt peber­frugt og avocado
Frokost­salat til en per­son med bagt peber­frugt, avo­ca­do og tun. Det er en alt i en salat­bowle, som lige er til at tage med i madpakken. 
Frokost­salat med spid­skål og grillede peberfrugter
6
Japansk kålpandekage med striber af japansk mayonnaise og Okonomiyakisovs
Okonomiya­ki uden hvedemel
Japan­sk kål­pan­dek­age uden hvedemel. Kål­pan­dek­age er et veg­e­tarisk måltid, der smager og mæt­ter rigtig godt. Serv­er med okonomiyak­isovs og japan­sk mayonnaise.
Opskrift på okonomiya­ki (japan­sk pan­dek­age) med spidskål

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften