Yoghurt med marineret melon
I april har jeg toppet min yoghurt med marineret melon. Her men vi stadig venter på de lækre danske bær, tyr jeg til meloner fra spanien. Jeg har brugt tre forskellige slags, nemlig vandmelon, cantaloupe- og honningmelon. Jeg kunne også godt have fundet på at vælge frøskindsmelon i stedet for honningmelon.
Meloner har brug for lidt syre, synes jeg, når jeg spiser dem i yoghurt. Derfor har jeg valgt at marinere melonstykkerne i lime og smagt til med honning, chili og ingefær. Det gør melonen superlækker.
Det er ikke meningen, at krydderierne skal overdøve den fine melonsmag, så jeg har bare puttet omkring en halv knivspids knust chili og ingefær i marinaden.
Jeg kunne selvfølgelig sagtens nøjes med én slags melon, men det bliver nu så fint med de forskellige farver i skålen. Melonerne har jeg kuglet med et melonjern. Det kommer næsten til at ligne små iskugler og ser virkelig appetitligt ud. Har du ikke et melonjern, kunne de selvfølgelig også sagtens skæres i tern.
Hvis du vælger at bruge tre forskellige slags meloner, bliver der en del tilovers, selv om du fx ganger opskriften op til fire personer. Resten af melonerne kan bruges i en melonsalat, og det sidste overskydende frugtkød kan skæres i tern og fryses ned og bruges i smoothie. Frossen vandmelon kan bruges til den mest fantastiske vandmelon-slushice.
Se andre forslag til yoghurt med frugt.
Yoghurt med marineret melon
Equipment
- Melonjern
Ingredienser
- 3 spsk. græsk yoghurt
- 6 spsk. A38
- 1 tsk. chiafrø
- ½ banan
Marineret melon
- 1 lime økologisk (saft og skal)
- ½ knsp. chilipulver (ren chili – ikke noget med hvidløg eller spidskommen)
- ½ knsp. stødt ingefær
- 1 tsk. honning
- 150 g blandet melon
Pynt
- 1 spsk. mandler
- revet limeskal
Sådan gør du
- Skær melonen i små stykker eller brug et melonjern til at lave små kugler.
- Bland ingredienserne til marinaden og vend melonstykkerne deri. Husk at rive skallen af limefrugten og gem til senere, inden du presser den, hvis du vil pynte med limeskal.
- Bland græsk yoghurt, a38, chiafrø og banan i tern.
- Anret yoghurtskålen med yoghurt i bunden og derpå melon.
- Drys groftskårne mandler over og pynt med limeskal til sidst.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.