Avocadoen > Yoghurt med marineret melon

Yoghurt med marineret melon

Yoghurtskål med kugler af vandmelon, cantaloupe- og honningmelon marineret i lime med honning og stødt chili og ingefær.

I april har jeg top­pet min yoghurt med marineret mel­on. Her men vi stadig ven­ter på de lækre danske bær, tyr jeg til mel­on­er fra spanien. Jeg har brugt tre forskel­lige slags, nem­lig vand­mel­on, can­taloupe- og hon­ning­mel­on. Jeg kunne også godt have fun­det på at vælge frøskindsmel­on i stedet for honningmelon.

Mel­on­er har brug for lidt syre, synes jeg, når jeg spis­er dem i yoghurt. Der­for har jeg val­gt at marinere mel­on­stykkerne i lime og smagt til med hon­ning, chili og inge­fær. Det gør mel­o­nen superlækker.

Det er ikke menin­gen, at kry­d­derierne skal overdøve den fine mel­on­s­mag, så jeg har bare put­tet omkring en halv knivspids knust chili og inge­fær i marinaden.

Jeg kunne selvføl­gelig sagtens nøjes med én slags mel­on, men det bliv­er nu så fint med de forskel­lige farv­er i skålen. Mel­on­erne har jeg kuglet med et mel­on­jern. Det kom­mer næsten til at ligne små isku­gler og ser virke­lig appeti­tligt ud. Har du ikke et mel­on­jern, kunne de selvføl­gelig også sagtens skæres i tern.

Hvis du væl­ger at bruge tre forskel­lige slags mel­on­er, bliv­er der en del tilovers, selv om du fx ganger opskriften op til fire per­son­er. Resten af mel­on­erne kan bruges i en mel­on­salat, og det sid­ste over­sky­dende frugtkød kan skæres i tern og fry­ses ned og bruges i smooth­ie. Frossen vand­mel­on kan bruges til den mest fan­tastiske vand­mel­on-slushice.

Se andre forslag til yoghurt med frugt.

Yoghurt med marineret melon

Yoghurt med kugler af vand­mel­on, can­taloupe- og hon­ning­mel­on. Mel­o­nen er marineret i lime med hon­ning, stødt chili og ingefær.
Forb. tid15 min­ut­ter
Sam­let tid15 min­ut­ter
Ret: Mor­gen­mad
Antal: 1 per­son
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Mel­on­jern

Ingre­di­enser

  • 3 spsk. græsk yoghurt
  • 6 spsk. A38
  • 1 tsk. chi­afrø
  • ½ banan

Marineret mel­on

  • 1 lime økol­o­gisk (saft og skal)
  • ½ knsp. chilip­ul­ver (ren chili – ikke noget med hvidløg eller spidskommen)
  • ½ knsp. stødt inge­fær
  • 1 tsk. hon­ning
  • 150 g bland­et melon

Pynt

  • 1 spsk. man­dler
  • revet limeskal

Sådan gør du

  • Skær mel­o­nen i små stykker eller brug et mel­on­jern til at lave små kugler.
  • Bland ingre­di­enserne til mari­naden og vend mel­on­stykkerne deri. Husk at rive skallen af lime­frugten og gem til senere, inden du press­er den, hvis du vil pynte med limeskal. 
  • Bland græsk yoghurt, a38, chi­afrø og banan i tern.
  • Anret yoghurt­skålen med yoghurt i bun­den og der­på melon.
  • Drys groft­skårne man­dler over og pynt med limeskal til sidst.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Yoghurtskål med kugler af vandmelon, cantaloupe- og honningmelon marineret i lime med honning og stødt chili og ingefær.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften