Ingefær-iste
Ingefær kan bruges til at lave en dejlig frisk iste. Ingefær-iste er stærk, men virkelig lækker og forfriskende. Med rørsukker, lime og mynte bliver denne drik en krydsning mellem iste og virgin mojito.
Når jeg kommer hjem på en varm sommerdag, har jeg tit lyst til noget koldt og læskende at drikke. Her er ingefær-iste med masser af isterninger lige den friske og opkvikkende drik, jeg higer efter. Det er næsten som om, man får et skud energi af sådan et glas ingefær-iste. Jeg laver til to dage ad gangen og sætter halvdelen i køleskabet i et glas med låg.
Købe-iste er ofte meget sødt. Fordelen ved hjemmelavet iste er, at man selv bestemmer, hvor sødt det skal være. Man kan sagtens undlade sukker. Så bliver smagen syrlig på samme måde som danskvand. Jeg synes dog, at sødning i ingefær-te mildner den stærke smag en smule, så hvis man synes, ingefær er stærkt, skal man nok putter sukker i. Her har jeg brugt rørsukker. Har du ikke rørsukker i huset, tager du bare almindeligt sukker.
I stedet for lime kan man også bruge limequat (de små snackcitroner) eller almindelig citron. Det bliver også en fin drik med de små gule citrusstykker i isteen.
Jeg synes, det er nemmest at skære skrællen af den friske ingefær med en kniv. Hvis den er økologisk, kan man også nøjes med at skrubbe den, men skrællen kan godt give lidt små partikler i teen, så jeg foretrækker at skrælle den.
Har du mere lyst til varm ingefær-te, så prøv denne ingefær-te med honning.
Ingefær-iste
Ingredienser
- 50 g ingefær ca. 5 cm
- 5 dl vand
- 2 squeeze lime eller citronsaft eller saften fra ½ limequat
- 1 spsk. rørsukker (kan udelades for en mere stærk og syrlig drik)
- mynte
- Isterninger
Sådan gør du
- Skræl ingefæren og skær den i tynde skriver eller små tern.
- Hæld vand over og kog i 5 minutter
- Tilsæt sukkeret i og rør rundt, til det er opløst.
- Hæld teen gennem en fin sigte.
- Sæt i køleskabet til det er koldt.
- Fordel teen i to glas og tilsæt citrussaft og masser af is.
- Pynt med limequat og mynte.
Se nyeste opskrifter på drikkevarer
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.