Avocadoen > Spidskålssalat

Spid­skålssalat

Spidskål skåret til salat og en skål med spidskålssalat

Her find­er du Avo­ca­doens bed­ste forslag til spid­skålssalat. Spid­skål er nok min yndlings­base for salat. Den er sød og mild, men sam­tidig en af de mæt­tende salattyper.

Spid­skålssalat er nok den salat, vi får mest her­hjemme. Salat med spid­skål pass­er til de fleste lej­lighed­er, synes jeg. Det er nok for­di spid­skål er lidt en mellemt­ing. Det er ikke for alvor kål – det er mere let end kål og smager ikke helt så skarpt. På den anden side er der mere gods i spid­skål end grønne salat­blade, så det mæt­ter bedre. Jeg server­er spid­skålssalat både til grill­mad, juleaften og til frokost. 

En kæmpe fordel ved spid­skål er, at man kan fore­berede et helt spid­skål­shoved ad gan­gen. Det kan holde sig flere dage i kølesk­a­bet også efter det er skåret. Det kan man ikke med grøn salat, som hur­tigt bliv­er trist i kan­terne. Se her, hvor­dan jeg for­bered­er spid­skål. Så er det hur­tigt at lave en spidskålssalat.

Se også en over­sigt over alle avo­ca­doens salater.

Opskrifter på spikdskålssalat

Salat med avocadodressing, avocado, brombær og saltmandler

Brasil­ian­sk salat med avocadodressing

Denne gudesmukke salat med avo­cadocreme, avo­ca­do, brom­bær og salt­man­dler har jeg kaldt brasil­ian­sk salat. Deru­dover rød og grøn spid­skål, feld­salat og rucola. 

Avocadosalat

Avo­ca­dos­alat med limedressing

Avo­ca­dos­alat med agurk, spid­skål, man­go og dress­ing med chili og lime. Salat­en er god som tilbe­hør til aftens­mad eller kan spis­es som frokost med æg på.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Jeg ville blive så glad, hvis du også kiggede for­bi Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est eller YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *