Avocadoen > Laks i airfryer

Laks i airfryer

Laks tilberedt i airfryer med tatarsauce og asparges

Det er hur­tigt og nemt at lave laks i air­fry­er. Til denne bagte laks med cit­ron har jeg lavet tatarsauce, broc­co­l­ifrit­ter og kogte asparges. Det er et enkelt, men meget lækkert måltid, og tatarsauce går rigtig godt til både laks, broc­co­l­ifrit­ter og asparges. Jeg har en meget lækker opskrift på tatarsauce lige her.

Min air­fry­er har to skuf­fer og det pass­er fint at lave lak­sen i den ene side af air­fry­eren og broc­co­l­ifrit­ter i den anden skuffe, da de ikke skal have samme tem­per­atur. Har man en air­fry­er med kun en skuffe, kan man lave broc­co­l­ifrit­terne, så de er næsten færdi­ge, og så lægge dem til side, mens man tilbered­er lak­sen. Hvis de kan være ved siden af lak­sen i air­fry­eren, kan man lige lægge dem ind ved siden af den de sid­ste min­ut­ter, så de ikke er kolde. Ellers kan man koge broc­col­ien et par min­ut­ter mere og spise den, som den er.

Jeg har val­gt at lave både hvide og grønne asparges. De hvide asparges skal skrælles ret grundigt, før de koges, så det tager lidt tid. På en travl dag, ville jeg bare lave grønne asparges. Er der ikke sæson for asparges, kunne alter­na­tiv­er være rosenkål eller sel­l­er­ifrit­ter, som også går godt med tatarsauce.

Laks i airfryer

Det er hur­tigt og nemt at lave laks i air­fry­er. Til denne bagte laks med cit­ron, har jeg lavet broc­co­l­ifrit­ter, kogte asparges og tatarsauce.
Forb. tid15 min­ut­ter
Tilb. tid10 min­ut­ter
Sam­let tid25 min­ut­ter
Ret: Hov­e­dret
Diæt: Gluten­fri
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Air­fry­er

Ingre­di­enser

Broc­co­l­ifrit­ter

  • 1 broc­coli (2, hvis de er små)
  • 2 spsk. Oliveno­lie
  • Salt

Laks

  • 600 g laks
  • 1 cit­ron (økol­o­gisk)
  • Salt og peber
  • 2 bundter asparges

Sådan gør du

Broc­co­l­ifrit­ter

  • Rengør broc­col­ien.
  • Skær stokken af, og skær den i stykker på stør­relse med pommes frittes.
  • Bræk eller skær resten af broc­col­ien i min­dre stykker
  • Put broc­col­istykkerne i kogende let­saltet vand og lad dem koge 1 minut.
  • Tag dem op med en hulske og læg dem i en skål (det varme vand kan gen­bruges til asparge­sene). Lad broc­col­istykkerne dryppe godt af.
  • Over­hæld broc­col­ien med oliveno­lie og bland det godt rundt, så der er olie over det hele.
  • Bag broc­co­l­ifrit­terne i air­fry­eren ved 240 grad­er i 8–16 min­ut­ter. Bage­ti­den afhænger af, hvor fuld skuf­fen er, så hold øje med dem – de skal være lidt brune i kanten.
  • Drys lidt salt på broccolifritterne.

Laks

  • Fjern skindet fra lak­sen og læg den på et stykke bagepa­pir i skuf­fen til airfryeren.
  • Kværn salt og peber på og læg skiv­er af citron.
  • Bag lak­sen i air­fry­eren i 10 min­ut­ter ved 180 grader

Asparges

  • Skræl de hvide asparges. Knæk enderne af både de hvide og grønne asparges.
  • Put de hvide asparges i kogende let­saltet vand og lad dem koge i 6 min­ut­ter, før de grønne asparges tilsættes. Kog videre i 2 minutter.
  • Tag dem op af van­det med det samme og anret dem på et fad.

Not­er

Serv­er lak­sen med tatarsauce

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften