Broccoli i airfryer
Broccoli kan som så mange andre grøntsager bages i airfryer til en slags broccolifritter. Jeg synes broccoli i airfryer bliver bedst, hvis man koger broccolistykkerne i 1 minut, inden man putter dem i airfryeren. Har man travlt, kan man sagtens springe forkogning over, men de bliver lidt mere seje i konsistensen.
Det er svært at give præcis bagetid, da den afhænger af, hvor tæt broccolistykkerne ligger i airfryerskuffen, hvor frisk broccolien er og af din airfryer. Men du skal beregne ca 8–16 minutter, hvor du må kigge til fritterne en gang imellem undervejs. De må gerne blive lidt grillede i kanten.
Broccoli er en af mine yndlingskål. Kogt er broccoli mild og blød, mens broccoli i airfryer bliver sprød og får en mere dyb, sødlig smag. Broccolifritterne kan bruges som tilbehør i stedet for pommes frittes. Spis dem fx til denne laks tilberedt i airfryer, eller som tilbehør til vegetarisk stroganoff med portobellesvampe.
Broccolifritter i airfryer
Ingredienser
- 1–2 broccolihoveder
- 2 spsk olivenolie (måske lidt mere – broccoli suger godt)
- Salt
Sådan gør du
- Rengør broccolien.
- Skær stokken af, og skær den i stykker på størrelse med pommes frittes.
- Bræk eller skær resten af broccolien i mindre stykker
- Put broccolistykkerne i kogende letsaltet vand og lad dem koge 1 minut.
- Dryp dem godt af og læg dem i en skål.
- Overhæld broccolifritterne med olivenolie og bland det godt rundt, så der er olie over det hele.
- Bag broccolifritterne i airfryeren ved 240 grader i 8–16 minutter.
- Drys lidt salt på broccolifritterne.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.