Avocadoen > Abrikossyltetøj i mikroovn

Abrikos­syl­tetøj i mikroovn

Abrikossyltetøj med citron og vanilje kogt i mikroovn

Man kan lave et lille glas abrikos­syl­tetøj på bare 10 min­ut­ter i mikroovn. Læn­gere tager det ikke at få de aro­ma­tiske orange skøn­hed­er på glas. 

Abrikossyltetøj med citron og vanilje kogt i mikroovn
Udskriv
5 fra 1 stemme

Abrikos­syl­tetøj i mikroovn

Opskrift på et lille glas abrikos­syl­tetøj med vanil­je og cit­ron. Det tager 10 min­ut­ter at lave i mikroov­nen, og syl­tetø­jet får den smukkeste orange farve.
Forb. tid3 min­ut­ter
Tilb. tid7 min­ut­ter
Sam­let tid10 min­ut­ter
Ret: Syl­tetøj
Antal: 1 glas
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Mikroovn
  • Glas som tåler kogn­ing (gerne med tilhørende låg)

Ingre­di­enser

  • 100 g abrikos­er
  • 50 g sukker
  • ½ cit­ron saft og skal
  • ½ Vanil­jes­tang brugt

Sådan gør du

  • Udsten abrikoserne og skær dem i meget små stykker.
  • Put sukker i glas­set, som du vil koge syl­tetø­jet i og tilsæt dernæst vanil­jes­tangen, cit­ron­saft- og skal og abrikosstykkerne. Und­lad at røre. På den måde undgår du, at sukkerkrys­tallerne klistr­er fast til kanten
  • Sæt glas­set i mikroov­nen og kog ved fuld effekt (min mikroovn er på 900 W) i 2 min­ut­ter, til syl­tetø­jet er kom­met i kog. Rør rundt efter det første min­ut. Pas på – glas­set bliv­er meget varmt. Jeg lad­er det stå i mikroov­nen, når jeg rør­er rundt.
  • Nu koges syl­tetø­jet færdigt ved lav effekt, ca 180–350 W, til det har en passende kon­sis­tens. Det tager ca. 5 min­ut­ter. Hold øje med syl­tetø­jet, mens det koger, og tag det ud og rør rundt ca. hver min­ut. Juster mikroov­nens effekt, hvis det enten går af kog eller koger for vild.
  • Fisk vanil­jes­tangen op, og sæt låg på glasset.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Abrikos har en helt unik sød-syrlig smag med not­er af hon­ning og noget blom­ster- eller nek­taragtigt. Når man syl­ter abrikos­er, bliv­er denne abrikoss­mag fremhævet, så abrikos­syl­tetøj i mikroovn har sin helt egen særlige smag. I kon­sis­tensen kan abrikos­er til gengæld godt være melede. Så meget desto bedre, at det er så nemt at lave abrikossyltetøj.

Til opskriften bruger jeg 100 g abrikos­er og 50 g sukker, som jeg koger i mikroovn. I dette forhold mellem frugt og sukker, er syl­tetø­jet ikke langtid­sh­old­bart. Men det kan sagtens holde et par uger i kølesk­a­bet. Abrikos­er kan godt være lidt syrlige, så smag på dem. Er de meget sure, kan det godt være, at der skal mere sukker i syl­tetø­jet. Hvis du bruger lige så meget sukker som abrikos­er, behøver du ikke at opbe­vare det i køleskab. Her kan du læse mere om syl­tetøj og marme­lade uden tilsæt­ningsstof­fer, og hvor­dan man rengør glas til syltetøj.

Brug fx syl­tetø­jet i cre­men til denne jord­bærk­age uden mel. Abrikos­syl­tetøj smager også rigtig godt på disse pan­dek­ager uden mel, eller på kokos-blomkåls­grød.

Se alle Avo­ca­doens opskrifter på syl­tetøj og marme­lade i mikroovn.

Tips til at koge syl­tetøj og marme­lade i mikroovn:

Man skal bruge en skål eller et glas, som tåler kogn­ing, fx et syl­te­glas eller henkogn­ings­glas. Det er smart at bruge et glas med låg. Så kan man bare kan sætte låg på glas­set og putte det i køleskab efter afkøling. På den måde spar­er man opvask.

Sæt glas­set i mikroov­nen og kog ved fuld effekt (min mikroovn er på 900 W) i 2 min­ut­ter, til syl­tetø­jet er kom­met i kog. Rør rundt efter det første min­ut. Pas på – glas­set bliv­er meget varmt. Jeg lad­er det stå i mikroov­nen, når jeg rør­er rundt. Vær meget for­sigtig, når du tager glas­set ud af mikroovnen. 

Nu koges syl­tetø­jet færdigt ved lav effekt, ca 180 W, til det har en passende kon­sis­tens. Det tager ca. 5 min­ut­ter. Se her, hvor­dan du bedøm­mer, om syl­tetø­jet er færdigt. Mikroovne er forskel­lige, så hold øje med syl­tetø­jet og juster mikroov­nens effekt, hvis syl­tetø­jet enten går af kog eller koger for vildt. Rør rundt ca. hver min­ut i starten til sukkeret er opløst. Frem­gangsmå­den for sol­bær, stikkels­bær og ribs er lidt anderledes. Følg opskriften på sol­bær­syl­tetøj, hvis du ønsker at koge disse bær til syltetøj. 

Opskriften er på 100 g frugt, men man kan godt koge op til 300–400 g frugt. Bruger du mere bær eller frugt, kan det bedre svare sig at koge syl­tetø­jet i en gryde. Hvis du bruger mere frugt, skal sukker­mæng­den også øges, så der altid er mindst halvt så meget sukker som frugt.

I mod­sæt­ning til, når man koger i gryde, skal koge­ti­den for­længes, når man koger i mikroovn. Hvis du fx laver en por­tion med 150 g frugt og 75 g sukker, skal du måske koge 3 min­ut­ter ved fuld effekt og 7 min­ut­ter ved lav effekt. Her må du prøve dig lidt frem. Syl­tetø­jet skal boble over hele over­fladen, før du skruer ned for effekten.

Med disse små por­tion­er, skal man fylde i små syl­tetøjs­glas. Jeg bruger en lille sovs­eske til at få syl­tetø­jet ned i glassene.

Se alle mine opskrifter på syl­tetøj og marme­lade i mikroovn.

Lad dig inspirere

2 Comments

Comments are closed.