Peppermint barks – opskrift på pebermyntebrud
Peppermint barks er en kombination af halvmørk og hvid chokolade med knuste pebermyntestokke på toppen. Chokoladen smelter på tungen, mens pebermyntestykkerne knaser og udløser små pebermyntegnister i munden. Jeg har ikke set en dansk opskrift, så de har nok ikke et dansk navn, men jeg har valgt at kalde dem pebermyntebrud på dansk.
Det hele startede en dag i begyndelsen af december. Her dumpede der en mail ind i indbakken fra en af mine kolleger på mit nye job, afdelingens engelsksprogede oversætter, med overskriften: It’s that time of year again…
“What time?” var det nærliggende spørgsmål selvfølgelig. Og svaret stod også at læse i mailen: Peppermint Bark time!
Den søde kollega havde placeret skåle med peppermint barks rundt omkring på kontoret – åbenbart en tradition – så vi alle kunne smage denne amerikanske julekonfekt.
Normalt er slik med pebermynte ikke rigtigt min kop te, men min nysgerrighed var alligevel blevet pirret tilstrækkeligt til, at jeg måtte smage en. Jeg var solgt! I smagen minder peppermint barks lidt om After Eight chokolade med kombinationen af mørk chokolade og peppermyntesmag. Men her ophører ligheden også. Peppermint barks består af både mørk og hvid chokolade. Ovenpå chokoladen er der knuste pebermyntestokke, som skaber en frisk kontrast både i smag og konsistens med de knasende pebermyntebolsjer på den cremede hvide chokolade.
Peppermint barks kan ikke købes i Danmark, så jeg måtte finde ud af, hvordan de laves. Der er kun 4 ingredienser i peppermint barks, så de er meget enkle, men sammensætningen gør dem alligevel til en særlig konfekt. Der skal ganske vist tempereres chokolade, men derudover er peppermint barks en nem konfekt, som helt automatisk bliver rigtig flot, og som børn sagtens kan være med til at lave.
Man kan selvfølgelig nyde peppermint barks året rundt, men jeg vil nu nok betegne dem som julekonfekt.
Peppermint barks – opskrift på pebermyntebrud
Equipment
- form 20x20 cm
Ingredienser
- 150 g halvmørk chokolade 50–55%
- 150 g hvid chokolade
- 50 g pebermyntestokke jeg brugte fire stokke
- ¼ tsk pebermynteekstrakt
Sådan gør du
- For en form på ca. 20×20 cm med bagepapir (se tip). Jeg plejer at bruge en plastikboks med låg. Så er den nemmere at sætte i køleskabet.
- Hak den mørke chokolade fint og ensartet og smelt 100 g mørk chokolade over vandbad eller i mikroovn (se tip).
- Hæld den smeltede chokolade over de resterende 50 g mørk chokolade i en anden skål og rør, til al chokoladen er smeltet.
- Hæld den smeltede mørke chokolade i formen med bagepapir. Bank den forsigtigt ned mod køkkenbordet, så chokoladen fordeler sig jævnt.
- Stil formen med chokolade i køleskabet til chokoladen er størknet, men ikke iskold.
- I mellemtiden knuses bolsjestokkene i en morter eller ved at putte dem i en plastikpose og slå på posen med en kødhammer eller kagerulle. Pas på, at bolsjestokkene ikke bliver pulveriseret, men stadig består af mindre stykker.
- Smelt den hvide chokolade efter samme fremgangsmåde som den mørke. Derefter blandes pebermynteekstrakt i.
- Den hvide chokolade hældes ud over laget med den mørke chokolade, og de knuste bolsjestænger drysses jævnt ud over. Tryk bolsjestykkerne let ned i den hvide chokolade.
- Stil boksen med konfekten i køleskabet.
- Efter et par timer tages konfekten ud på køkkenbordet og skæres i stykker på 4×4 cm.
Måske har du også lyst til at prøve nogle af disse opskrifter på konfekt
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Tips til at smelte chokolade til konfekt
Over vandbad: Jeg foretrækker at smelte chokolade i vandbad, da det er nemmere at holde øje med, hvornår chokoladen er smeltet. Man laver et vandbad ved at fylde lidt vand i en lille gryde. Herefter hænger man en lille skål, der er lidt større end gryden på grydens kanter. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Bring vandet i kog og skru ned, så vandet kun akkurat lige koger. Hæld den hakkede chokolade i skålen over gryden og rør forsigtigt, til chokoladen er smeltet.
I mikroovn: Du kan også smelte chokolade i mikroovn. Hvis du smelter chokoladen i mikroovn, så start med at køre i ca. 30 sekunder, og kør så i korter og kortere intervaller. Rør i chokoladen mellem hver gang.
Tips til at få bagepapir til at ligge pænt i formen
Metode 1: For at få papiret til at ligge glat i formen, klipper jeg to stykker på 20 centimeters bredde, der er så lange, at de rager op over formens kanter og lægger dem på hver sin led i formen. Det gør det meget nemmere at hive chokoladen op af formen igen, når den er størknet.
Metode 2: Alternativt kan du klippe et stykke bagepapir, der er så stort, at det kan nå lidt ad siderne i formen. Derefter krølles papiret sammen og foldes ud igen. Nu er det meget nemmere at få papiret til at ligge rigtigt i formen.