Avocadoen > Peppermint barks – opskrift på pebermyntebrud

Pep­per­mint barks – opskrift på pebermyntebrud

Peppermint barks (Pebermyntebrud).

Pep­per­mint barks er en kom­bi­na­tion af halvmørk og hvid choko­lade med knuste pebermyn­testokke på top­pen. Choko­laden smelter på tun­gen, mens pebermyn­testykkerne knas­er og udløs­er små pebermyn­teg­nis­ter i munden. Jeg har ikke set en dan­sk opskrift, så de har nok ikke et dan­sk navn, men jeg har val­gt at kalde dem pebermyn­te­brud på dansk. 

Det hele start­ede en dag i beg­y­n­delsen af decem­ber. Her dum­pede der en mail ind i ind­bakken fra en af mine kol­leger på mit nye job, afdelin­gens engel­sksprog­ede over­sæt­ter, med over­skriften: It’s that time of year again…

“What time?” var det nærliggende spørgsmål selvføl­gelig. Og svaret stod også at læse i mailen: Pep­per­mint Bark time! 

Den søde kol­le­ga havde plac­eret skåle med pep­per­mint barks rundt omkring på kon­toret – åben­bart en tra­di­tion – så vi alle kunne smage denne amerikanske julekonfekt.

Nor­malt er slik med pebermynte ikke rigtigt min kop te, men min nys­ger­righed var alligev­el blevet pir­ret tilstrække­ligt til, at jeg måtte smage en. Jeg var sol­gt! I sma­gen min­der pep­per­mint barks lidt om After Eight choko­lade med kom­bi­na­tio­nen af mørk choko­lade og pep­permyn­tes­mag. Men her ophør­er lighe­den også. Pep­per­mint barks består af både mørk og hvid choko­lade. Oven­på choko­laden er der knuste pebermyn­testokke, som skaber en frisk kon­trast både i smag og kon­sis­tens med de knasende pebermyn­te­bol­sjer på den cremede hvide chokolade.

Pep­per­mint barks kan ikke købes i Dan­mark, så jeg måtte finde ud af, hvor­dan de laves. Der er kun 4 ingre­di­enser i pep­per­mint barks, så de er meget enkle, men sam­men­sæt­nin­gen gør dem alligev­el til en særlig kon­fekt. Der skal ganske vist tem­per­eres choko­lade, men deru­dover er pep­per­mint barks en nem kon­fekt, som helt automa­tisk bliv­er rigtig flot, og som børn sagtens kan være med til at lave.

Man kan selvføl­gelig nyde pep­per­mint barks året rundt, men jeg vil nu nok beteg­ne dem som julekonfekt. 

Pep­per­mint barks – opskrift på pebermyntebrud

Pep­per­mint barks er mørk og hvid choko­lade, der smelter på tun­gen, top­pet med knuste knasende pebermyn­testokke, der slår små pebermyn­teg­nis­ter i munden.
Tilb. tid20 min­ut­ter
Køletid2 timer 30 min­ut­ter
Sam­let tid2 timer 50 min­ut­ter
Ret: Kon­fekt
Køkken: Amerikan­sk
Antal: 25 stk.
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • form 20x20 cm

Ingre­di­enser

  • 150 g halvmørk choko­lade 50–55%
  • 150 g hvid choko­lade
  • 50 g pebermyn­testokke jeg brugte fire stokke
  • ¼ tsk pebermyn­teek­strakt

Sådan gør du

  • For en form på ca. 20×20 cm med bagepa­pir (se tip). Jeg ple­jer at bruge en plas­tik­boks med låg. Så er den nem­mere at sætte i køleskabet. 
  • Hak den mørke choko­lade fint og ensartet og smelt 100 g mørk choko­lade over vand­bad eller i mikroovn (se tip). 
  • Hæld den smelt­ede choko­lade over de resterende 50 g mørk choko­lade i en anden skål og rør, til al choko­laden er smeltet.
  • Hæld den smelt­ede mørke choko­lade i for­men med bagepa­pir. Bank den for­sigtigt ned mod køkken­bor­det, så choko­laden fordel­er sig jævnt.
  • Stil for­men med choko­lade i kølesk­a­bet til choko­laden er størknet, men ikke iskold.
  • I mellemti­den knus­es bol­sjestokkene i en morter eller ved at putte dem i en plas­tik­pose og slå på posen med en kød­ham­mer eller kagerulle. Pas på, at bol­sjestokkene ikke bliv­er pul­veris­eret, men stadig består af min­dre stykker.
  • Smelt den hvide choko­lade efter samme frem­gangsmåde som den mørke. Derefter blandes pebermyn­teek­strakt i.
  • Den hvide choko­lade hældes ud over laget med den mørke choko­lade, og de knuste bol­sjestænger drysses jævnt ud over. Tryk bol­sjestykkerne let ned i den hvide chokolade.
  • Stil bok­sen med kon­fek­ten i køleskabet.
  • Efter et par timer tages kon­fek­ten ud på køkken­bor­det og skæres i stykker på 4×4 cm.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Tips til at smelte choko­lade til konfekt

Over vand­bad: Jeg fore­trækker at smelte choko­lade i vand­bad, da det er nem­mere at holde øje med, hvornår choko­laden er smeltet. Man laver et vand­bad ved at fylde lidt vand i en lille gryde. Herefter hænger man en lille skål, der er lidt større end gry­den på gry­dens kan­ter. Bun­den af skålen må ikke røre van­det. Bring van­det i kog og skru ned, så van­det kun akku­rat lige koger. Hæld den hakkede choko­lade i skålen over gry­den og rør for­sigtigt, til choko­laden er smeltet.

I mikroovn: Du kan også smelte choko­lade i mikroovn. Hvis du smelter choko­laden i mikroovn, så start med at køre i ca. 30 sekun­der, og kør så i kor­ter og kor­tere inter­valler. Rør i choko­laden mellem hver gang.

Tips til at få bagepa­pir til at ligge pænt i formen

Metode 1: For at få papiret til at ligge glat i for­men, klip­per jeg to stykker på 20 cen­time­ters bred­de, der er så lange, at de rager op over for­mens kan­ter og læg­ger dem på hver sin led i for­men. Det gør det meget nem­mere at hive choko­laden op af for­men igen, når den er størknet.

Metode 2: Alter­na­tivt kan du klippe et stykke bagepa­pir, der er så stort, at det kan nå lidt ad siderne i for­men. Derefter krølles papiret sam­men og foldes ud igen. Nu er det meget nem­mere at få papiret til at ligge rigtigt i formen.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften