Avocadoen > Solbærsyltetøj i mikroovn

Sol­bær­syl­tetøj i mikroovn

Solbærsyltetøj lavet i mikroovn

Sol­bær­syl­tetøj kan snildt laves i mikroovn. Frem­gangsmå­den er en lille smule anderledes end mine andre syl­tetø­jer i mikroovn, da jeg koger bær og vand nogle min­ut­ter, før jeg tilsæt­ter sukker. Men det er stadig en super­s­mart måde at koge en lille por­tion syltetøj. 

Sol­bær har en meget kraftig smag, så det er fak­tisk synd at putte vanil­je i. Det drukn­er helt. Sol­bær­syl­tetøj smager sådan set ret godt i sig selv, men man kan man tilsætte lidt rom. Rom og sol­bær rigtig godt sam­men. Men spring det over, hvis der er børn, som spis­er af syl­tetø­jet. Børn skal ikke have alko­hol, og de fleste børn bry­der sig heller ikke om sma­gen. De små smagsløg er meget finere end vok­snes, så alko­holen vil smage meget kraftigt igen­nem for dem.

Rom­men skal først tilsættes, når sol­bær­syl­tetø­jet er kogt færdigt i mikroov­nen. Hæld det i syl­tetø­jet, mens det stadig er brandvarmt.

Sol­bær­syl­tetøj bliv­er tykt af sig selv, men er sol­bær­rene meget modne, kan man tilsætte en knivspids cit­ron­syre til syl­tetø­jet, så det tykner. 

Sol­bær­syl­tetøj i mikroovn

Sol­bær­syl­tetøj kan laves i mikroovn på under 10 min­ut­ter. Rom og sol­bær går rigtig godt sam­men, så tilsæt evt. rom for en vok­sen­ver­sion. Herun­der får du opskriften ved brug af 100 g bær og 150 g bær, da koge­ti­den afhænger af mængden. 
Forb. tid2 min­ut­ter
Tilb. tid7 min­ut­ter
Sam­let tid9 min­ut­ter
Ret: Syl­tetøj
Antal: 1 glas
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Mikroovn (kan også koges i gryde)

Ingre­di­enser

100 g bær

  • 100 g sol­bær
  • ½ dl vand
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. rom kan und­lades

150 g bær

  • 150 g sol­bær
  • ¾ dl vand
  • 150 g sukker
  • 2 tsk. rom kan und­lades

Sådan gør du

100 g bær

  • Bland bær og vand.
  • Sæt i mikroov­nen fuld effekt (900 W) i 2 minutter.
  • Tilsæt sukker og rør rundt.
  • Kog i 2 min­ut­ter fuld effekt (900W). Rør rundt en gang imellem til sukkeret er opløst·
  • Kog i 3 min­ut­ter ved lav effekt.
  • Tilsæt evt. rom.

150 g bær

  • Bland bær og vand.
  • Sæt i mikroov­nen fuld effekt (900 W) i 3 minutter.
  • Tilsæt sukker og rør rundt.
  • Kog i 3 min­ut­ter fuld effekt (900W). Rør rundt en gang imellem til sukkeret er opløst·
  • Kog i 5 min­ut­ter ved lav effekt.
  • Tilsæt evt. rom.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Husk at du også kan besøge Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Syltetøj kogt i mikroovn

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften