Avocadoen > Hjemmelavet pesto med mandler

Hjem­melavet pesto med mandler

Hjemmelavet pesto med basilikum

Denne pesto med man­dler, basi­likum og bagte hvidløg smager så meget bedre end den, man køber på glas i super­markedet. Det er abso­lut værd at lave selv, og det tager ikke lang tid at lave pesto. Det særlige i denne opskrift er, at jeg bager hvidløget først i air­fry­eren. Så får det en mere mild og sød smag. Hvis du gerne vil have fuld kraft på hvidløgss­ma­gen, så kom det i pestoen uden at bage det.

Jeg har til­fø­jet lidt estragon til opskriften. Det giv­er ekstra fine smagsnot­er til pestoen, synes jeg, men du kan sagtens und­lade estragon. Pestoen smager fan­tastisk både med og uden estragon.

Egentlig skal basi­likum­spesto stødes i en morter, men så bliv­er det straks mere besværligt. Jeg synes pestoen bliv­er helt per­fekt, selv om man tyr til den hur­tige løs­ning og bruger en blender til at lave den.

Den oprindelige opskrift på basi­likum­spesto er med pin­jek­ern­er, men jeg bruger ofte andre nød­der. Man­dler, som jeg har brugt her, har en neu­tral smag, men man kan også vælge fx val­nød­der eller hasselnødder. 

Hold­barhed hjem­melavet pesto

Pestoen skal opbe­vares i køleskab og bruges inden for nogle få dage. Det ple­jer ikke at være noget prob­lem at få den brugt, da pestokan bruges til så mange forskel­lige ting. Vi bruger pesto til ital­ienske ret­ter og som dip til kød og grøntsager fx til hel kylling med cit­ron og bagte hvidløg. Og så er pesto jo fan­tastisk sam­men med pålæg i sand­wich og toast. Brug fx pestoen på avo­cado­brød eller sam­men med hjem­melavet knæk­brød.  

Pesto med man­dler, basi­likum og bagte hvidløg

Hjem­melavet pesto med man­dler, basi­likum og bagte hvidløg er nemt at lave og smager så meget bedre end købt pesto. Til­føj estragon for en ekstra lækker pesto.
Forb. tid15 min­ut­ter
Sam­let tid15 min­ut­ter
Ret: Dress­ing og dip
Køkken: Ital­ien­sk
Diæt: Veg­e­tarisk
Antal: 1 por­tion
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Stavblender
  • Air­fry­er (skal kun bruges, hvis du vil bage hvidløget)

Ingre­di­enser

  • 1 potte basi­likum ca. 20–40 g (jo mere jo bedre)
  • 3–4 kviste estragon (kan ude­lades)
  • 50 g parme­san
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl oliveno­lie
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk man­dler (med top) - eller andre nødder
  • ½ cit­ron (saft og skal)

Sådan gør du

  • Læg hvidløgs­fed­dene med skal på i air­fry­eren og bag dem 8 min­ut­ter ved 180 grader.
  • Riv parme­sa­nen eller skær den ud i små tern og læg osten i et blenderglas.
  • Tilsæt man­dler.
  • Tryk de bagte hvidløg ud af skallen og læg dem i blenderglasset.
  • Tilsæt salt.
  • Pluk basi­likum­stæn­gler og ‑blade og fyld blender­glas­set op.
  • Hæld oliveno­lie over.
  • Blend til pestoen er jævn.
  • Smag til med cit­ron­saft og fin­trevet citronskal.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Husk at du også kan besøge Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften