Avocadoen > Blommetrifli med nøddecrumble uden mel (i airfryer)

Blom­met­ri­fli med nød­de­crum­ble uden mel (i airfryer)

Blommetrifli med nøddecrumble

Blom­met­ri­fli kan laves i air­fry­er. Dvs. at både blom­mekom­pot og crum­ble bages i air­fry­er. Ved at bage blom­merne i stedet for at koge dem, får man virke­lig sma­gen frem i dem. Jeg har to skuf­fer i min air­fry­er, så jeg kan bage blom­merne og crum­ble i air­fry­er på samme tid. Hvis du ikke har den mulighed, så bag blom­mekom­pot­ten først, så den kan køle af, mens du laver nøddecrumble.

Crum­blen til tri­flien er uden mel. Jeg har lavet den af bland­ede nød­der, som jeg ris­ter knasende sprøde med rør­sukker i air­fry­eren. Jeg har nogle særlige stykker bagepa­pir med kant, som netop pass­er til min air­fry­er­skuffe. De er smarte at bruge her. Men almin­deligt bagepa­pir kan også bruges.

Blom­met­ri­flien lægges sam­men med en creme, som består af piske­fløde, creme fraiche og vanil­je­sukker. Når du har taget kornene fra vanil­jes­tangen, så husk at gemme den tomme stang i en krukke med sukker. Den tomme vanil­jes­tang kan bruges, når du koger syl­tetøj. Cre­men er meget enkel og nem at lave, men smager virke­lig godt sam­men med blom­mekom­pot og nød­de­crum­ble. Jeg har både prøvet med creme fraiche på 18% og 38%. Den på 38% er nemmest at piske, men det kan også godt lykkes med 18%.

Tri­fli med friske blommer

Det er bedst at lave blom­met­ri­fli af de søde danske blom­mer, som har fået lov at modne over en lang peri­ode. De har meget mere smag end de uden­landske, som ofte er vand­ede og sure. Er du nødt til at købe blom­mer, kan du evt. smage blom­mekom­pot­ten til med lidt cit­ron­saft og ekstra sukker. Så får den mere smag.

Jeg har tilsat lidt amaret­to til blom­mekom­pot­ten. Amaret­to pass­er rigtig godt til blom­mer, men kan sagtens ude­lades. Vil du kry­dre blom­mekom­pot­ten på anden vis, kan du komme en hel stjernea­nis ned til blom­merne, mens de bages. Jeg kan nu også rigtig godt lide den rene blommesmag.

Har du flere blom­mer tilovers, kan de koges til syl­tetøj på samme måde som blom­mekom­pot­ten. Hvis du vil have syl­tetøj, der kan holde helt til næste som­mer, skal du tilsætte lige så meget sukker som blom­mer. Og så skal syl­tetø­jet koge dobbelt så længe. Se opskriften på blomme­syl­tetøj i air­fry­er.

Blom­met­ri­fli med nød­de­crum­ble uden mel (i airfryer)

Blom­met­ri­fli, både blom­mekom­pot og nød­de­crum­ble, kan bages i air­fry­er. Tri­flien sam­les med en let og lækker vaniljecreme.
Forb. tid10 min­ut­ter
Tilb. tid40 min­ut­ter
Sam­let tid50 min­ut­ter
Ret: Dessert
Køkken: Dan­sk
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Air­fry­er

Ingre­di­enser

Blom­mekom­pot

  • 400 g blom­mer uden sten i kvarte
  • 50 g rå rør­sukker
  • 2 spsk. amaret­to (kan ude­lades eller erstattes af en hel stjerneanis)

Nød­de­crum­ble

  • 50 sukker
  • 2 tsk. Vand
  • 100 g bland­ede nød­der groft hakket

Creme

  • 100 g creme fraiche
  • 100 g piske­fløde
  • 1 spsk. sukker
  • ½ vanil­jes­tang kornene

Sådan gør du

Blom­mekom­pot

  • Bland ingre­di­enserne i et ild­fast fad, og bag i air­fry­er ved 170 grad­er i 30 min.
  • Når blom­mekom­pot­ten er afkølet tilsættes amaretto.

Nød­de­crum­ble

  • Bland vand og sukker i en lille skål, og hæld det ud på et stykke bagepa­pir i air­fry­eren. Smelt sukkerb­landin­gen i 3 min­ut­ter ved 150 grader.
  • Tilsæt de grofthakkede nød­der, og vend rundt, så nød­derne er dækket af sukkermassen.
  • Bag i 10 min­ut­ter ved 150 grader.
  • Husk at røre en gang imellem.

Creme

  • Bland piske­fløde, creme fraiche, sukker og kornene fra vanil­jes­tangen, og pisk til en let creme.

Sam­ling

  • Læg tri­flien sam­men i et glas med lag af blom­mekom­pot, creme og nødder.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Husk at du også kan besøge Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Blommetrifli med nøddecrumble

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften