Avocadoen > Kokostoppe i airfryer – nem opskrift med kondenseret mælk

Kokostoppe i air­fry­er – nem opskrift med kon­denseret mælk

Kokostoppe i airfryer med kondenseret mælk

Kokostoppe i air­fry­er er ubetinget ver­dens hur­tig­ste kokostoppe. Det gode ved at bage kage i air­fry­er er, at man ikke skal vente på, at den varmer op, og så spar­er man også et par min­ut­ter af bage­ti­den sam­men­lignet med den almin­delig ovn. 

Kokostoppe min­der en hel del om kokos­makro­ner, men er uden æg. Kagerne her består basalt set af to ingre­di­enser, nem­lig kon­denseret mælk og kokos. De kan sagtens laves af blot disse to ingre­di­enser. Både kokos og kon­denseret mælk har lang hold­barhed, så det er ingre­di­enser, man altid kan have klar i køkken­skuf­fen, hvis man plud­selig skulle blive ramt af kage­trang eller uvent­ede gæster. Jeg har dog til­fø­jet vanil­je for sma­gens skyld, og så har jeg pyn­tet kokostop­pene med choko­lade. Det kan sagtens und­væres, hvis det skal gå hur­tigt. De smager nem­lig også ual­min­delig godt uden chokolade.

Jeg har kæm­pet for at nå frem til den bed­ste opskrift på kokostoppe eller kokos­makro­ner i air­fry­er. Vi har der­for spist os igen­nem en del, som enten var blevet for tørre, for bløde, eller flød helt ud. Det var på den måde, at jeg kom på idéen til at lave en meget lækker kokos­makro­nk­age. Bun­dene til kokoslagk­age med æble består nem­lig af fejl­sla­gene kokos­makro­ner 🙈. Men endelig er det lykkedes mig at finde det rette forhold mellem ingre­di­enserne, tem­per­atur og bagetid i airfryeren.

Der er plads til 8 kokos­makro­ner i min air­fry­er, og denne mængde pass­er lige med en pose kokos (200 g) og en halv dåse kon­denseret mælk. Du kan se her, hvad man kan lave med en halv dåse kon­denseret mælk.

Jeg har egentlig aldrig tænkt på kokostoppe eller kokos­makro­ner som kager uden mel, men det er de jo helt orig­inalt. Kokostoppe med kon­denseret mælk er virke­lig nemme kager uden både gluten, stivelse, fedt­stof og æg.

Kokostoppe med kon­denseret mælk er fry­seeg­nede. Fak­tisk bliv­er de næsten bedre og mere chewy af en tur i fryseren. 

Tre tips til at få dine kokostoppe pæne og ensartede

  1. Vej dejen af – hver top skal veje 50 g.
  2. Dyp fin­grene i lidt vand, når du for­mer top­pene – så klistr­er de ikke så meget, og det er meget nem­mere at få dem glatte.
  3. Lad kokostop­pene køle af et par min­ut­ter i air­fry­eren, så de lige kan nå at sætte sig. Så går de ikke i stykker, når du løfter dem ud. 

Kokostoppe i air­fry­er – nem opskrift med kon­denseret mælk

Kokostoppe i air­fry­er er ubetinget ver­dens hur­tig­ste. De min­der en hel del om kokos­makro­ner uden æg og kan laves af to ingre­di­enser, kon­denseret mælk og kokos. 
Forb. tid10 min­ut­ter
Tilb. tid12 min­ut­ter
Køletid (hvis du bruger choko­lade)1 time
Sam­let tid1 time 22 min­ut­ter
Ret: Bagværk
Diæt: Gluten­fri
Antal: 8 stk
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Air­fry­er

Ingre­di­enser

  • ½ dåse kon­denseret karamel 200 g
  • 200 g kokos
  • 1 tsk. vanil­jepul­ver kan und­lades
  • 70 g mørk choko­lade ca. 50% til pynt – kan und­lades, hvis du har travlt

Sådan gør du

  • Rør kokos, kon­denseret mælk og vanil­je sammen.
  • Læg bagepa­pir i airfryeren.
  • Form 8 kokostoppe.
  • Bag dem i air­fry­eren ved 160 i 12 min­ut­ter. Air­fryere er forskel­lige, så måske skal de have lidt mere eller min­dre i din airfryer.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Kokostoppe med kondenseret mælk og chokolade

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften