Kokostoppe i airfryer – nem opskrift med kondenseret mælk
![Kokostoppe i airfryer med kondenseret mælk](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/11/kokostoppe-i-airafryer-med-kondenseret-maelk-1200x800-1.jpg)
Kokostoppe i airfryer er ubetinget verdens hurtigste kokostoppe. Det gode ved at bage kage i airfryer er, at man ikke skal vente på, at den varmer op, og så sparer man også et par minutter af bagetiden sammenlignet med den almindelig ovn.
Kokostoppe minder en hel del om kokosmakroner, men er uden æg. Kagerne her består basalt set af to ingredienser, nemlig kondenseret mælk og kokos. De kan sagtens laves af blot disse to ingredienser. Både kokos og kondenseret mælk har lang holdbarhed, så det er ingredienser, man altid kan have klar i køkkenskuffen, hvis man pludselig skulle blive ramt af kagetrang eller uventede gæster. Jeg har dog tilføjet vanilje for smagens skyld, og så har jeg pyntet kokostoppene med chokolade. Det kan sagtens undværes, hvis det skal gå hurtigt. De smager nemlig også ualmindelig godt uden chokolade.
Jeg har kæmpet for at nå frem til den bedste opskrift på kokostoppe eller kokosmakroner i airfryer. Vi har derfor spist os igennem en del, som enten var blevet for tørre, for bløde, eller flød helt ud. Det var på den måde, at jeg kom på idéen til at lave en meget lækker kokosmakronkage. Bundene til kokoslagkage med æble består nemlig af fejlslagene kokosmakroner 🙈. Men endelig er det lykkedes mig at finde det rette forhold mellem ingredienserne, temperatur og bagetid i airfryeren.
Der er plads til 8 kokosmakroner i min airfryer, og denne mængde passer lige med en pose kokos (200 g) og en halv dåse kondenseret mælk. Du kan se her, hvad man kan lave med en halv dåse kondenseret mælk.
Jeg har egentlig aldrig tænkt på kokostoppe eller kokosmakroner som kager uden mel, men det er de jo helt originalt. Kokostoppe med kondenseret mælk er virkelig nemme kager uden både gluten, stivelse, fedtstof og æg.
Kokostoppe med kondenseret mælk er fryseegnede. Faktisk bliver de næsten bedre og mere chewy af en tur i fryseren.
Tre tips til at få dine kokostoppe pæne og ensartede
- Vej dejen af – hver top skal veje 50 g.
- Dyp fingrene i lidt vand, når du former toppene – så klistrer de ikke så meget, og det er meget nemmere at få dem glatte.
- Lad kokostoppene køle af et par minutter i airfryeren, så de lige kan nå at sætte sig. Så går de ikke i stykker, når du løfter dem ud.
Kokostoppe i airfryer – nem opskrift med kondenseret mælk
Equipment
- Airfryer
Ingredienser
- ½ dåse kondenseret karamel 200 g
- 200 g kokos
- 1 tsk. vaniljepulver kan undlades
- 70 g mørk chokolade ca. 50% til pynt – kan undlades, hvis du har travlt
Sådan gør du
- Rør kokos, kondenseret mælk og vanilje sammen.
- Læg bagepapir i airfryeren.
- Form 8 kokostoppe.
- Bag dem i airfryeren ved 160 i 12 minutter. Airfryere er forskellige, så måske skal de have lidt mere eller mindre i din airfryer.
Måske vil du også prøve disse kager uden mel?
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
![Kokostoppe med kondenseret mælk og chokolade](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/11/kokostoppe-i-airfryer-med-kondenseret-maelk-800x1200-1-683x1024.jpg)