Avocadoen > Iskaffe

Iskaffe

Iskaffe

Iskaffe med mass­er af istern­inger er super­lækkert og opkvikkende på en varm som­merdag. Men iskaffe er nu også et hit ved andre lej­lighed­er, især hvis jeg har brug for at sam­le tankerne og finde kon­cen­tra­tio­nen. En kold kaffe hold­er lidt læn­gere end en kop varm kaffe. Her får du forskel­lige opskrifter på iskaffe både med og uden sukker.

Mathildes iskaffe

Denne iskaffe er meget enkel, men sam­tidig den, jeg synes er bedst læng­den. Mathilde, som står bag, laver den stort set hver mor­gen, som­mer og vin­ter. Jeg synes, den er bedst uden sukker – Mathilde til­fø­jer sukrin gold, som er et kun­stigt sødemid­del, der smager lidt som brun farin.

Jeg tilsæt­ter 2 spsk. fløde til denne iskaffe. Det kan und­lades, men det er alt­så flø­den, der er prikken over i’et i iskaf­fen her. 

  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. fløde 
  • 4 + 4 isterninger
  • 1 dobbelt espres­soshot eller 2 tsk. instant kaffe rørt op i 1 dl koldt vand
  • Evt. 2 tsk. brun farin eller Sukrin Gold
  1. Blend 4 istern­inger med mælk og fløde og evt. sødning.
  2. Tilsæt kaffe og 4 isterninger.

Viet­name­sisk iskaffe

Denne kaffe er sød og lækker, og jeg laver den med virke­lig meget is, så den hold­er sig kold længere

  • 4 + 12 isterninger
  • 1 dobbelt espres­soshot eller 2 tsk. instant kaffe rørt op i 1 dl koldt vand
  • 2 spsk. kon­denseret mælk
  1. Blend 4 istern­inger med kaffe og kon­denseret mælk.
  2. Fyld op med 12 isterninger.

Sød iskaffe uden tilsat sukker

Naturligt sød iskaffe uden sukker og kun­stige sødemi­dler er sødet med dadler i stedet for rafineret sukker. Iskaf­fen kom­mer ikke til at smage af dadler, men dadlerne bidrager med en sød let karamel­lis­eret smag, som pass­er rigtig godt til kaffe. Så hvis du gerne vil have en sød iskaffe uden at bruge hvidt sukker eller kun­stige sødemi­dler, er dad­del-iskaffe et godt bud. Hvis du til­fø­jer man­dler bliv­er iskaf­fen næsten et lille måltid i sig selv. Hvis du vil have kaf­fen helt smooth, skal du und­lade mandlerne.

  • 1 dl mælk
  • 4 + 4 isterninger
  • 1–2 dadler (alt efter stør­relse og hvor sød, du vil have kaffen)
  • 10 man­dler (kan ude­lades for en mere smooth iskaffe)
  • 1 dobbelt espres­soshot eller 2 tsk. instant kaffe rørt op i 1 dl koldt vand
  1. Blend 4 istern­inger med mælk, dad­del evt. man­dler. Bland til massen er helt jævn.
  2. Tilsæt kaffe og 4 isterninger.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *