Iskaffe
Iskaffe med masser af isterninger er superlækkert og opkvikkende på en varm sommerdag. Men iskaffe er nu også et hit ved andre lejligheder, især hvis jeg har brug for at samle tankerne og finde koncentrationen. En kold kaffe holder lidt længere end en kop varm kaffe. Her får du forskellige opskrifter på iskaffe både med og uden sukker.
Mathildes iskaffe
Denne iskaffe er meget enkel, men samtidig den, jeg synes er bedst længden. Mathilde, som står bag, laver den stort set hver morgen, sommer og vinter. Jeg synes, den er bedst uden sukker – Mathilde tilføjer sukrin gold, som er et kunstigt sødemiddel, der smager lidt som brun farin.
Jeg tilsætter 2 spsk. fløde til denne iskaffe. Det kan undlades, men det er altså fløden, der er prikken over i’et i iskaffen her.
- 1 dl mælk
- 2 spsk. fløde
- 4 + 4 isterninger
- 1 dobbelt espressoshot eller 2 tsk. instant kaffe rørt op i 1 dl koldt vand
- Evt. 2 tsk. brun farin eller Sukrin Gold
- Blend 4 isterninger med mælk og fløde og evt. sødning.
- Tilsæt kaffe og 4 isterninger.
Vietnamesisk iskaffe
Denne kaffe er sød og lækker, og jeg laver den med virkelig meget is, så den holder sig kold længere
- 4 + 12 isterninger
- 1 dobbelt espressoshot eller 2 tsk. instant kaffe rørt op i 1 dl koldt vand
- 2 spsk. kondenseret mælk
- Blend 4 isterninger med kaffe og kondenseret mælk.
- Fyld op med 12 isterninger.
Sød iskaffe uden tilsat sukker
Naturligt sød iskaffe uden sukker og kunstige sødemidler er sødet med dadler i stedet for rafineret sukker. Iskaffen kommer ikke til at smage af dadler, men dadlerne bidrager med en sød let karamelliseret smag, som passer rigtig godt til kaffe. Så hvis du gerne vil have en sød iskaffe uden at bruge hvidt sukker eller kunstige sødemidler, er daddel-iskaffe et godt bud. Hvis du tilføjer mandler bliver iskaffen næsten et lille måltid i sig selv. Hvis du vil have kaffen helt smooth, skal du undlade mandlerne.
- 1 dl mælk
- 4 + 4 isterninger
- 1–2 dadler (alt efter størrelse og hvor sød, du vil have kaffen)
- 10 mandler (kan udelades for en mere smooth iskaffe)
- 1 dobbelt espressoshot eller 2 tsk. instant kaffe rørt op i 1 dl koldt vand
- Blend 4 isterninger med mælk, daddel evt. mandler. Bland til massen er helt jævn.
- Tilsæt kaffe og 4 isterninger.
Se nyeste opskrifter på drikke
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.