Avocadoen > Vegetarisk stroganoff med portobellosvampe

Veg­e­tarisk stroganoff med portobellosvampe

Vegetarisk stroganoff med portobellosvampe

Veg­e­tarisk stroganoff med por­to­bel­los­vampe er en virke­lig lækker gry­deret uden kød. Oprindeligt består bøf stroganoff jo af oksekød i strim­ler, men i denne svam­pe­stroganoff er oksekødet erstat­tet af portobellosvampe. 

Por­to­bel­los­vampe er i virke­lighe­den kæmpe champignon­er. De er så store og faste i kon­sis­tensen, at de egn­er sig rigtig godt som fyld i en gry­deret som denne stroganoff. Disse store svampe er kraftige i sma­gen og lev­er­er fuld uma­mi til ret­ten. Sovsen laver jeg deru­dover af champignon­er, løg, tomat­puré, papri­ka, lidt chili og så et lii­ille skvæt fløde. Det giv­er en dejlig varm, fyldig sovs, som jeg får lyst til, når dagene bliv­er kor­tere, og vin­terkulden trænger sig på. Stroganoff er rigtig efterårs- og vintermad. 

Før i tiden, når jeg lavede stroganoff af oksekød, ple­jede jeg også at tilsætte bacon, som gav en let røget tone til sma­gen. I denne veg­e­tarstroganoff har jeg tilsat lidt røget papri­ka i stedet. Det har helt samme effekt. 

Hvad spis­er man til veg­e­tarisk stroganoff?

Sådan en gry­deret med flødes­ovs, svampe og mass­er af uma­mi kan man stort set spise hvad som helst til, og denne veg­e­tarstroganoff er ingen und­tagelse. Her på Avo­ca­doen find­er du flere forskel­lige forslag til tilbe­hør uden stivelse: blomkålsmos, broc­coli i air­fry­er og sel­l­er­ifrit­ter – hvad enten det er sel­l­er­ifrit­ter i ovn eller sel­l­er­ifrit­ter i air­fry­er. Blomkål­sris er også godt til denne stroganoff. 

Veg­e­tarisk stroganoff 

Veg­e­tarisk stroganoff med por­to­bel­los­vampe er en lækker gry­deret uden kød. Por­to­bel­los­vampe giv­er fuld uma­mi med champignon, løg, tomat­puré, papri­ka og chili.
Forb. tid20 min­ut­ter
Tilb. tid20 min­ut­ter
Sam­let tid40 min­ut­ter
Ret: Hov­e­dret
Køkken: Fran­sk
Diæt: Veg­e­tarisk
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 1 løg (eller 2 små)
  • 300 g por­to­bel­los­vampe (en pakke)
  • 400 g champignon (en stor bakke)
  • 70 g kon­cen­tr­eret tomat­puré (en lille dåse)
  • ¼ l fløde
  • 2 tsk. papri­ka
  • ¼ tsk. røget papri­ka
  • ½ tsk. chiliflager
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
  • 2 dl. vand

Sådan gør du

  • Hak løg og steg dem i en gryde i lidt smør til de er klare.
  • Por­to­bel­los­vampe rens­es og skæres i aflange stykker. Champignon rens­es og skæres i kvarte. Svam­p­ene brunes i flere omgange ved høj varme på pan­den i lidt smør indtil væden er kogt væk. Kry­dr dem med salt og peber, og hæld dem over i gryden.
  • Hæld 2 dl vand i pan­den og lad det hur­tigt koge op.
  • Imens skubbes svampe og løg ud langs gry­dens sider. Put lidt smør i det hul, der derved kom­mer i midten af gry­den og vent, til smør­ret bruser. Tilsæt tomat­puré i den ene side af hul­let og papri­ka og chiliflager i den anden side. Lad svitse lidt, mens du rør­er. Hæld van­det fra pan­den over i gry­den og tilsæt fløden.
  • Lad stroganof­fen sim­re i 5–10 minutter.
  • Smag til med salt og peber.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Vegetarisk stroganoff med portobellosvampe

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften