10-minutters karameller med kondenseret mælk
![Karameller med kondenseret mælk lavet på 10 minutter i mikroovn](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/09/10-minutters-karameller-med-kondenseret-maelk-1200x800-1.jpg)
10-minutter karameller med kondenseret mælk er fuldstændigt uimodståelige vaniljekarameller, som du kan koge på 10 minutter i mikroovnen. Hånden på hjertet, det tager 10 minutter at koge karamellerne i mikroovnen. Men dertil kommer selvfølgelig også den tid, det tager karamelmassen at blive fast i køleskabet. Det kræver lidt tålmodighed.
Karamellerne skal opbevares i køleskab, og de skal være iskolde, når du skærer og pakker dem ind. Ellers risikerer du, at de klistrer.
Jeg bruger en brownieform på 20 x 20 cm, som jeg forer med bagepapir. Når karamellerne er kølet helt af i formen, kan de skæres ud. Alt mellem 2 x 2 cm og 3x3 cm er passende. Skærer du i 2x2 cm, kan du få 9 rækker på hver led, dvs. 81 små karameller. Skære du karamelmassen i 3x3 cm, får du 6 rækker på hver led, dvs. 36 ret store karameller.
Pak karamellerne ind i madpapir (det bæredygtige valg), karamelpapir (det smukke valg) eller vend dem i en af følgende (det hurtige valg): flormelis, kakaopulver eller lakridspulver. Lakridspulver er min favorit, men karamellerne kan godt begynde at klistre lidt efter et par dage.
Du får halvdelen af en dåse kondenseret mælk til overs. Her har jeg samlet alle mine opskrifter med 1/2 dåse kondenseret mælk. Der er flere slags konfekt imellem, fx nutellakuber med nutella (eller nougat) eller hjemmelavet fudge. Skal du have noget at drikke til karamellerne i stedet kan du også lave denne søde, cremede vietnamesiske iskaffe eller fløjlsagtig, sød og frisk avocadosmoothie – de er også begge med en halv dåse. Og har du ikke kondenseret mælk til overs, men kan bare godt lide karamel af kondenseret mælk, så prøv denne usandsynligt gode og meget populære brownie med karamel.
10-minutters karameller med kondenseret mælk
Equipment
- Mikroovn
Ingredienser
- 125 g brun farin
- 125 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker med top
- 125 g smør i tern
- 180 g lys sirup
- 200 g kondenseret mælk 1/2 dåse
Sådan gør du
- Put alle ingredienser i en ovnfast skål og bland det lidt sammen.
- Sæt skålen i mikroovnen Kog 2 minutter ved fuld effekt og rør rundt.
- Kog i 4 minutter og rør rundt.
- Kog 4 minutter.
- Nu skulle karamelmassen gerne være færdig, men det afhænger af mikroovnens effekt. Hvis du er tvivl, kan du teste ved at dryppe en lille smule karamelmasse i et glas med iskoldt vand. Det skal forblive samlet som en kugle, når det rammer vandet. Hvis ikke kan du koge lidt videre i mikroovnen.
- Beklæd en form på 20x20 cm med bagepapir.
- Hæld karamelmassen ud i formen og stil den på køl nogle timer, til den er helt kold og hård.
- Skær karamellerne ud i passende stykker. Hvis karamellerne begynder at klistre, så stil dem på køl igen til de er kolde, før du skærer videre.
- Pak karamellerne ind i papir, eller vend dem i pulver, så de ikke klistrer sammen.
- Opbevar karamellerne i køleskab.
Video
Noter
![](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/10/10-minutters-karameller-med-kondenseret-maelk_800x1200-683x1024.jpg)
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.