Avocadoen > Applecurd – karamelliseret æblesmør – opskrift i airfryer

Apple­curd – karamel­lis­eret æblesmør – opskrift i airfryer

Applecurd - æblesmør med vanilje

Apple­curd er en slags æble­marme­lade som her i min ver­sion får en lækker karamel­lis­eret smag i air­fry­eren. Apple­curd svar­er til lemon­curd, men alt­så med æbler i stedet for cit­roner (dog har jeg ikke tilsat æg, som nor­malt i lemon­curd). Men i mod­sæt­ning til æblesmør, er der rent fak­tisk smør i dette æblesmørepålæg. 

Denne apple­curd er egentlig en æble­marme­lade med vanil­je og cit­ron. Men her smelter jeg først smør og sukker i air­fry­er, før jeg koger massen videre – stadig i air­fry­er. Det giv­er en lidt mere karamel­lis­eret smag, der er virke­lig lækker.

Apple­curd er lækkert som smørepålæg i stedet for æble­marme­lade eller æble­syl­tetøj. Brug det fx på sprøde knæk­brød uden mel – eller som fyld i denne lette æble­lagk­age lavet i air­fry­er.

Apple­curd – karamel­lis­eret æblesmør – opskrift i airfryer

Apple­curd er æble­marme­lade som får en lækker karamel­lis­eret smag i air­fry­eren. Apple­curd kan bruges som smørepålæg, på yoghurt eller som creme i kager.
Forb. tid5 min­ut­ter
Tilb. tid30 min­ut­ter
Sam­let tid35 min­ut­ter
Ret: Syl­tetøj
Antal: 2 glas
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Air­fry­er
  • Stavblender

Ingre­di­enser

  • 400 g æble
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • ½ cit­ron saft og skal
  • 50 g smør
  • ½ vanil­jes­tang

Sådan gør du

  • Put smør og de to slags sukker i et ild­fast fad, der pass­er til din airfryer.
  • Sæt fadet i air­fry­eren ved 200 grad­er i 5 min. til smøret er smeltet og sukker og smør kan røres sammen.
  • Imens skær­er du æblerne i tern.
  • Tilsæt æble, vanil­je og saft og skal af cit­ron og kog i 20 min.
  • Hæld det over i en gryde og lad det køle lidt af.
  • Blend.
  • Kog op og hæld på helt rene, skold­ede glas.

Not­er

Opbe­var i køleskab.

Gode idéer til at få brugt æblerne fra haven

Egentlig hold­er jeg aller­mest af at spise æbler friske, enten som de er, eller på yoghurt som i denne sunde mor­gen­mad a la frugt­salat. Men hvis man har flere æbletræer i haven, er det umuligt at spise alle æblerne, mens de er friske. Så er det godt med andre mulighed­er. Æblek­age med karamelis­eret man­del­crum­ble, som er en smul­dreæblek­age, er nok min yndlingsæblek­age. Et sun­dere alter­na­tiv er æblek­age uden sukker og mel. Jeg har sam­let flere opskrifter med æbler her.

Se nyeste opskrifter på syl­tetøj og marmelade

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Applecurd - karameliseret æblesmør

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften