Avocadoen > Kokosmakronkage med æblecreme – uden mel og bagt i airfryer

Kokos­makro­nk­age med æblecreme – uden mel og bagt i airfryer

Kokosmakronkage med æblecreme

Kokos­makro­nk­age med æblecreme er en lagk­age uden mel. Bun­dene til lagk­a­gen er rørt sam­men af blot tre ingre­di­enser, nem­lig æg, sukker og kokos og bliv­er lækre chewy i air­fry­er. Da kagen er uden mel, at den gluten­fri og også uden stivelse. Cre­men består af apple­curd (som lemon­curd bare med æbler), der er rørt op med flødeskum. Æblecre­men giv­er lige det rette syrlige mod­spil til de søde kokosbunde.

Kagen er nem og hur­tig at lave, hvis man i forve­jen har apple­curd eller en anden form for fast æble­syl­tetøj. Apple­curd giv­er en fastere creme, da der er lidt smør i, men tager læn­gere tid at lave. Æble­syl­tetøj kan laves lyn­hur­tigt i mikroovn. Du find­er opskriften på begge dele her: karamel­lis­eret apple­curd i air­fry­er og æble­syl­tetøj i mikroovn.

Air­fry­eren er virke­lig smart, når man gerne vil bage en lille kage. Fak­tisk har jeg bagt både kokos­makron-bun­dene og apple­curd til æblecre­men i air­fry­eren. Da min air­fry­er har to skuf­fer, pass­er det lige med, at jeg bager de to bunde til kagen i to små ild­fast fade og sæt­ter et fad i hver skuffe i air­fry­eren. Bun­dene kan også bages i ovnen. Så skal du sætte ovnen til 170 grad­er og give dem ca. 20 minutter.

Kagen lægges sam­men og kan spis­es med det samme, men jeg synes også, den er lige så god – eller måske end­da end­nu bedre – efter en dag eller to i køleskabet. 

Kokos­makro­nk­age med æblecreme

Forb. tid5 min­ut­ter
Tilb. tid15 min­ut­ter
Sam­let tid20 min­ut­ter
Ret: Bagværk, Dessert, Kage
Diæt: Gluten­fri
Antal: 6 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Air­fry­er
  • 2 ild­faste fade ca. 15x20 cm

Ingre­di­enser

Bunde:

  • 1 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g kokos

Æblecreme:

  • 300 g apple­curd eller anden form for fast æblesyltetøj
  • 2 dl piske­fløde

Pynt

  • Skovsyre eller fry­setørrede hindbær

Sådan gør du

Bunde

  • Pisk æg, sukker og vanil­jeko­rn, til det er lyst og luftigt
  • Vend kokos­mel i.
  • Læg bagepa­pir i to små ild­faste fade (ca. 15 x 20), og fordel dejen deri.
  • Bag i 14 min­ut­ter ved 160 grad­er i airfryer.
  • Lad bun­dene blive liggende ca. 5 min­ut­ter i air­fry­eren, før du tager dem ud og for­sigtigt trækker papiret af.

Æblecreme

  • Pisk flø­den til flødeskum.
  • Vend lidt flødeskum i apple­curd og bland derefter dette i resten af flødeskummet. 

Sam­ling

  • Læg en kokos­bund på det fad, du vil bruge, og smør med ca. 1/3 æblecreme.
  • Læg den anden bund oven­på og fordel resten af cre­men over top­pen og siderne.
  • Pynt fx med skovsyre.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Husk at du også kan besøge Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Kokosmakronkage uden mel med æblecreme - bagt i airfryer.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften