Avocadoen > Stegte grønne bønner med merian

Stegte grønne bøn­ner med merian

Stegte grønne bønner med meriam

Stegte grønne bøn­ner er tilbe­hør, der pass­er til de fleste slags kød og fisk. Jeg laver ofte bøn­ner i en snæver vend­ing, når jeg har for travlt til at lave salat, eller grøntssagsskuf­fen er løbet tør for friske grøntsager. Her kan frosne bøn­ner red­de dagen og sikre lækkert grønt til aftensmaden. 

Jeg har val­gt at kry­dre de stegte bøn­ner med mer­ian, men det kunne sagtens også være oregano, som min­der meget om mer­ian i sma­gen. Hvidløg, ros­marin, estragon eller timi­an er også godt med bønner. 

Hem­me­lighe­den er at stege bøn­nerne på pan­den i lidt smør. Smør­ret trækker sma­gen frem i bøn­nerne. Derefter skal de ikke koges, men blot stege videre på pan­den i den væske, de selv fri­giv­er. På den måde kan du ser­vere bøn­ner med mass­er af smag og sam­tidig være sikker på, at de bliv­er møre uden at koge ud. 

Jeg bruger frosne bøn­ner direk­te fra fry­seren, men du kan selvføl­gelig også sagtens bruge friske bøn­ner. Det tager læn­gere tid med friske bøn­ner, for­di de skal nippes, dvs. man skær­er den tyn­de spidse ende af bøn­nerne. Så hvis det skal gå hur­tigt, så vælg de frosne.

Grønne bøn­ner – eller hari­cots verts, som de hed­der på fran­sk – kan dyppes i may­on­naise som pommes frittes. Eller spis de stegte bøn­ner med tatarsovs med kry­d­derurter og denne nemme air­fry­er-laks.

Stegte grønne bøn­ner med merian

Stegte grønne bøn­ner er nemt tilbe­hør, der pass­er til de fleste slags kød og fisk. Steg dem i smør og kry­d­derurter på pan­den, og du får møre, smag­fulde bønner. 
Forb. tid10 min­ut­ter
Sam­let tid10 min­ut­ter
Ret: Tilbe­hør
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • stegepande

Ingre­di­enser

  • 1 pose grønne bøn­ner
  • 1 klat smør
  • 1 tsk meri­am
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smøret på pan­den ved mid­del varme og lad det bruse op.
  • Tilsæt mer­ian og lad det stege lidt.
  • Skru højt op for pan­den og hæld bøn­nerne i smørret.
  • Vend rundt, så alle bøn­nerne er vendt i smør­ret. Kry­dr med salat og peber.
  • Læg låg på pan­den og skru ned.
  • Steg videre ved svag varme 5–10 min­ut­ter til bøn­nerne er så møre, som du kan lide dem.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften