Marineret kylling med italienske krydderier
![italiensk marinade til kylling med hvidløg, citron og rosmarin](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/10/marineret-kyllingefilet-med-citron-og-hvidloeg-og-rosmarin_1200x800.jpg)
Vil du gerne have mørt og lækkert kyllingebryst, så prøv marineret kylling med italienske krydderier. Du skal bare bruge fire ingredienser (foruden salt og peber), nemlig olivenolie, citron, hvidløg og rosmarin. Marinaden til kyllingen kan røres sammen på et par minutter. Kyllingefileterne skal ligge i marinaden ca. 1 time, før de steges, men har du travlt, kan du godt nøjes med 15–30 minutter.
Server fx de marinerede kyllingebryster med denne avocadodip, stegte bønner og fransk mormorsalat eller anden grøn salat.
Marineret kylling med italienske krydderier
Equipment
- Pande
Ingredienser
- 4 kyllingebryster eller anden slags kylling uden ben
- 4 spsk. olivenolie
- 1 citron saft og skal
- 2 fed hvidløg presset
- 1 tsk. rosmarin tørret
- 1 tsk. salt
- peber
Sådan gør du
- Riv citronskallen fint ned i en skål med tilhørende låg.
- Press citronsaften saften ned i skålen og bland med olivenolie, knust hvidløg, rosmarin, salt og peber.
- Bank kyllingebrysterne flade med en kødhammer. Hvis kyllingebrysterne er store, kan du skære hvert bryst i 2–3 stykker. Vend kyllingestykkerne i marinaden.
- Stil kyllingen i køleskabet og lad den trække ca. 1 time.
- Brun kyllingefileterne med marinaden på en pande ved god varme ca. 1 minut på hver side. Du behøver ikke at tilføje yderligere fedtstof til panden.
Metode 1: pande
- Læg låg på panden og steg derefter videre ved lavere varme 14–20 minutter alt efter størrelsen på kyllingestykkerne.
Metode 2: pande og ovn
- Tænd ovnen på 200 grader (185 grader varmluft). Læg kyllingefileterne i et ildfast fad og dæk det med vådt bagepapir. Giv dem 20–25 minutter i ovnen.
Temperatur
- Er du i tvivl, om kyllingen er færdig, kan du måle temperaturen med et stegetermometer. Temperaturen på kyllingebrystet skal være over 75 grader.
4 tips til mør kylling – sådan får du mør og saftig kylling
- Mariner kyllingefileterne en time, gerne mere. Citronen i denne marinade hjælper med at gøre kyllingen mør.
- Bank kyllingestykkerne med en kødhammer, inden de steges.
- Pas på ikke at stege ved alt for varme efter at kyllingen er brunet. Ved at stege langsomt, får du mere mør kylling.
- Lad kyllingen hvile 10 minutter før servering.
Hvilken slags kylling kan du bruge til denne kyllingemarinade?
Du kan bruge alle slags kylling uden ben – filet, inderfilet, udbenet lårfilet eller helt kyllingebryst. Kan du godt lide smagskombinationen med citron, hvidløg og rosmarin, men står med en hel kylling, så prøv denne sommerfuglekylling med citrus og hele hvidløg.
Andre forslag til aftensmad
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
![Italiensk marinade til kylling med citron, hvidløg og rosmarin](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/10/italiensk-kyllingemarinade-med-citron-hvidloeg-rosmarin_800x1200-683x1024.jpg)