Avocadoen > Marineret kylling med italienske krydderier

Marineret kylling med ital­ienske krydderier

italiensk marinade til kylling med hvidløg, citron og rosmarin

Vil du gerne have mørt og lækkert kyllinge­bryst, så prøv marineret kylling med ital­ienske kry­d­derier. Du skal bare bruge fire ingre­di­enser (foru­den salt og peber), nem­lig oliveno­lie, cit­ron, hvidløg og ros­marin. Mari­naden til kyllin­gen kan røres sam­men på et par min­ut­ter. Kyllinge­fileterne skal ligge i mari­naden ca. 1 time, før de steges, men har du travlt, kan du godt nøjes med 15–30 minutter.

Serv­er fx de marinerede kyllinge­brys­ter med denne avo­cadodip, stegte bøn­ner og fran­sk mor­mor­salat eller anden grøn salat.

Marineret kylling med ital­ienske krydderier

Mør og lækker marineret kylling med ital­ienske kry­d­derier. Du skal bruge 4 ingre­di­enser, cit­ron, hvidløg, ros­marin + oliveno­lie. Mariner kyllin­gen 30–60 min. 
Forb. tid14 min­ut­ter
Tilb. tid16 min­ut­ter
Mariner­ing1 time
Sam­let tid1 time 30 min­ut­ter
Ret: Aftens­mad
Køkken: Ital­ien­sk
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Pande

Ingre­di­enser

  • 4 kyllinge­brys­ter eller anden slags kylling uden ben
  • 4 spsk. oliveno­lie
  • 1 cit­ron saft og skal
  • 2 fed hvidløg pres­set
  • 1 tsk. ros­marin tør­ret
  • 1 tsk. salt
  • peber

Sådan gør du

  • Riv cit­ron­skallen fint ned i en skål med tilhørende låg.
  • Press cit­ron­saften saften ned i skålen og bland med oliveno­lie, knust hvidløg, ros­marin, salt og peber. 
  • Bank kyllinge­brys­terne flade med en kød­ham­mer. Hvis kyllinge­brys­terne er store, kan du skære hvert bryst i 2–3 stykker. Vend kyllingestykkerne i marinaden.
  • Stil kyllin­gen i kølesk­a­bet og lad den trække ca. 1 time.
  • Brun kyllinge­fileterne med mari­naden på en pande ved god varme ca. 1 min­ut på hver side. Du behøver ikke at til­fø­je yderligere fedt­stof til panden. 

Metode 1: pande

  • Læg låg på pan­den og steg derefter videre ved lavere varme 14–20 min­ut­ter alt efter stør­relsen på kyllingestykkerne.

Metode 2: pande og ovn

  • Tænd ovnen på 200 grad­er (185 grad­er varm­luft). Læg kyllinge­fileterne i et ild­fast fad og dæk det med vådt bagepa­pir. Giv dem 20–25 min­ut­ter i ovnen. 

Tem­per­atur

  • Er du i tvivl, om kyllin­gen er færdig, kan du måle tem­per­a­turen med et stegeter­mome­ter. Tem­per­a­turen på kyllinge­brys­tet skal være over 75 grader.

4 tips til mør kylling – sådan får du mør og saftig kylling

  • Mariner kyllinge­fileterne en time, gerne mere. Cit­ro­nen i denne mari­nade hjælper med at gøre kyllin­gen mør.
  • Bank kyllingestykkerne med en kød­ham­mer, inden de steges.
  • Pas på ikke at stege ved alt for varme efter at kyllin­gen er brunet. Ved at stege lang­somt, får du mere mør kylling.
  • Lad kyllin­gen hvile 10 min­ut­ter før servering.

Hvilken slags kylling kan du bruge til denne kyllingemarinade?

Du kan bruge alle slags kylling uden ben – filet, inder­filet, udbenet lår­filet eller helt kyllinge­bryst. Kan du godt lide smagskom­bi­na­tio­nen med cit­ron, hvidløg og ros­marin, men står med en hel kylling, så prøv denne som­merfuglekylling med cit­rus og hele hvidløg

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Italiensk marinade til kylling med citron, hvidløg og rosmarin

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften