Rocky road – verdens nemmeste konfekt
Rocky Road egentlig ikke en opskrift på konfekt. Det er mere sådan her, du gør af alle dine rester af chokolade, marcipan, skumfiduser eller nødder, når du har lavet konfekt. Det kræver hverken særligt udstyr eller at man er superdygtig til konfekt. Det er bare at smelte chokolade og hælde det over ingredienserne. Det betyder også, at denne form for konfekt er særlig velegnet til børn. Det sværeste er ventetiden, når chokoladen skal størkne i køleskabet.
Så herunder har jeg blot givet dig en fremgangsmåde til at lave ‘knas på vejen’, som det kunne hedde på dansk. Fyldet vælger du selv. Hvis du vil lave konfekten på billedet her, skal du bruge hvid chokolade, pistacienødder og skumfiduser klippet i stykker – eller miniskumfiduser.
Jeg kan virkelig godt lide idéen om restekonfekt. Det er så godt, at man har noget at bruge de søde ting til, man har tilovers. Og så er denne konfekt også altid en overraskelse, da den vil være vidt forskellig fra gang til gang.
Hvad kan man putte i rocky road?
Alt er tilladt, når man laver rocky road, så det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser. Du tager rester af chokolade, smelter og hælder i en form sammen med andre godter. Og på mærkelig vis kommer denne restekonfekt altid til at se ekstremt lækker og indbydende ud. Det kan faktisk ikke gå galt. Som navnet antyder, skal konfekten netop være ujævn og med fyld i forskellige størrelser og farver. Se forslag til, hvad du kan bruge i rocky road herunder:
Rocky road – verdens nemmeste konfekt
Ingredienser
- chokolade Du kan bruge alle slags – hvid, lys eller mørk
Ideer til rocky road-fyld?
- Skumfiduser klippet i mindre stykker eller miniskumfiduser
- Alle former for nødder med eller uden salt fx mandler, hasselnødder, valnødder, macadamianødder, peanuts, pistacienødder
- Marcipan
- Bløde karameller
- Blød lakrids
- Vingummier
- Knuste bolsjer eller bolsjestænger
- Fransk nougat
- Tørret frugt som dadler klippet i mindre stykker eller tranebær
- Kerner eller frø fx græskarkerner eller solsikkefrø
- Småkager i mindre stykker
Sådan gør du
- Læg et stykke bagepapir eller pergament i en bøtte med tilhørende låg, der passer til mængden af chokolade. Du skal have chokolade nok til, at du kan dække hele formen.
- Fordel dit fyld i formen. Større ting som karameller eller skumfiduser klippes i stykker.
- Smelt chokoladen (med mindre den allerede er smeltet) og hæld den over fyldet.
- Sæt i køleskabet et par timer
- Skær konfekten ud i ujævne stykker.
Andre opskrifter på konfekt
- Minikokosmakroner med hvid chokolade – opskrift i ovn og airfryer
- Rocky road – verdens nemmeste konfekt
- 10-minutters karameller med kondenseret mælk
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.