Avocadoen > Harlekinkager – glutenfri småkager med romglasur

Harlekink­ager – gluten­fri småk­ager med romglasur

Harlekinkager med romsmag, pyntet med glasur og krymmel

De her harlekink­ager er virke­lig lækre, og de er helt uden hvedemel eller andre for­mer for korn og der­for gluten­fri. Småk­agerne er inspir­eret af fedte­brød, men de er uden smør, så det vil ikke være helt rigtigt at kalde dem fedtebrød. 

Harlekink­ager er ret bil­lige gluten­fri småk­ager, der stadigvæk er meget fes­tlige. De er ret alsidi­ge, så jeg synes, de kan bruges både til børne­fød­sels­dag eller jul – og alt det midt imellem. Hvis du synes, det bliv­er for sødt med glasur, kan du nøjes med at drysse med lidt krym­mel eller frisk kokos, lige når de kom­mer ud af ovnen (du skal så ikke vende kagen om).

Du kan også vælge at overtrække de gluten­fri småk­ager med choko­lade. Kokosk­agerne er virke­lig gode med choko­lade og på den måde behold­er de deres sprød­hed. Hvis du væl­ger at overtrække med choko­lade, kan du putte romessens i kagede­jen i stedet for i glasuren.

Sådan får du fine rombe­formede småkager

Harlekink­agerne bages i en firkant på 20x30 cm og skæres ud i harlek­in­tern, når de er bagt og overtrukket med glasur og krym­mel. For at lave rombe­formede kager skær­er man diag­onalt fra hjørne til hjørne. Man starter med at skære fra midten af kagen og slut­ter i hjørn­erne. Det er meget nemt, men jo ikke til at reg­ne ud, hvis man aldrig har lavet rombe­formede småk­ager før.

For at kokosk­agerne kan skæres pænt ud, skal man ramme den rette bagetid, hvor de er sprøde, men stadig bløde nok til, at de kan skæres uden at smul­dre. I min ovn er det 14 min­ut­ter, men du må selvføl­gelig prøve dig frem. Bager du på bage­plade i stedet for i en form, skal de måske have et par min­ut­ter min­dre. De skal have en jævn lyse­brun farve, når du tager dem ud af ovnen.

Et andet fif er at vende kagen om, så bun­den kom­mer øverst og top­pen ned­er­st, før du smør­er rom­glasur på. Bun­den er mere jævn, og top­pen klistr­er min­dre, så det er nem­mere, når de vender omvendt.

Jeg bruger en lin­eal, som jeg skær­er efter, og det er den, der afgør bred­den på kagerne. Lykkes det ikke at få skarpe harlekink­ager, så fort­vivl ikke. Det ser også ret lækkert ud, hvis man skær­er eller brækker dem ud i rustikke stykker, som jeg har gjort i disse kokos­brud – bort­set fra, at så er de jo ikke rigtigt harlekink­ager mere (haha).

Harlekink­ager – gluten­fri småk­ager med romglasur

Harlekink­ager er meget lækre gluten­fri kokosk­ager med roms­mag. Småk­agerne min­der om fedte­brød uden smør. De pyntes fint med glasur og krym­mel eller chokolade.
Forb. tid5 min­ut­ter
Tilb. tid14 min­ut­ter
Køletid1 time
Sam­let tid1 time 19 min­ut­ter
Ret: Bagværk
Diæt: Gluten­fri
Antal: 30 stk
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 1 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g kokos
  • 1 tsk. vanil­jepul­ver*

Glasur

  • 200 g flormelis
  • 4 tsk. romessens
  • 4 tsk kogende vand
  • Farvet krym­mel*

Alter­na­tiv pynt

  • 115 g halvmørk choko­lade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Pisk æg, sukker og vanil­je. til det er lyst og luftigt.
  • Vend kokos­mel i.
  • Bred dejen ud på bagepa­pir i en form på 20x30 cm eller tegn en firkant på bagepa­piret på en bage­plade og fordel dejen i firkanten.
  • Bag i ovnen ved 180 grad­er i 14 min­ut­ter (evt. lidt kor­tere, hvis du bager på bage­plade). Kagen skal være jævnt lysebrun.
  • Når bun­den er afkølet vendes den om, og bagepa­piret trækkes for sigtigt af.

Glasur

  • Bland flormelis, vand og romessens.
  • Fordel på kagen og drys øje­b­likke­ligt med krymmel.

Alter­na­tiv pynt

  • Smelt choko­laden og smør det på bun­den og drys med krymmel. 

Udskæring

  • Lad glasuren tør og skær ud i harlek­in­tern diag­onalt fra hjørne til hjørne.

*Hvis kagerne skal være gluten­fri, så husk at sørge for, at dit krym­mel eller vanil­jepul­ver er glutenfrit.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Husk at du også kan besøge Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Kager med kokosmel

Kokos­mel kan også hed­de revet kokos eller groft kokos­mel – du kan sagtens bruge begge dele. Du kan dog  ikke bruge kokos­fiber­mel – det er noget andet. Kokos­mel er et godt alter­na­tiv til hvedemel, så jeg har en del opskrifter med kokos­mel. Her kan du se alle Avo­ca­doens opskrifter med kokos.

Harlekinkager i rombeform med romglasur og krymmel
Harlekin-kager med kokos, chokolade og krymmel

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften