Harlekinkager – glutenfri småkager med romglasur
De her harlekinkager er virkelig lækre, og de er helt uden hvedemel eller andre former for korn og derfor glutenfri. Småkagerne er inspireret af fedtebrød, men de er uden smør, så det vil ikke være helt rigtigt at kalde dem fedtebrød.
Harlekinkager er ret billige glutenfri småkager, der stadigvæk er meget festlige. De er ret alsidige, så jeg synes, de kan bruges både til børnefødselsdag eller jul – og alt det midt imellem. Hvis du synes, det bliver for sødt med glasur, kan du nøjes med at drysse med lidt krymmel eller frisk kokos, lige når de kommer ud af ovnen (du skal så ikke vende kagen om).
Du kan også vælge at overtrække de glutenfri småkager med chokolade. Kokoskagerne er virkelig gode med chokolade og på den måde beholder de deres sprødhed. Hvis du vælger at overtrække med chokolade, kan du putte romessens i kagedejen i stedet for i glasuren.
Sådan får du fine rombeformede småkager
Harlekinkagerne bages i en firkant på 20x30 cm og skæres ud i harlekintern, når de er bagt og overtrukket med glasur og krymmel. For at lave rombeformede kager skærer man diagonalt fra hjørne til hjørne. Man starter med at skære fra midten af kagen og slutter i hjørnerne. Det er meget nemt, men jo ikke til at regne ud, hvis man aldrig har lavet rombeformede småkager før.
For at kokoskagerne kan skæres pænt ud, skal man ramme den rette bagetid, hvor de er sprøde, men stadig bløde nok til, at de kan skæres uden at smuldre. I min ovn er det 14 minutter, men du må selvfølgelig prøve dig frem. Bager du på bageplade i stedet for i en form, skal de måske have et par minutter mindre. De skal have en jævn lysebrun farve, når du tager dem ud af ovnen.
Et andet fif er at vende kagen om, så bunden kommer øverst og toppen nederst, før du smører romglasur på. Bunden er mere jævn, og toppen klistrer mindre, så det er nemmere, når de vender omvendt.
Jeg bruger en lineal, som jeg skærer efter, og det er den, der afgør bredden på kagerne. Lykkes det ikke at få skarpe harlekinkager, så fortvivl ikke. Det ser også ret lækkert ud, hvis man skærer eller brækker dem ud i rustikke stykker, som jeg har gjort i disse kokosbrud – bortset fra, at så er de jo ikke rigtigt harlekinkager mere (haha).
Harlekinkager – glutenfri småkager med romglasur
Ingredienser
- 1 æg
- 100 g sukker
- 100 g kokos
- 1 tsk. vaniljepulver*
Glasur
- 200 g flormelis
- 4 tsk. romessens
- 4 tsk kogende vand
- Farvet krymmel*
Alternativ pynt
- 115 g halvmørk chokolade
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader
- Pisk æg, sukker og vanilje. til det er lyst og luftigt.
- Vend kokosmel i.
- Bred dejen ud på bagepapir i en form på 20x30 cm eller tegn en firkant på bagepapiret på en bageplade og fordel dejen i firkanten.
- Bag i ovnen ved 180 grader i 14 minutter (evt. lidt kortere, hvis du bager på bageplade). Kagen skal være jævnt lysebrun.
- Når bunden er afkølet vendes den om, og bagepapiret trækkes for sigtigt af.
Glasur
- Bland flormelis, vand og romessens.
- Fordel på kagen og drys øjeblikkeligt med krymmel.
Alternativ pynt
- Smelt chokoladen og smør det på bunden og drys med krymmel.
Udskæring
- Lad glasuren tør og skær ud i harlekintern diagonalt fra hjørne til hjørne.
*Hvis kagerne skal være glutenfri, så husk at sørge for, at dit krymmel eller vaniljepulver er glutenfrit.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Husk at du også kan besøge Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.
Se nyeste opskrifter på småkager uden mel
Kager med kokosmel
Kokosmel kan også hedde revet kokos eller groft kokosmel – du kan sagtens bruge begge dele. Du kan dog ikke bruge kokosfibermel – det er noget andet. Kokosmel er et godt alternativ til hvedemel, så jeg har en del opskrifter med kokosmel. Her kan du se alle Avocadoens opskrifter med kokos.