Kokosbrud – sprøde glutenfri kokoskager med hindbær
![Kokoskager med chokolade og tørret hindbær](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/12/kokoskager-med-toerret-hinbaer-1200x800-1.jpg)
Med disse kokosbrud er det lykkedes at lave sprøde glutenfri småkager uden mel eller andre former for korn. De nemme kokoskager er pyntet med chokolade og frysetørret hindbær. Opskriften minder om harlekinkager, som også er med kokos, men de smager meget anderledes pga. chokoladen og de frysetørrede hindbær, som giver et rigtig lækkert syrligt modspil til de søde kager.
Det er egentlig ikke så nemt at lave småkager uden mel, da de er svære at få sprøde. Her får du småkager, som er sprøde udenpå med en lille smule chewiness i midten fra kokosmelet. Kokosbrud er ikke kun glutenfri, men også uden smør eller olie, dvs. de indeholder kun det naturlige fedtindhold fra kokos, æg og chokolade.
Småkagerne bages i en bradepande og skæres ud, når de bagt og pyntet med chokolade og hindbær. Kokoskagerne bliver bedst, når man rammer den rette bagetid, hvor de er sprøde uden at blive hårde. I min ovn er det 14 minutter, men du må selvfølgelig prøve dig frem. De skal have en jævn lysebrun farve, når du tager dem ud af ovnen. Det ser ret lækkert ud, hvis man skærer eller brækker dem ud i rustikke stykker, men du kan også skære dem ud i firkanter, hvis det passer dig bedre.
Kokos er et godt alternativ til at bage med hvedemel, så jeg har en del opskrifter med kokosmel. Her kan du se alle Avocadoens opskrifter med kokos.
Kokosbrud – sprøde glutenfri kokoskager med tørret hindbær
Equipment
- Bradepande 20x30
Ingredienser
- 1 æg
- 100 g sukker
- 100 g kokos
- ½ tsk. vaniljepulver*
- 115 g halvmørk chokolade
- Frysetørret hindbær Alternativt kan du bruge lidt revet skal fra en økoappelsin
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader
- Pisk æg, sukker og vanilje til det er lyst og luftigt.
- Vend kokosmel i.
- Bred dejen ud i en firkant på 20×30 cm på et stykke bagepapir.
- Bag i almindelig ovn ved 180 grader i 10–12 minutter.
- Når bunden er afkølet vendes den om, og bagepapiret trækkes forsigtigt af.
- Smelt chokoladen og smør det på bunden.
- Drys med det samme med frysetørret hindbær.
- Skær eller bræk ud i passende stykker.
Tips til at lave kokoskagerne
- Kokosmel kan også hedde revet kokos og groft kokosmel – du kan sagtens bruge begge dele. Du kan ikke bruge kokosfibermel – det er noget andet.
- Vend kagen om, så bunden kommer øverst og toppen nederst, før du smører chokolade på. Bunden er mere jævn, og toppen klistrer mindre, så det er nemmere, når de vender omvendt.
- Hvis du undlader chokoladeovertræk er dette billige småkager. I stedet for chokolade kan du nøjes med at drysse med lidt krymmel eller frisk kokos, lige når de kommer ud af ovnen (du skal så ikke vende kagen om).
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Husk at du også kan besøge Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.
Se nyeste opskrifter på kager uden mel
- Sådan kan du undgå bløde småkager: genbag småkager i airfryer
- Glutenfri cookies med chokolade – cookies af mandelmel
- Ginger cookies – sprøde glutenfri ingefærsmåkager
*Hvis kagerne skal være glutenfri, så husk at sørge for, at dit krymmel eller vaniljepulver er glutenfrit.
![Kokosbrud er kager uden mel](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/12/kokosbrud-kager-uden-mel-800x1200.png)