Avocadoen > Sellerifritter i ovn

Sel­l­er­ifrit­ter i ovn

Sellerifritter i ovn

Det er nemt at lave sel­l­er­ifrit­ter i ovn. Jeg skær­er sel­l­eri ud i stave, vender dem i oliveno­lie og bred­er dem ud på en brade­pande. Sel­l­er­ifrit­ter skal have ca. 30 min­ut­ter i ovnen

Frit­ter lavet af sel­l­eri har den karak­ter­is­tiske sel­l­eris­mag, så denne form for frit­ter er for dem, der kan lide sma­gen af sel­l­eri. Det kan de fær­reste børn, så det er nok mest et tilbe­hør for voksne.

Kartofler er noget af det, jeg savn­er mest ved at spise mad uden stivelse. Sel­l­er­ifrit­ter er et godt alter­na­tiv til pommes frites, da de kun inde­hold­er 0,37 stivelse pr. 100 g. De er også rimeligt keto-ven­lige i min­dre mængder, da sel­l­eri kun inde­hold­er 4,2 g kul­hy­drat pr. 100 g.

Jeg bruger sel­l­er­ifrit­terne til de ret­ter, hvor jeg ellers ville spise pommes frites. De smager godt, men de bliv­er ikke sprøde som almin­delige frit­ter. Så hvis du for­ven­ter sprøde frit­ter, er det alt­så ikke denne opskrift, du skal gå med. 

Du kan også lave sel­l­er­ifrit­ter i air­fry­er. Sel­l­er­ifrit­ter i ovn bliv­er akku­rat lige så gode, som når du laver den i air­fry­er, men det er lidt nem­mere at ryste dem rundt i air­fry­eren. I ovnen skal man være lidt for­sigtig, når man vender rundt i dem. 

Brug fx sel­l­er­ifrit­ter som tilbe­hør til gry­deretter som veg­e­tarisk stroganoff med por­to­bel­los­vape.

Skal du bruge en dip til dine sel­l­er­ifrit­ter, så prøv fx avo­cadobear­naise,haydari med gril­let peber­frugt eller tatarsauce med kry­d­derurter og kapers.

Sel­l­er­ifrit­ter i ovn

Sel­l­er­ifrit­ter er et lækkert alter­na­tiv til tra­di­tionelle frit­ter og er per­fek­te som tilbehør.
Forb. tid15 min­ut­ter
Tilb. tid30 min­ut­ter
Sam­let tid45 min­ut­ter
Ret: Tilbe­hør
Diæt: Veg­an­sk, Vegetarisk
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 1 sel­l­eri (2, hvis det er små selleriknolde)
  • 2 spsk. oliveno­lie
  • Salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 230 grad­er almin­delig ovn.
  • Skære top­pen og bun­den af sellerien.
  • Skær skrællen af hele vejen rundt.
  • Vask sel­l­e­rien – og skærebrættet.
  • Skær sel­l­e­rien i skiv­er, der er ca. 1 cm tykke.
  • Skære hver skive i stave på 1 cm. Er knold­en meget stor, kan sel­l­er­ifrit­terne deles i to.
  • Læg sel­l­er­ifrit­terne på en bage­plade med bagepapir.
  • Læg sel­l­er­ifrit­terne på en bage­plade med bagepa­pir og vend dem i olivenolie.
  • Bag dem i ovnen i ca. 30 min­ut­ter. Rør rundt et par gange undervejs.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

2 Comments

  1. Knold­sel­leri er rig på stivelse og fibre, så det er mis­visende at skrive at den er fri for stivelse. Efter under­søgelse af stivelse i knold­sel­leri ser jeg dog er der er 4g kul­hy­drat pr. 100g, så den kan gå ind under KETO. Dog skal der ikke så meget til, før man når 100 g af denne skønne rodfrugt 🙂

    1. Hej Tan­ja.
      Tak for kom­mentaren 😀. Og ja, jeg synes også, at sel­l­eri er en skøn grøntsag. Du har ret i, at knold­sel­leri ikke er helt fri for stivelse, men det er meget meget lidt, idet der er 0,37 gram pr. 100 g (husk at stivelse og kul­hy­drater ikke er det samme). For mig er stivelsesind­hold­et så lavt i sel­l­eri, at det er ube­ty­deligt – 1/3 af, hvad der er i grønne bøn­ner og langt min­dre end i kartofler med 16,7 g, som jo typisk er den grøntsag, man laver pommes frites af. Jeg kan dog godt se, at for­mu­lerin­gen kan skabe forvir­ring, så jeg vil præ­cis­ere det i tek­sten. Tak for­di du gjorde opmærk­som på det.
      Mange hilsner
      Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften