Avocadoen > Ginger cookies – sprøde glutenfri ingefærsmåkager

Gin­ger cook­ies – sprøde gluten­fri ingefærsmåkager

Ingefærsmåkager - ginger cookies

Avo­ca­doens bud på gluten­fri inge­færsmåk­ager er egentlig en slags man­del­makro­ner med inge­fær. Gin­ger cook­ies, som vi jo også kalder dem i Dan­mark, er en af de få småk­ager (ud over choko­lade cook­ies og lakrids cook­ies), som jeg kan spise året rundt. Inge­færk­ager er af en eller anden grund bare så lette at elske. Men de er nu ekstra gode til jul med deres kry­drede og søde smag. 

Inge­færk­agerne har en fin man­dels­mag for­di jeg har erstat­tet hvedemel med man­delmel. De er alt det en inge­færsmåk­age skal være: sprøde uden­på og let chewie indeni med den karak­ter­is­tiske kry­drede smag af ingefær. 

De gluten­fri inge­færsmåk­ager bages med blot 4 ingre­di­enser, og de er meget nemme at lave. Du kan vælge at købe man­delmel, eller lave det selv af man­dler. Det kræver, at du har en god mini­hakker eller blender, der kan for­van­dle man­dlerne til fint man­delmel. Jeg synes, inge­færk­ager skal bages med brun farin for at få den rigtige dybe smag, men du kan godt bruge sukker – eller rørsukker. 

Gin­ger cook­ies – sprøde gluten­fri ingefærsmåkager

Avo­ca­doens gluten­fri inge­færsmåk­ager, gin­ger cook­ies, er sprøde uden­på og chewie indeni med den karak­ter­is­tiske kry­drede smag af inge­fær. Så lette at elske!
Forb. tid15 min­ut­ter
Tilb. tid12 min­ut­ter
Sam­let tid27 min­ut­ter
Ret: Kage
Køkken: engel­sk
Diæt: Gluten­fri
Antal: 24 stk.
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 1 æg
  • 100 g brun farin
  • 190 g man­dler hakket til mel
  • 2 tsk. inge­fær

Sådan gør du

  • Tænd ovnene på 180 grader.
  • Pisk æg, brun farin og inge­fær nogle par min­ut­ter til blandin­gen er lys og luftig.
  • Form dem til runde kager og sæt dem på en bageplade
  • Bag inge­færk­agerne til de er lyse­brune, ca. 12 min.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Husk at du også kan besøge Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften