Ginger cookies – sprøde glutenfri ingefærsmåkager
Avocadoens bud på glutenfri ingefærsmåkager er egentlig en slags mandelmakroner med ingefær. Ginger cookies, som vi jo også kalder dem i Danmark, er en af de få småkager (ud over chokolade cookies og lakrids cookies), som jeg kan spise året rundt. Ingefærkager er af en eller anden grund bare så lette at elske. Men de er nu ekstra gode til jul med deres krydrede og søde smag.
Ingefærkagerne har en fin mandelsmag fordi jeg har erstattet hvedemel med mandelmel. De er alt det en ingefærsmåkage skal være: sprøde udenpå og let chewie indeni med den karakteristiske krydrede smag af ingefær.
De glutenfri ingefærsmåkager bages med blot 4 ingredienser, og de er meget nemme at lave. Du kan vælge at købe mandelmel, eller lave det selv af mandler. Det kræver, at du har en god minihakker eller blender, der kan forvandle mandlerne til fint mandelmel. Jeg synes, ingefærkager skal bages med brun farin for at få den rigtige dybe smag, men du kan godt bruge sukker – eller rørsukker.
Ginger cookies – sprøde glutenfri ingefærsmåkager
Ingredienser
- 1 æg
- 100 g brun farin
- 190 g mandler hakket til mel
- 2 tsk. ingefær
Sådan gør du
- Tænd ovnene på 180 grader.
- Pisk æg, brun farin og ingefær nogle par minutter til blandingen er lys og luftig.
- Form dem til runde kager og sæt dem på en bageplade
- Bag ingefærkagerne til de er lysebrune, ca. 12 min.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Husk at du også kan besøge Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.
Se nyeste opskrifter på småkager uden mel
- Sådan kan du undgå bløde småkager: genbag småkager i airfryer
- Glutenfri cookies med chokolade – cookies af mandelmel
- Ginger cookies – sprøde glutenfri ingefærsmåkager