Chiagrød med hytteost og kakifrugt – morgenmad eller sund dessert
Chiagrød med hytteost og kakifrugt er sød, cremet og samtidig mættende morgenmad – eller en sund dessert. Det afhænger af, om du bruger frisk eller syltet kakifrugt på chiagrøden.
Til morgenmad ville jeg vælge frisk kakifrugt. Behold skrællen på kakifrugten. Den har en dejlig lidt nøddeagtig smag, og så er det lidt bid i, som sammen med pekannødder giver kontrast til den bløde cremede grød. Chiagrøden smages til med vanilje og, så skal den også lige have et drys kanel, som er virkelig godt til chiagrøden og kakifrugten. Så har du en meget lækker og mættende morgenmad.
Chiagrød med hytteost er morgenmad, der kan holde sulten væk langt op ad dagen. Chiafrø er både fiberrige og indeholder også en del protein, så når man blander chiafrø med hytteost, får man dobbelt op på protein. Der er faktisk mere protein i hytteost end i skyr, som jo ellers er kendt for at indeholde meget protein.
Jeg foreslår kokosmælk til opskriften; det synes jeg er bedst. Man kan også bruge almindelig mælk eller A38. Mandelmælk, som mange bruger, synes jeg har for lidt smag – mandelmælk består trods alt også kun er 2–3% mandler (resten er vand).
Sund dessert med syltet kakifrugt
Du kan også forvandle chiagrøden til en sund dessert med syltet kakifrugt. Her laver jeg en dobbelt portion kakisyltetøj i mikroovnen. Det gyldengule kakifrugtsyltetøj får næsten sirupsagtig konsistens i mikoovnen og passer helt perfekt til chiagrøden. Syltet kakifrugt lægges i bunden af små glas, og så fyldes op med chiagrød og lidt mere af kakisyltetøjet. Til sidst toppes med kanel og pekannødder til en sund og mættende dessert. Der er lidt sukker i de syltede kakifrugter, men ellers er det kokosmælken, der sørger for, at desserten bliver sød og cremet.
Hytteost er jo ikke egentlig ost, men et mildt mælkeprodukt, der kan bruges både i det søde og salte køkken. Jeg har egentlig aldrig brugt hytteost i chiagrød før, og blev overrasket over, hvor godt chiagrøden smager med hytteost. Jeg synes faktisk, at hytteosten er bedre i chiagrøden end både skyr og græsk yoghurt. Og så er hytteost mager, så den er med til at gøre chiagrøden mere let. Du kan vælge at blende den for at få en mere cremet version af chiagrøden, men du behøver ikke.
Her finder du mere inspiration til, hvordan man kan bruge kakifrugt.
Chiagrød med hytteost og kakifrugt
Ingredienser
- 1 dåse kokosmælk
- 400 g hytteost
- 3–4 spsk chiafrø
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 spsk. kanel
- 1 håndfuld pekannødder hakkede – eller andre nødder
Som morgenmad
- 2 kakifrugter skåret i små tern
Som sund dessert
- 1 portion kakisyltetøj
Sådan gør du
- Rør kokosmælk, vanilje og chiafrø sammen. Det skal trække mindst fire timer, men gerne natten over i køleskabet.
- Rør eller pisk hytteost sammen med chiagrøden. Du kan evt. blende hytteosten først.
- Put halvdelen af kakifrugten i 6 glas.
- Fordel chiagrøden i glassene og drys kanel over.
- Fordel resten af kakifrugten over chiagrøden.
- Drys med hakkede pekannødder.
Noter
Andre opskrifter på morgenmad og sunde desserter
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Husk at du også kan besøge Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.