Avocadoen > Glutenfri cookies med chokolade – cookies af mandelmel

Gluten­fri cook­ies med choko­lade – cook­ies af mandelmel

Sprøde, tynde, glutenfri cookies med chokoladestykker

Disse gluten­fri cook­ies med choko­lade er sprøde og karamel­lis­erede på den helt rigtige måde. Med denne opskrift får du store og meget tyn­de choko­lade­cook­ies, der er helt på højde med almin­delige cook­ies – hvis ikke bedre. Og det er på trods af, at de ikke har set skyggen af hvedemel.

Sprøde nybagte cookies med chokolade

Til denne opskrift vil jeg ikke anbe­fale færdigkøbt man­delmel. Der­i­mod skal bruge en mini­hakker til at hakke man­dlerne så fint, som man nu kan i en mini­hakker (men ikke til mel). Det giv­er et helt andet resul­tat, end hvis man bruger færdigkøbt man­delmel. Du kan godt bruge man­delmel frem for selv at hakke man­dlerne, men resul­tatet giv­er tykkere og meget blødere cookies.

Sørg for at sætte småk­agerne med god afs­tand på bage­pladen. De fly­der tem­melig meget ud, så jeg nøjes med at bage seks ad gan­gen fordelt på to plad­er. Det er lidt en kun­st at vide, hvornår choko­lade­cook­ies er færdi­ge, da de stadig er bløde, når de kom­mer ud af ovnen. Jeg ple­jer at kigge efter far­ven på kan­ten, som skal være gylden­brun uden at være for mørk.

Egentlig synes jeg, at småk­ager hør­er julen til, men det gælder bestemt ikke choko­lade­cook­ies. Dem kan jeg godt have lyst til året rundt. Du er ret frit valg med typen af choko­lade. Hakket choko­lade er godt, men du kan også vælge choko­ladek­nap­per. Choko­lade med appelsin er også godt. I det hele taget er choko­lade bare godt i kager. Avo­ca­doens mest pop­ulære gluten­fri kage er da også brown­ie med choko­lade og karamel.

Gluten­fri cook­ies med chokolade

Store gluten­fri cook­ies med choko­lade. Disse småk­ager bliv­er sprøde og karamel­lis­erede på den helt rigtige måde med fint hakkede man­dler frem for mandelmel.
Forb. tid20 min­ut­ter
Tilb. tid12 min­ut­ter
Sam­let tid32 min­ut­ter
Ret: Bagværk
Køkken: Amerikan­sk
Diæt: Gluten­fri
Antal: 12
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 100 g blødt smør
  • 75 g brun farin
  • 1 æg
  • 150 g man­dler hakket fint i minihakker
  • 1 tsk. bagepul­ver
  • ¼ teske­fuld salt
  • 1 tsk vanil­jepul­ver
  • 100 g hakket choko­lade (lys eller mørk)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° almin­delig ovn.
  • Pisk smør og brun farin sam­men til det er luftigt.
  • Rør æg i.
  • Bland man­delmel, bagepul­ver, vanil­je og salt sam­men og vend det i dejen.
  • Hak choko­laden og vend den i dejen.
  • Brug en spis­eske til at sætte små kugler af dej på en bage­plade med bagepa­pir. Hvis du vil veje dem af, skal de veje 35–30 afhængigt af, hvor stort ægget er. Der kan være seks på bageplade.
  • Bag småk­agerne i ovnen i 12–14 min­ut­ter. De skal være gyldne i kanten.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Stabel af tynde chokoladecookies

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften