Glutenfri cookies med chokolade – cookies af mandelmel
Disse glutenfri cookies med chokolade er sprøde og karamelliserede på den helt rigtige måde. Med denne opskrift får du store og meget tynde chokoladecookies, der er helt på højde med almindelige cookies – hvis ikke bedre. Og det er på trods af, at de ikke har set skyggen af hvedemel.
Til denne opskrift vil jeg ikke anbefale færdigkøbt mandelmel. Derimod skal bruge en minihakker til at hakke mandlerne så fint, som man nu kan i en minihakker (men ikke til mel). Det giver et helt andet resultat, end hvis man bruger færdigkøbt mandelmel. Du kan godt bruge mandelmel frem for selv at hakke mandlerne, men resultatet giver tykkere og meget blødere cookies.
Sørg for at sætte småkagerne med god afstand på bagepladen. De flyder temmelig meget ud, så jeg nøjes med at bage seks ad gangen fordelt på to plader. Det er lidt en kunst at vide, hvornår chokoladecookies er færdige, da de stadig er bløde, når de kommer ud af ovnen. Jeg plejer at kigge efter farven på kanten, som skal være gyldenbrun uden at være for mørk.
Egentlig synes jeg, at småkager hører julen til, men det gælder bestemt ikke chokoladecookies. Dem kan jeg godt have lyst til året rundt. Du er ret frit valg med typen af chokolade. Hakket chokolade er godt, men du kan også vælge chokoladeknapper. Chokolade med appelsin er også godt. I det hele taget er chokolade bare godt i kager. Avocadoens mest populære glutenfri kage er da også brownie med chokolade og karamel.
Glutenfri cookies med chokolade
Ingredienser
- 100 g blødt smør
- 75 g brun farin
- 1 æg
- 150 g mandler hakket fint i minihakker
- 1 tsk. bagepulver
- ¼ teskefuld salt
- 1 tsk vaniljepulver
- 100 g hakket chokolade (lys eller mørk)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175° almindelig ovn.
- Pisk smør og brun farin sammen til det er luftigt.
- Rør æg i.
- Bland mandelmel, bagepulver, vanilje og salt sammen og vend det i dejen.
- Hak chokoladen og vend den i dejen.
- Brug en spiseske til at sætte små kugler af dej på en bageplade med bagepapir. Hvis du vil veje dem af, skal de veje 35–30 afhængigt af, hvor stort ægget er. Der kan være seks på bageplade.
- Bag småkagerne i ovnen i 12–14 minutter. De skal være gyldne i kanten.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.