Avocadoen > Kakisyltetøj med æble, kanel og stjerneanis

Kak­i­syl­tetøj med æble, kanel og stjerneanis

Kakisyltetøj med æble, kanel og stjerneanis

Dette kak­i­syl­tetøj med æble er en sød og dejlig kry­dret vin­ter­syl­tetøj. Som­meren bugn­er jo af frugter og bær, som kan syltes, men der er frugter, som kaki og æble, som netop er i sæson i løbet af efteråret og vin­teren. Det giv­er mulighed for at koge syl­tetøj af sæso­nens frugter også i vinterhalvåret.

Syl­tetø­jet er kry­dret med kanel og stjernea­nis, som går rigtig godt i spænd med både æble og kak­ifrugt. Det kry­drede kaki-æble­syl­tetøj er lækkert at bruge på fx yoghurt, chi­a­grød og pan­dek­ager. Vil du have min­dre kry­dret syl­tetøj, kan du erstat­te kanel og stjernea­nis med vanilje.

Syl­tetøj uden tilsætningsstoffer

Dette syl­tetøj er uden tilsæt­ningsstof­fer. For det første behøver du ikke at tilsætte geler­ingsmid­del til syl­tetøj med æble. Det revne æble sørg­er nem­lig for, at syl­tetø­jet får en tyk kon­sis­tens. Det gælder især, hvis du bruger æbler, som ikke er meget modne.

Deru­dover er denne opskrift på syl­tetøj med lige dele frugt og sukker. Det bety­der, at syl­tetø­jet er langtid­sh­old­bart, selv om der ikke er tilsat kon­server­ingsmid­del. Det kræver, at du sørg­er for at holde hæn­der, køkken­bord og glas rene. Se her, hvor­dan jeg gør, når jeg rengør og skold­er glas til syl­tetøj uden tilsæt­ningsstof­fer. Reg­n­er du med at bruge syl­tetø­jet hur­tigt, kan du godt nøjes med halv mængde sukker. 

Du kan også koge syl­tetøj af kak­ifrugt i mikroovn. Det bliv­er super­lækkert, da kak­ifrugten bevar­er lidt bid, når den koges kort tid i mikroov­nen. Det er dog kun smart, hvis du vil koge en lille por­tion kakisyltetøj. 

Har du flere kak­ifrugter, du skal have brugt, kan du finde flere opskrifter med kaki og læse om den smukke orange frugt. Er det æbler, du har over­skud af, kan du måske finde inspi­ra­tion her: Søde opskrifter med æbler – syl­tetøj, kager og dessert

Kak­i­syl­tetøj med æble, kanel og stjerneanis

Dette kak­i­syl­tetøj med æble er sødt og kry­dret vin­ter­syl­tetøj smagt til med kanel og stjernea­nis. Det er lækkert at bruge på fx yoghurt, chi­a­grød og pandekager.
Forb. tid15 min­ut­ter
Tilb. tid15 min­ut­ter
Sam­let tid30 min­ut­ter
Ret: Syl­tetøj
Antal: 2 glas
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 300 g kak­ifrugt
  • 200 æble
  • 1 økol­o­gisk cit­ron (saft og skal)
  • 500 g sukker
  • 2 stjernea­nis
  • 1 tsk. kanel

Sådan gør du

  • Skær kaki i små tern og riv æblet. Jeg behold­er skrællen på både kak­ifrugt og æble.
  • Put frugten i en gryde med sukker, kanel, stjernea­nis og skal og saft fra citronen .
  • Kog syl­tetø­jet i ca. 15 min til det har den ønskede konsistens.
  • Fisk stjernea­nis op af syl­tetø­jet og hæld på skold­ede glas.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften