Avocadoen > Marmelade af æbleskræller

Marme­lade af æbleskræller

Æblemarmelade af æbleskræller

Det lyder skørt, men marme­lade af æbleskræller smager virke­lig godt og er en genial måde at undgå mad­spild. Jeg lavede æbleis til denne æbleis­lage, og isen skulle være helt cremet og glat. Jeg val­gte at skrælle æblerne, da jeg lavede æble­mosen til isen. Der­for stod jeg med en masse æbleskræller, som jeg ikke vid­ste, hvad jeg skulle gøre af. Det var her jeg fik idéen til at lave syl­tetøj af æbleskræller.

Da man som regel ikke har kilo­vis af æbleskræller til overs, er det oplagt at koge æbleskræl­marme­laden i mikroov­nen. Jeg har angivet mæng­den af sukker ud fra 150 g æbleskræller, men det er blot som eksem­pel. Du tager de æbleskræller, du har, vejer dem af, og tilsæt­ter halvt så meget sukker plus lidt cit­ron­saft og vanilje.

Marme­lade af æbleskræller

Marme­lade af æbleskræller smager godt og er en genial måde at undgå mad­spild. Æbleskræller koges i mikroovn med sukker, cit­ron og vanil­je, og blendes til tyk æblemarmelade.
Forb. tid2 min­ut­ter
Tilb. tid7 min­ut­ter
Sam­let tid9 min­ut­ter
Ret: Syl­tetøj
Køkken: Dan­sk
Antal: 1 lille glas
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Mikroovn (kan også koges i gryde)
  • Blender eller mini­hakker (alter­na­tivt kan du skære æbleskrællerne i små stykker, inden du koger syltetøjet)

Ingre­di­enser

  • 150 g æbleskræller
  • 75 g sukker
  • ½ økol­o­gisk cit­ron (saft og skal)
  • 1 stump tom vanil­jes­tang

Sådan gør du

  • Vej æbleskrællerne og put dem i en skål med halvt så meget sukker.
  • Tilsæt, vanil­jes­tang, cit­ron­saft og skal.
  • Bring i kog i mikroov­nen ved fuld effekt i 2–3 minutter.
  • Skru ned og kog videre ved lav effekt i 5 minutter.
  • Husk at røre nogle gange, mens du koger.
  • Lad marme­laden køle lidt af og blend, til der ikke læn­gere er store stykker æbleskræl.
  • Sæt marme­laden tilbage i mikroov­nen og bring det i kog.
  • Hæld på et et lille glas.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Hold­barhed og opbe­var­ing af syl­tetøj og marme­lade i mikroovn

Da der kun er halvt så meget sukker som frugt eller bær i denne opskrift, skal syl­tetø­jet opbe­vares i køleskab og spis­es hur­tigt. Det gør dog ikke så meget, da por­tio­nen er lille. I køleskab hold­er syl­tetø­jet sig fint et par uger eller lige­frem måned­er, hvis man er omhyggelig med hygiejnen.

Hvis man vil lave langtid­sh­old­bart syl­tetøj, skal man bruge lige så meget sukker som frugt, når der ikke er tilsat kon­server­ingsmi­dler. Her kan du læse mere om syl­tetøj og marme­lade uden tilsæt­ningsstof­fer, og hvor­dan man rengør glas til syltetøj.

Æblemarmelade af æbleskræller

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften