Tørrede appelsinskiver og appelsinsirup

Her får du opskriften på tørrede appelsinskiver, som giver en guddommelig appelsinsirup i bonus. Det er egentlig kandiserede appelsinskiver, da appelsinskiverne koges i appelsinsirup, før de tørres i ovnen. Det vil sige, at du ikke blot får flotte spiselige karamelliserede appelsinskiver. Du får også en meget lækker appelsinsirup, som du kan bruge til pandekager, yoghurt eller is.

Tørrede appelsinskiver kan bruges til at pynte drinks, desserter eller som smuk spiselig kagepynt. Se bare denne mandel-appelsinkage, som jeg har pyntet med tørrede skriver af blodappelsiner eller isen herunder.

Tørrede appelsinskiver til pynt – og lækker appelsinsirup
Ingredienser
- 1 dl sukker
- 1 dl appelsinsaft 1 meget stor eller 2 små appelsiner.
- 1 økoappelsin (eller anden citrusfrugt i skiver).
Sådan gør du
- Pres appelsinsaften, og kog sukker og appelsin sammen til sirup i ca 5 minutter.
- Imens skæres tynde skiver af økoappelsinen.
- Sluk for gryden læg appelsinskiverne i gryden, så det er dækket af sirup. Lad dem trække mindst 30 minutter – gerne længere.
- Tænd ovnen på 120 grader varmluft.
- Fisk appelsinskiverne op af siruppen og lad dem dryppe lidt af over gryden, før du lægger dem på en bageplade med bagepapir. Gem siruppen – den smager guddommeligt.
- Bag appelsinskiver i 45–50 minutter.
- Lad appelsinskiverne tørre ved stuetemperatur.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Tips til appelsinsirup og tørrede appelsinskiver
- Oftest koger man sirup af vand og sukker, men jeg har valgt at bruge appelsinsaft til siruppen. Det gør appelsinsiruppen ekstra lækker og gør den smuk orange. Bruger man blodappelsin får den en fin rød farve.
- Appelsinsiruppen kan bruges til yoghurt eller skyr, kager og is, fx denne blodappelsinkage og appelsinis.
- Appelsinskiver kan bruges som pynt til drinks eller til at dekorere kager med. De smager også dejligt som konfekt, som de er, eller dyppet i lidt chokolade.
- Du kan bruge andre slags citrus til denne opskrift. Vælger du blodappelsiner får de tørrede appelsinskiver flotte røde farver. Vælger du limequat (lemon snacks), bliver citrusskiverne små og fine. Det er helt op til dig.
- De tørrede appelsinskiver puttes i en beholder med låg og opbevares ved stuetemperatur. Siruppen sættes i køleskabet.
