Avocadoen > Tørrede appelsinskiver og appelsinsirup

Tørrede appelsin­skiv­er og appelsinsirup

Tørrede kandiserede appelsinskiver

Her får du opskriften på tørrede appelsin­skiv­er, som giv­er en gud­dom­melig appelsin­sirup i bonus. Det er egentlig kan­dis­erede appelsin­skiv­er, da appelsin­skiverne koges i appelsin­sirup, før de tør­res i ovnen. Det vil sige, at du ikke blot får flotte spiselige karamel­lis­erede appelsin­skiv­er. Du får også en meget lækker appelsin­sirup, som du kan bruge til pan­dek­ager, yoghurt eller is. 

Tørrede appelsin­skiv­er kan bruges til at pynte drinks, dessert­er eller som smuk spiselig kagepynt. Se bare denne man­del-appelsink­age, som jeg har pyn­tet med tørrede skriv­er af blo­dap­pelsin­er eller isen herunder.

Appelsinis pyntet med en kandiseret, tørret appelsinskive.

Tørrede appelsin­skiv­er til pynt – og lækker appelsinsirup

Opskrift på gylden appelsin­sirup og flotte tørrede kan­dis­erede appelsin­skiv­er – eller brug cit­ron eller lime­quat. Nem spiselig pynt til drinks, is eller kager.
Tilb. tid35 min­ut­ter
Bagetid1 time
Sam­let tid1 time 35 min­ut­ter
Ret: Dessert, Drinks, Konfekt
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 1 dl sukker
  • 1 dl appelsin­saft 1 meget stor eller 2 små appelsiner. 
  • 1 økoap­pelsin (eller anden cit­rusfrugt i skiver).

Sådan gør du

  • Pres appelsin­saften, og kog sukker og appelsin sam­men til sirup i ca 5 minutter.
  • Imens skæres tyn­de skiv­er af økoappelsinen.
  • Sluk for gry­den læg appelsin­skiverne i gry­den, så det er dækket af sirup. Lad dem trække mindst 30 min­ut­ter – gerne længere.
  • Tænd ovnen på 120 grad­er varmluft.
  • Fisk appelsin­skiverne op af sirup­pen og lad dem dryppe lidt af over gry­den, før du læg­ger dem på en bage­plade med bagepa­pir. Gem sirup­pen – den smager guddommeligt.
  • Bag appelsin­skiv­er i 45–50 minutter.
  • Lad appelsin­skiverne tørre ved stuetemperatur.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Tips til appelsin­sirup og tørrede appelsinskiver

  1. Oftest koger man sirup af vand og sukker, men jeg har val­gt at bruge appelsin­saft til sirup­pen. Det gør appelsin­sirup­pen ekstra lækker og gør den smuk orange. Bruger man blo­dap­pelsin får den en fin rød farve. 
  2. Appelsin­sirup­pen kan bruges til yoghurt eller skyr, kager og is, fx denne blo­dap­pelsink­age og appelsinis.
  3. Appelsin­skiv­er kan bruges som pynt til drinks eller til at deko­rere kager med. De smager også dejligt som kon­fekt, som de er, eller dyp­pet i lidt chokolade. 
  4. Du kan bruge andre slags cit­rus til denne opskrift. Væl­ger du blo­dap­pelsin­er får de tørrede appelsin­skiv­er flotte røde farv­er. Væl­ger du lime­quat (lemon snacks), bliv­er cit­russkiverne små og fine. Det er helt op til dig.
  5. De tørrede appelsin­skiv­er puttes i en behold­er med låg og opbe­vares ved stuetem­per­atur. Sirup­pen sættes i køleskabet.
Kandiserede tørrede blodappelsinskiver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften