Avocadoen > Nem appelsinmarmelade – hurtig opskrift i mikroovn

Nem appelsin­marme­lade – hur­tig opskrift i mikroovn

Appelsinmarmelade og røde appelsiner (blodappelsiner)

Appelsin­marme­lade kan laves meget nemt og hur­tigt i mikroovn, hvis man hakker appelsin­erne fint, inden man koger dem. Dette kom som en over­raskelse for mig, da min – ellers fine opskrift på appelsin­marme­lade – tager flere dage at lave. Jeg har altid følt, det var lidt af et pro­jekt. Denne hur­tige appelsin­marme­lade er meget nem at gå til.

Her har jeg lavet marme­lade af røde appelsin­er (blo­dap­pelsin­er), men frem­gangsmå­den er helt den samme med almin­delige appelsin­er. Og hvis man vil lave en hur­tig cit­rusmarme­lade af cit­roner eller lime­quat for den sags skyld. Man kan også blande forskel­lige slags cit­rusfrugt. Det vigtig­ste er at vælge økol­o­giske cit­rusfrugter, når man bruger skallen. 

Opsksriften her er angivet med 100 g appelsin, men det behøver ikke at være helt nøjagtigt. Du vejer bare samme mængde sukker af som appelsin, så hvis appelsi­nen fx vejer 120 g, vejer du også 120 g sukker af. Du skal blot huske, at koge­ti­den skal for­længes i mikroov­nen, jo større por­tion man koger. Hvis du laver dobbelt por­tion, skal du måske koge et par min­ut­ter mere på høj effekt. Hvis du vil koge mere end 400 g appelsin, synes jeg ikke det kan svare sig at bruge mikroov­nen. Kog så syl­tetø­jet i en gryde i stedet for. 

Appelsin­marme­lade er dejlig på et stykke ris­tet brød med smør – det er jo nærmest det, orange­marme­lade er skabt til. Men prøv lige at putte den i denne karamel­lis­erede man­del-appelsink­age. Der udret­ter den næsten mirakler!

Appelsin­marme­lade – hur­tig opskrift i mikroovn

Appelsin­marme­lade kan koges nemt og hur­tigt i mikroovn, hvis appelsin­erne hakkes fint inden. Dejlig til mor­gen­mad eller i en lækker karamel­lis­eret appelsinkage.
Forb. tid5 min­ut­ter
Tilb. tid15 min­ut­ter
Sam­let tid20 min­ut­ter
Ret: Syl­tetøj
Serv­ings: 1 lille glas
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Mini­hakker
  • Mikroovn

Ingre­di­enser

  • 100 g appelsin økol­o­gisk. Pass­er ca. med 1 appelsin.
  • 100 g sukker
  • 2–4 spsk. vand
  • 1 stump vanil­jes­tang (kan und­lades)

Sådan gør du

  • Skær appelsi­nen i skiv­er og pil eventuelle sten ud.
  • Bend appelsi­nen til den er finthakket. 
  • Hæld appelsin­massen over i en skål, der tåler mikroovn, og som du kan tage ved uden at brænde dig. Vælg en skål, der er så stor, at der også er plads til at tilsætte sukker senere.
  • Tilsæt vanil­je og et par spis­eske­fulde vand – den præ­cise mængde afhænger af, hvor saftige appelsin­erne er. Appelsin­massen skal lige akku­rat være dækket af vand. 
  • Sæt i mikroov­nen og kør ved fuld effekt ca. 2 min­ut­ter til massen koger. Rør rundt under­ve­js. Ved større mængder skal du for­længe kogetiden. 
  • Skru mikroov­nen ned til lav effekt (200–300w) og kog videre i 5 min­ut­ter. Hold øje med, at det ikke går af kog eller koger for vildt. Tilsæt lidt mere vand, hvis massen bliv­er tør.
  • Tilsæt sukker.
  • Kog i 2 min­ut­ter ved fuld effekt.
  • Skru ned og kog videre i 5 min­ut­ter ved lav effekt. Husk at røre under­ve­js. Sukkeret skal være helt opløst.
  • Fisk vanil­jes­tangen op og hæld marme­laden på et skold­et glas.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Appelsinmarmelade og blodappelsiner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften